9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Bu soru iptallerinden buyuk magduriyetler dogucak. Keske iptal edilen sorular arti bir net olarak eklense daha adil olurdu
-
@whshw aynen öyle çok haklısın
-
soru iptalinde herkese +1 puan doğru kabul edilse çok çok daha adil
-
@lanternight hocam kılavuz çok açık malesef boyle bir ihtimal yok
-
Soru hazırlanaktan aciz bir ÖSYM yüzünden yüzlerce insan mağduriyet yaşıyor keza birçok kaynakta da kop sorusu hâlen ösymnin sorduğu ile örtüşür şekildeydi güncel değildi. Yazık çok yazık!
-
@lanternight hocam çok haklısınız. Her sorunun 1 puan ve standart sapmanın olmadığı bir sınavda hele ki 70 net barajı varsa bence iptal edilen her soru her aday için doğru kabul edilmelidir. Böyle sınav yönetmeliği olmaz aksi halde bir çok kardeşimiz yok yere liste dışı kalacak. Kimin umurunda ki soru hazırlayanların ne sorduğu sorudan ne haberi var ne doğru cevaptan. Benim bildiğim ösym net soru sorar soru da cevapta net olmalı. Göreceli cevap olabilecek soruları neden sorarsın ki. Sormak zorunda mısın ey sınav komisyonu başka soru sor....
-
@böğürtlen iptal etmeme olasılığı nedir alın benim cevabıma göre sonuç bu gerisini dava ile halledin gibi
-
@sonsuz kop için belki kurucu mevzuatını sordum eklenen iller beni ilgilendirmez diyebilir ama kop iptal olmalı ben de Nevşehir yaptım sonradan eklendiğini biliyordum
-
@moonlight, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Benim anlamadığım , eğer iptalsiz şekilde 69.50 ile kapattıysa ben 70.00 ile kazanırım. Eğer 2 soru iptal edilirse birini doğru yaptım diğerini yanlış yaptım netim 69.25 e düşüyor puanım da 70.6 oluyor ,, şimdi sorum şu , bu iki iptal benim net ve puanımı etkilerken iptalsiz baraj neti olan 69.50 yi niye etkilemiyor aşağı çekmyor? Her iki soruyu yanlış yapanlar üzerinden mi hesaplıyoruz bu 69.50 * 1.02 yi ,, iptalsiz 100 soru üzerinden kapatırken neden iptal olduğunda 98 üzerinden yine 69.50 ile kapatıyor?
Ben bu soruma cevap alamadım arkadaşlar , 69.50 NET ile kapattıysa sorular iptal edilmemiş demektir, diyelim ki iki soru iptal edildi o zaman taban hala neden 69.50 kalıyor ; 1.02 yi neden 69.50 ile çarpıyoruz?? İptal olmadığı durum tertemiz bakın 70.00 neti olan 69.50 net = puan ile kapattığı için kazanıyor ama iki iptal söz konusu olduğunda ben 70.00 netten önce 69.00 nete düşüp sonra 69.25 nete yükselip 1.02 ile çarpınca 70.6 puan olurken baraj neden 69.50 net * 1.02 = 70.9 oluyor? İki iptal benim netimi 70.00 den 69.25 e düşürürken baraj neden iki iptalden etkilenmiyor? YANLIŞ MI DÜŞÜNÜYORUM? “BARAJ PUANI <<< İPTALSİZ 69.50 NET >>> DEĞİL Mİ? .. Eğer iki iptal olursa bu 69.50yi oluşturan 0.25 ya da 0.50 net aşağı düşmeyecek mi? Çünkü bizi aşağı çekecek bu iptaller. Baraj iptalsiz durumda ve iki iptal durumunda nasıl 69.50 net kalabiliyor ? İptalsiz 100 soru , iki iptal 98 soru üzerinden hesaplandığı için o iki soru bu 69.50 net içinden sıyrılıp çıkmayacak mı? Ben daha nasıl sorayım? Vallahi soru mantıksızsa ben susacağım artık.
-
@moonlight hocam 69.50 net taban herkesi farkli etkilicek cunku. Yani 69.50 net yapan biri iptal edilcek sorulari dogru yaptiysa gecmis olsun ama yanlis yaptiysa yada bos biraktiysa 1.02 ile carpinca baraji gecmis olcak. Soru iptali olmadan 400. Aday 69.50 net ile disarida kalmis ama soru iptali olursa iptal edilen sorulara verdigi cevaplara gore baraji gecicek ve belkide baraj 70 i aşıcak
-
@whshw soru iptali olmadan 69.50 ile 400. kişi olduğu bilgisi kesin mi? Burası çok önemli çünkü.
-
@lanternight yani burdaki konusulan hicbir seyin kesin olup olmagini 4 araliga kadar bilemeyiz ama benim bunca dönen muhabbetten anladigim bu
-
@whshw ilginç bir gün gerçekten. Kimi hoca iki soru iptal diyor kimisi sadece kop diyor. Üç diyende var. Enteresan bir süreçteyiz.
-
@lanternight valla hocam bende anlayamadim. Birkac hoca iki soru iptal kesin dedi. Birkac burdaki arkadasta 69.50 de kaldiysa kesin 1 ile 3 soru arasinda iptal soru var dedi. Benimde kafam karisti. Benim kendi fikrime gore kop ve monopol iptal edilcek
-
3 soru iptal miş
-
@suigeneris123 kaynak?
-
@suigeneris123 hangi kaynak ve hangi sorular
-
Duyum diyelim
-
Sadece 3 soru olduğu söylendi hangi sorular olduğunu bilmiyorum
-
@suigeneris123 söyleyen kim