9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
1982 anayasasında mahalli idarelerle ilgili olmayan hangisidir gibi bi soru vardı. Bu sorunun şıklarında; mali denkleştirme, yurtdışı ilişkileri vardı. Diğer şıkları hatırlayan var mı acaba?
-
Farksızlık eğrileri sorusu iile ilgili olarak şöyle birşey var
Not olarak farksızlık eğrisinin eğimi negatif olduğundan eğimi mutlak değer olarak yorumlamak gerekir. Marjinal ikame oranı pozitif bir sayıdır. Tüketicilerin aynı mallar için marjinal ikame oranları birbirinden farklı olabilir.
Ben bu sorunun doru cevabı bu şık olduğunu düşünüyorum ama bakalım ösym ne diyecek
-
@Tardukağan yerel yönetim sorusu konusunda çekince koymak o maddelerin tümüyle uygulanamayacğı anlamına geliyorsa haklısınız ama ösym ne düşünüyor bu konuda ona bakalım yarın açıklarsa inşallah
-
Anayasa ve İdare sorularını Pdrciler için hazırladılar sanırım başka bir ihtimal gelmiyor aklıma.
-
@slimreaperr, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Tardukağan yerel yönetim sorusu konusunda çekince koymak o maddelerin tümüyle uygulanamayacğı anlamına geliyorsa haklısınız ama ösym ne düşünüyor bu konuda ona bakalım yarın açıklarsa inşallah
ÖSYM'nin daha KOP'tan haberi yok, çekinceden haberi olacağını sanmıyorum.
-
5 soru iptal olursa sınav iptal diye bir söylenti var ama
-
@suigeneris123, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
5 soru iptal olursa sınav iptal diye bir söylenti var ama
Cidden varmı öyle bisey
-
@kema-boratav yüzde 5 hatalıysa iptal miş
-
@Tardukağan kanun adı geçiyor diyorlar kop sorusunda bk kararını değil de ilk kanuna göre sormuş olmasın diye düşündüm
-
@sonsuz, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Tardukağan kanun adı geçiyor diyorlar kop sorusunda bk kararını değil de ilk kanuna göre sormuş olmasın diye düşündüm
Kanuna göre sormamıştı. Soruyu okurken ilk ona dikkat ettim.
-
@Tardukağan Yerel Yönetimler özerkliğin neresi hatalı hocam. Gayet açık bir şekilde kopyala yapıştır soru sordu. Herşeye de yanlış demeyin. Yanlış diyorsanız en azından bir ispat gösterin
-
@Tardukağan yerel yönetimler özerklik sorusunda hata yoktur. Madde 7:
"Mümkün olduğu ölçüde, yerel makamlara yapılan
hibeler belli projelerin finansmanına tahsis edilme koşulu
taşımayacaktır. Hibe verilmesi yerel makamların kendi yetki
alanları içinde kendi politikalarına ilişkin olarak takdir hakkı
kullanmadaki temel özgürlüklerine halel getirmeyecektir." hangisi yanlıştır diyordu. Şıklardan birinde mümkün olduğu kadar belirli projelerin finansmanına tahsis edilecektir yazıyordu. o şık yanlıştı -
@Tardukağan bende öyle hatırlıyorum yiğit yılmaz falan kanun adı var ama bk yı kabul etmeleri lazım diyince insan kuşkuya düşüyor zaten millet soru üretmeye başladı
-
@brhmtrkmn devlet her iki maddedeyede cekince koymuş o sebepten yanlis diyoruz
-
@enea devlet çekince koyabilir ancak sözleşmede bu madde geçiyor o yüzden sözleşmenin aslına göre hareket etmek daha doğru olur
-
@Yunus1059 çekince konulan madde şıklarda vardı.
@brhmtrkmn önce siz her şey yazmasını öğrenin. -
2020 de olacak mı yine sınav bilgisi olan var mı?
-
@enea çekince koyabilir ancak soru çekince koydu koymadı şeklinde bir yaklaşım ile sormadı. Özerklik şartının mer'i hükmü bağlamında sordu. Ki çekince ile ilgili bir ifade belirtirdi soruda
-
belirtmedi*
-
@Tardukağan tamam hocam siz haklısınız, herkesin siniri gergin. ne oluyor böyle anlamadım. kimse ile burada tartışmaya girme amacında değilim