9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Willsmithh öyle bir sınav ki insanlar gördüğüne bile inanmak istemiyor
-
@Muhsin-Çelebi hocam sizin dediğiniz tabi muhtemel ben ösym den bu bilgiye ulaşılacağını düşünmüyorum bakanlıktan ulaşılmıştır şahsi kanaatim bu yanlış anlaşılmasın bakanlıktan ise son listedir çünkü adamlar mülakata çağıracaklar
-
@sonsuz aynen öyle hislerime tercüman oldnz muhtemelen öyledir
-
@Larendeli, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@whshw yeni bir anket konusu.. 68-72 net bekleyenlerden kop ve monopol sorusunu yanlış veya doğru yapanlar. neyse yeni bir anketle ortalığı karıştırmayalım keşke bu sayfa içinde anket açabilme seçeneğimiz olsaydı.....
Tartışmalı 6 soruyu (kop, monopol, türkçe çıkarım, ev hanımları, ağrı, tek yargıç) doğru yanlış ve boş bırakan 68-72 arası nete sahip olanların foruma yazmasına göre(yaklaşık 10 kişilik örneklem); bu sorulara 26 doğru, 17 yanlış ve 11 boş yanıt verildiği gözükmekte.
Yani bu sorular %48,15 doğru, %31,48 yanlış yapılmış ve %20,37 boş bırakılmış.
68-72 aralığı için 70 net baz alınarak tek soru iptali durumunda; yanlış yapıldığında soru başına iptalle beraber ortalama yaklaşık 0,95 net kazanılırken, boş bırakıldığında yaklaşık ortalama 0,70 net kazanılmakta. Doğru yapıldığında ise 0,41 net kaybı yaşatmakta. Boş ve yanlışın toplamı %51 civarı, bu ikisinin ortalama net getirisi 0,825 doğrunun net götürüsü 0,41. Bu da yanlış ve boşun net getirisinin doğrunun net getirisinden 0,415 fazla gerçekleşmesini sağlayacak.
69,5 ile kapattıysa 69,915 e barajı çıkartacak ve 400 yine dolmayacak. Tabi bu tek soru iptali durumunda. İptal sayısı arttıkça bu verilerin iptal sayısı katı kadar gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. Misal iki soru iptal edilirse; baraj 70,33 e, üç soru iptal edilirse 70,745 olarak gerçekleşebilir.
Herkese sabırlı bekleyişler...
-
arkadaşlar sınava giren kişi sayısı ile ilgili bilginiz var mıdır? teşekkürler
-
Kop dogru ,monopol bos ,agri yanlis ,ev hanimlari yanlis ,cikarim yanlis ,tek yargic yanlis 68 net
-
Bir veya daha çok iptal halindeki yeni puan oluşumları çokça yazılıp çizilmeye devam ediyor. Bu durum heyecanlı ve endişeli bekleyişimizi çok üst seviyeye taşıdı. 4 Aralık tarihinin gelişi daha uzun ve daha zor bir bekleyiş içerisine girdi. Başarı daha çok mutluluk , kazanamadınız veya kontenjan sebebiyle kazanamadınız yazıları ise daha çok üzüntü yaşatacaktır.
-
@amirim amirim bombayi attin ortaya herkes dustu hesap pesine. Cok sukur sayende bos muhabbetler bittide arkadaslarin cogu mantikli cikarimlar yapmaya calisiyor
-
Çok şeeyapmayin arkadaşlar bunu mülakatı var açıklanması var sabrınızı dağıtmayın sonrasında lazım olacak
-
ÖSYM son kaymakamlık sınavlarında veya herhangi bir sınavda yaklaşık kaç soru iptal ediyor Bi bilgisi olan varmı bnce 2 soru 3 soru iptali çok gibi geliyor, yanlış sa iptal olsun o ayrı ama sanki bu kadar iptal olan sınav hatırlamıyorum
-
Yanlis hatirlamiyosamm...2017 kpss de sadece ikdisatta 3 soru iptali vardi...40 soruda
-
Yani imkansiz degill...neyseki tartisilan tum sorular..bende ya yanliss ya da bos
-
Arkadaslar kop ve monopol disinda iptal soru olmazz. Daha ev hanimlari sorusunda bile insanlar acip tuik e bakmiyolar sonra burda gelip yuzde yuz iptal yaziyorlar. Benimde tartismali sorularda yanlis isarediklerim var ama iki soru disinda bence hata yok.
-
@sessessc idari hakimlik sınavında 2 soru iptal edilmişti.davalık olmuştu hatta sonuçlar açıklandıktan aylar sonra yeniden hesaplandı ilk hesaplanan sonuca göre ilk 300 e girenlerin haklarına dokunulmadı dava sonuçlanınca yeniden hesaplanıp 300 e girenler mülakata çağırıldı. demek istediğim 2-3 soru olabilir yani.
-
@whshw benim mantığımı almadığı konu şu eğer iptaller daha olmadan 69.50 la kapatmış ve iptaller şimdi yapılacaksa 69.50 la kapatmanın ne anlamı var iptal sonucu bu da düşebilir mesela kop u doğru yapmıştır iptal olur 69.5 ğun neti 68.5 a düşebilir 19-20 gündür ösym ne iş yapıyor da son 5-6 gün iptal yapsın ya da bilgi bakanlığa giden liste ile söylendi iptal var ya da yok 69.50 da kaldı 400 dolmadı
-
@sonsuz hocam bende en basindan beri sizin gibi dusunuyorum. Ama tabi alternatifleri de dusunmek adina olasılıklar konusunda fikir beyan ediyoruz. Yani neden iptaller olmadan 69.50 ile kapatti denilsin ki. Sonucta tek nihai liste hazirlanmistir ona gore insanlar duyumlarini almistir. Neden iki liste hazirlansin banada sacma geldi. Ama olmaz diye bir sey yok belki de tam aksi bir durum olmustur hicbir sey bana sacma gelmicek bu saatten sonra.
-
@whshw doğru yani mantık hatası oluyor 69.5 iptalsiz se illa buradan hesaplamak saçma hiç mi değişmeyecek herkesin artıp azalırken
-
69.5 e nasıl bukadar emin olabildiniz arkadaşlar birdenbire bir kişinin söylemine göre herkes vaziyet aldı
-
@Willsmithh hocam bir buradan değil aynı gün bütün hocalar burayı işaret etti
-
@Willsmithh, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
69.5 e nasıl bukadar emin olabildiniz arkadaşlar birdenbire bir kişinin söylemine göre herkes vaziyet aldı
dostum birden fazla kaynaktan bu söylemin gelmesi ve bunu söyleyen kişilerin güvenilir olması tabi ki. beklentimiz inşallah sınırda kalması..