9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Sbb sorusunda kalkınma planı müşterek olarka hazırlanıyor hmb ile
-
@fthdyngc hangi madde Hocam ?
-
Merhaba arkadaşlar, tek yargıç sorusuyla ilgili 14 nolu protokole bakmak gerekli herhalde. Bu protokolle birlikte raportörler tek yargıç bünyesinde çalışıyor ve tek yargıca kayıttan düşmeyle ilgili çeşitli görevler veriliyor.
-
@edielik kardeşim soru kökünde insanlar hata etti senin dediğin gibi en üst hesaplanıyordu oda 50 idi soru net tüketici ve üretici fazlası bence kafayı karıştırdı sormak istediği tüketicinin elinden aldığı konopolün ele geçirdiği rant Dı oda 50 ek üst kalan üçgen
-
İdare
- Mal bildirimi
- İstimval
- Asliye hukuk
- Kamulaştırmada taksit
- Sayıştay denetimi
- Yönetmelik sorusu
- Belediye meclisi yerine encümenin bakması
- e-Belediye
- Bakan yardımcısı
- BBM'ne gönderilen üye 9
- KTK sorusu - DDK
- Afad
- Eşi doğum yapan memura 10 g.
- Yerel yönetim genel müdürlüğü (Çevre şehircilik)
- Uzay K. - CB ile ilgili değil
- Toplu taşıma imtiyaz - Çevre Ş.
- İçişleri bakanı
- Hangisi BB'si değildir ?
- BB - İl idare kurulu
- BB'de yaşayan kişiler hangileri için oy kullanır?
- Belediye encümeni
- Gençlik spor bk. dair soru
- Amaç unsuru
- Mülkiyet üzerinden alınan MTV
- Yetki gaspı
- MİA 10 günde dava açar
- Köy derneği
- Konya ovası şehirleri
- Kaymakam, vali onayıyla İİŞB'nı görevden alır.
- Plan hazırlama sorusu - SSB ve H. M. bakanlığı
-
@justicee Sayın arkadaşlarım bu siyasi parti kanun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi için iptal davası açma sorusu.
orada ışıklarda "20 milletvekili" yok muydu?
ben mi yanlış anımsıyorum -
Arkadaşlar fiyat farklilaştırmasını monopolcü firma yapar 1.derece fiyat farklilastirmasındaki temel amac piyasadaki alıcılarla tek tek görüşüp almaya razı olduğu fiyat düzeyini tek tek belirleyip ona göre malı satmaktır ve tüketici rantının tamamını ele gecirip üretici rantını max yapmaktır yani %100 yapmaktır. Tartışmaya acık degil bence soru ve harika duzenlenmiş bir soru diye düşünüyorum.
-
@k-k Hangisi Kanunlara şekil bakımından açamazken cumhurbaşkanı kararnamesine esas bakımından dava açabilir? Şeklinde bir soruydu.
-
1.derece fiyat farklilaştirmasinda monopol firma her birimi, ona en yüksek fiyatı ödeyebilecek olan fiyata satar. Bu farklılaştırmaya tam fiyat farklılaştırılması da denir. 1. Derece Fiyat Farklılaştırılmasında tüketici rantı sıfır, üretici rantı maksimumum,ve dara kaybı sıfırdır. Üretim ise ortalama maliyetin minimum oluğu seviyede gerçekleşir.
-
@399mia madde 75 en sonda yazıyor hocam
-
@justicee yok soruyu net anımsıyorum
yalnızca şıklarda "20 milletvekili" böyle bir şık yok muydu
ben çok emin biçimde onu işaretlidiğimi anımsıyorum şu an -
@suigeneris123 yeterince açıklayıcı oldu mu?
-
@ugur1144 Ekleme yapayım hocam orada zaten kabul edilemezlik yazısının/mektubunun bildirimi, tebliği gerekçe belirtilmeden ilgiliye bildirilme işi var. Yani olay sadece kabul edilememezlik bildiri yapma yetkisinden ibaret değil. Şuan şıkları tam hatırlamadığım için net yazamıyorum ama emin olarak cevapladığım kalmış aklımda:)
-
@399mia Kamu kurum ve kuruluşlarına belediyeler, bağlı kuruluşları ve belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar, kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılamaz. madde 75
-
Tek yargıç ile ilgili soruda bireysel başvuruları inceler tarzından sonraki diğer öncüller nelerdi hatırlayan var mı?
-
@adalet ben uzun yoldan mc=mr den çözdüm tc fonksiyonunun türevini marjinal hasılat esitleyerek çözdüm 100 buldum sonucu.
-
@k-k İnan şıklara dair eser yok aklımda:))
-
Selamlar
2000 sonrası gelirden en çok pay alan ücret olduğuna emin miyiz bu makalede müteşebbis olarak geçiyor. 15 ve 16.sayfadaki tabloda.
[bağlantı metni](http:// calismatoplum. org/sayi36/cetin-gun.pdf&ved=2ahUKEwir9dvLy9_lAhXKxcQBHfXPDxMQFjABegQIAxAB&usg=AOvVaw2ZIMLjFdcbkucAgN-MeBWt)Bir de Türkçe de feminizm geçen paragrafta boş bırakılan yer vardı. Şıklarda b şıkkı "anlatanda .... anlatadan da ....." aslında anlatan da anlatılan da demek istemiş sanırım ama bu harf hatası olunca monotonlukla ilgili olan şıkı işaretlemiştim.
-
Yeni üyelere yorum yapma konusunda zaman sınırı koyuyor. O kadar soru paylaştık hayrına 3 oy veren çıksa da bu zaman sınırlaması kuralını aşabilsek:)))
-
@discotheque performans denetimi ayri diye biliyorum bende hatta verimlilik, etkinlik ve tasarrufluk diye 3 e ayriliyordu