9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@mia_nur bende ilk G= Px.X+Py.Y işaretledim sonra bütçe doğrusu denklemi deyince sildim Y= G/Py-Px/Py.X şıkkını işaretledim.Bilmiyorum hangisi doğru?
-
Türkçe de görev bilinciyle ilgili sorunun cevabı neydi emin olarak söyleyebilecek var mı acaba ?
Çok zor bir soruydu kaç defa okudum ama yapamadım -
@Dolaylı-tümleç kesin demek istemiyorum ama burda çoğu kişinin kabul ettiği cevap bütçe kısıtı. Ben negatif eğimli bir doğru denklemi yazdım.ayrıca eksenlerde gelir yok ki bakalım pazartesi doğrusunu öğreneceğiz
-
@mia_nur, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Türkçe de görev bilinciyle ilgili sorunun cevabı neydi emin olarak söyleyebilecek var mı acaba ?
Çok zor bir soruydu kaç defa okudum ama yapamadımSorumluluk dan bahseden bı sık vardı bende d onu yaptım
-
@kema-boratav gorevini yapmayi tercih eden duygudaslikla gelen kisisel sorumluluğundan kaçmanın yolunu bulur.
-
Sorular kaç güne yayınlanır?
-
Hocam ben kişinin kendiyle ilgili dönülmez,onarılmaz yaralar açar tarzı bir şık vardı onu işaretledim bakalım
-
Yerel yonetimler kendi kararıyla yerel vergi alir diye şık olan sorunun cevabı neydi ?
-
iyi geceler arkadaşlar.
ben de düşüncelerimi yazayım.
bence geçen yıldan devrim tarihi dışında daha zor bir sınavdı. eleyici/çeldirici soru sayısı görebildiğim kadarıyla daha fazlaydı. Türkçe bence belirleyici olacak.
hele hele sabahtan bu yana 75 netim var diye buradaki bir sürü arkadaşlarımızdan 1 kişi bile çıkmadı; belki 300 kişi bile olmayacak
herkese geçmiş olsun. -
1-iktisat kongresine katılmayan grup
2-1.sanayi planı yatırım yapılan sektör
3-1960 sonrası kalkınma planı sebepleri değildir tarzı olan.soru metnini hatırlayamadım
4-gsmh si en düşük olan il
5-ihracatta en yüksek ürün kalemi
6-enflasyonun tek haneli rakamlara indiği yıl
7-işgücüne katılmayan en yüksek grup
8-iç borç çevirme oranı 120 ne anlama gelir
9-mülkiyet hakkı kapsamında alınan vergi
10-fonksiyonel kişisel milli gelirden en yüksek pay alan grupArkadaşlar sorular bunlardı hatırladığım kadarıyla yanlış bulan düzeltsin lütfen soru metni konusunda karışıklıklar var çünkü
-
Gece bu saat de aklıma takılan konu
Konya ovası projesi sorusuptal edilirse herkez için doğru mu kabul edilecek çünkü bence bu konu sınırdaki arkadaşları yakından ilgilendiriyor benim gibi sonuç itibarı ile baraj var bir soruyu elimizden almaları iptal edip doğru kabul etmemeleri aleyhimize bir durum oluşturuyor bence buda irdelenmeli -
@Etiketsiz Hocam o konu şu yazıda işlenmiş,
Bildiğim kadarıyla kılavuzda da bu şekilde belirtiliyor.
-
Sınava bu 6.kez girişim 2 mülakat gördüm bu kadar senenin tecrübesine rağmen çok hataya düştüm sınav geçen seneye nazaran daha zor ve kaliteliydi 70 net yapan 400 kişi çıkacağını düşünmüyorum 350 civarında kişi mülakata kalır 65 net 70 net arası ciddi bi yığılma olur
-
Türkçe hariç 65.25 netim inşlalah mülakata kalır
Nasil saçma şeyleri yanlış yapmışım -
@albertcamus
Eyvallah hocam isabetli olmuş teşekkürler -
@mia_nur görev bilinci ve duygudaşlığının arasında denge kurar şeklinde bi şık vardı büyük ihtimalle o olacak kesin değil tabi ama en mantıklı gelen o şık gibiydi . ösym açıklasın da rahatlayalım
-
Turkceye bakamadim ben de .turkce haric 67.25 netim var. Sinav cok zordu.insanlar sonuclar aciklaninca ne demek istedigimi anlayacak
-
@discotheque
Sizce yeterli olur mu Türkçe hariç netlerimiz beni de 65 de ya -
Ben 70 baraj olur diyoruk.imkani yok yuksek kapatmaz.gecen sene de girdim.gecen sene daha kolaydi.bu sene yapilamayacak soru sayisi gecen seneden fazlaydi.yigilma 60-67 arasi olur
-
@discotheque ben geçen sene mülakata kalmıştım bu sene sınırdayım geçen seneye göre daha iyi çalışmıştım gerçi sınav anı performansı da çok etkili