9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@forceful bence cevap ne 50 ne de 100 ı sorunun cevap toplam rant 200 dür.
-
Arkadaşlar hatırlamadığım sorulardan biri Belediye mal tahsisi, devrine ilişkin soru. Yanlışsa düzeltin ama aklımda kalan.
Soruda yanlış aranıyor
a)mülkiyetlerinde bulunan taşınmazları, görmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinde kullanılacağına ve amacına uygun kullanılmaması halinde geri alınacağına dair tapu kütüğüne şerh konulması kaydıyla bedelsiz olarak birbirlerine devredebilirler.
b) Kamu idarelerine devredilen bu taşınmazlar, hizmetin devamı süresince kullanılabilir. Ancak bu taşınmazların devir amacının ortadan kalkması veya amacına uygun kullanılmaması halinde, maliki kamu idaresince geri alınabilir.
c)Devir amacının ortadan kalkması halinde geri alma işlemi, adına devir yapılan idarenin isteği üzerine de, devreden malik kamu idaresi tarafından yapılabilir.
d) Merkez ve hazineye ait devir işlemini yapabilir. (yanlış olan bu olmalıydı. Çünkü özel hükümlere girer. Bakanlığa aittir devir yetkisi) -
@justicee hocam orda yanlış olan buraya yazılmayan diğer şık. O da sosyal tesis ve kamu konutu olarak kullanılabilir diyor. Kullanılamaz belediye kanunu 75. Madde bakın
Kamu kurum ve kuruluşlarına belediyeler, bağlı kuruluşları ve belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar, kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılamaz. -
@forceful bende 100 buldum ayni yoldan. Toplam rant nasil 200 olacak? 60*60 3600/2 den 1800 yapar
-
@fthdyngc Hocam belediye kanunune yazdığı ne yazdığı değil mesele. Soruyu hatırlamadığı belirttim zaten. O zaman sende bak kamu idarelerinin taşınmazlarının devrine dair mezvuata. hazineye ait mallar devredilemez. O zaman bu şık yoktur ben yanlış hatırlıyorum. Senin yazdığın şık vardır. neticede ikiside yanlış Sadece öyle kalmış aklımda. Eminsen doğrudur.
-
Arkadaşlar 70 baraj alma gerekli mi yoksa ilk 400 girme mi gereklidir?
-
@scofieldmustafa mc=2q-20 'den mc eğrisi fiyat doğrusunun 20. biriminden çıkar denge miktarı 10 fiyatta 40 ise üretici rantı 100 çıkar birde tüketiciden 100 alır toplam rant 200 olur.
-
@İrving-Fisher Baraj şart. 70 puanı alanlar arasından sıralama yapılarak ilk 400 çağrılıyor. Yani 70 barajını 100 kişi geçerse sadece 100 kişi çağrılır. Ama 100'ün altında kalırsa o zaman belki bir düzenlemeye giderek baraj indirilebilir
-
@forceful 1. Derece fiyat farklilastirmasinda sabit bir fiyat yoktur ki??
-
@justicee hocam belediye dediği için belediye kanununa göre cevap yazmalıyız. E şıkkındaydı benim kitapçığımda kullanılabilir diyordu çok iyi hatırlıyorum.
-
@forceful söylediğin formülde Q 0 ken P -20 çıkıyor ama :((
-
Türkçe çok zordu bence Türkçe biliyor muyum diye sorguladım açıkçası.
Şöyle bir göz gezdirdim de kimse yazmamış çankaya belediye meclisi üye sayısı 1/5 ten 9 bulunuyordu belediye başkanını eklersek 10 olacaktı yanlış mı hatırlıyorum -
@fthdyngc Soruda öyle diyorsa öyledir dostum. Bazı sorular gerçekten hayal oldu uçtu. Sıfır hatırlama:))
Türkçe zor diyen arkadaşım aynen katılıyorum. Aslında sınav genel anlamda zordu. 70'i geçen 100 kişi çıkmazsa şaşırmayacam:))
-
@forceful alt ve üst sınırı bulurken verilen fiyat formülünü kullanırız. Denge noktasi icin Mr=Mc denkleminden fiyat ve miktar bulunur. Üst fiyat 60 üst miktar 60 çıkar. Denge noktası 40P ve 10Q oluyor. Üreticinin tüketiciden aldığı rant ise 100 çıkar
-
@scofieldmustafa mc=2q+20 yanlışlıkla - yazdım
-
@forceful yine ayni sey burda da ust fiyat 20 çıkar denge fiyati 40 ken ust fiyati nasil 20 bulabilirisn
-
@ank3435 belediye başkanı doğal üyedir seçilecek üyeyi sorduğu için 9
-
@scofieldmustafa soruda üreticinin tüketiciden aldığı rant sorulmuşsa cevap 100 toplam rant ise cevap 200 dür.
-
@ank3435 ilce belediye başkanı zaten doğal üyesi hocam soru ilçe belediye meclisi kaç üye büyükşehire kaç üye gönderir şeklindeydi. Ilçe belediye başkanını dahil etmek için doğal üyeyle birlikte toplam kaç olurdu demesi lazımdı. O yüzden sadece 9 belediye meclis üyesi.
-
@fthdyngc hocam o soruda personel tahsisi ile ilgili bi sik vardi sanki hatirliyor musunuz?