9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@iyibiri sadece kabul edilebilirlik incelemesi olmalıydı
-
@iyibiri ben sadece 1 dedim siz naptınız
-
@barocan aynen
-
@muzgor bnde öle yaptm
-
@sessessc Bu da ayrıntı bi soru olmuş gerçekten sağolun cevap için
-
@ahmetcky hocam kaynaklarda detaylı açıklama bulamadım bnde öle yaptm ama özellikle öncül de ki rapor hazırlama kısmı kimin görevi bulamadığım için emin olamıom sorudan
-
@sessessc raportörler var hocam bununla ilgili
-
@ahmetcky tamamdır hocam sagolun
-
Kaymakamın görevi degildir de cevap neydi? Valinin izniyle die mi başlıodu tam hatırlayamadım da şıkkı tam hatırlayan varmı
-
Burda yazılan soru kalıpları tamamen farkli burda çoğu kişi kendisi soru uydurmuş ve cevaplar hep istedikleri yaptiklari gibi
Denizin rengini soruyorlar cevap mavi olmasi gerekir
Burda soruya denizin en dip yerinin rengine kirmizi diyen ve bunu israrla dikte eden arkadaşlar var
Birde bazi arkadaşlar 80 net falan yazmis ortada hol yok yumurta yok sinav aciklansin ben burayi gorecem -
@samiyang hocam her sınavda oluo böle şeyler alıştık tadı tuzu buranın
-
Benim anlamadığım nokta ise şu. Geçen sınav da dahi hatta türkçe çıkan bütün sınavlar dahil en zor türkçe sorularıydı bu sınavdakiler. Ama herkes şu kadar netim var diyor direk. Özellikle 68 72 bandında müthiş bir yığılma var. Fakat cevaplar açıklandığında türkçeden dolayı düşecek netler diye düşünüyorum.
-
Uzun zamandır uzaktan takip ediyordum forumu bugün dayanamayıp düşüncelerimi paylaşmak için yazmak istedim. Öncelikle geçtiğimiz yıllardan mülakat tecrübesi olan biri olarak şunu söyleyebilirim: Genel kültür kısmından 27 ve üstü doğru yapan , ceteris paribus, sınavı çok rahat kazanacaktır. Alan kısmı daha ayırt edici olabilirdi. Kaymakamlık sınavı il sorulacak ya da cevabı mantıkende çıkarılıp yapılacak bir sınav olmamalı. Zor olan sorularda alakasız olmamalı. Uzun zamandır çalışanlar için hayal kırıklığı olduğunu tahmin ediyorum. Konuşmak için çok erken fakat genel kanı 74-75 bandı. (Şu TR Ekonomisi kısmına bir hal çare bulmaları lazım artık. Çok geniş alan ve her şey sorulabilir.) (Geçen yıldan zordu demişsiniz dostlar. Fakat geçen yıl bence gelmiş ve gelebilecek en zoruydu. Örneğin; İdare, İktisat, Türkçe.)
-
@iyibiri ben de sadece 1 yaptım, 2.öncül için 3 yargıç veya artık kaç ise onun görevi olarak düşündüm, geriye bir tek 3.öncül kalıyordu tüm işlemleri kayda geçirme gibi bişey idi 1 ve 3 veya sadece 1 alternatifleri vardı dedim üçüncü öncül de görevi olamaz sadece 1 yaptım
-
@Chapus hocam türkçe ve 75 bandı harici katılıyorum. Olabileceği en fazla 71 diye düşünüyorum. Ki gene 400 çıkmazsa sürpriz olmaz.
-
Yanlışın doğruyu götürdüğü sınavlarda insanların doğal olarak boş bırakması ve yanlışların doğruları götürmesi sebebiyle öyle kolay kolay 74-75 bandı olmaz 70 i bulanlar beklesin
-
Bende düşüncemi paylaşayım arkadaşlar. Ben sözel öğrencisi olarak geçen sene 400 e girip Türkçeyi full yapmış biri olarak hayatımda gördüğüm en zor Türkçe testlerinden birisiydi. Kaçla kapatır konusuna gelince geçen yıl 76-78 deniyordu 400 bile dolmadı bu yıl yine yükselten uçanlar var. Sınav sonucu gelince göreceğiz ama 70 yine kapanış olur. Sınav Zordu ondan öte birisine kolay diğerine zor durumu ve ince ayrıntılardan dolayı bilinip yapılamayan 2-3 sorusu var çoğu kişinin. O yüzden 4 Aralık’ta görüşmek üzere.
-
@399mia tam olarak o şekilde 3 sorum var
-
@BF24 aynen Türkçe koparacak fırtınayı
-
Sorulabilecek en kolay alan kısmından ötürü bu sınavda 400 dolar ve geçen yıla göre az da olsa yükseliş olur. Gönül isterki 70 ile kapatsın Fakat gerçekçi olmak lazım. Tabi ki esas belirleyici, şu an cevapları muallak olan Türkçe olacaktır. Hem soruların yayınlanmasından sonra burada bir liste oluşturuluyordu. O liste sıralamadaki yer açısından %50 oranda fikir verecektir. Geçen sene forumda yapılan listede ilk 30 da olan arkadaşım sınav sonucuna göre 70'lerde olmuştu. Allah herkesin kalbine göre versin.