2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Sinava belki yarisi gelmemis insanlarin.. ne saygisizlik.. yemekhanede bos masalar daha cok.. isteyip giremeyenlerin vebali boynunuza
-
Ben sıcağı sıcağına yazayim.İktisat gayet basitti herkes yapmıştır.Hukuk iktisata nispeten zordu.Ticaret sorusunun biri küçük çaplı pratik yapmamızı istiyordu 5oncullu.Matematiğe gelince arkadaşlar basit mod medyan çıkıyor diyor bir cok kisi. Siz onlara bakmayın.İlk soruda 4 öncül mod medyan sapma aritmetik ortalama hesaplatti.Bir soru optimal satış miktarı falan diye biseydi direk formül diye saldim.Bir soru hisse senetleri verilmiş getiri ve standart sapma verilmiş korelasyon katsayısı verilmiş yine getiri ve standart sapma soruyordu.Bir soru ozkaynak maliyeti ile ilgili 5-6 terim verilmiş yine formullerden yapılacaktı.Bir soru da Anuitelerden.Bırakmak isteseler matematikten 5 kişi anca geçer.Yarın sınavdan sonra tekrar yazarım.He unutmadan katilim gerçekten azdı.400 kişinin gireceği sınava 250 varsa iyidir.
-
@hanniball ünide istatistik 1-2 sınavlarına girdik ama kardeş bu neydi ya?
-
İktisat bir kişinin genel ortalamasını yükseltecek kadar yapılabilirliği yüksek sorulardı.
Hukuk en az 50 kişi eler zorlayıcı güzel sorulardı.
Genel matematik kısmıda en az 150 kişiyi eler.
Yarınki oturumlara ümitli gidecek kişi sayısı en fazla 200 kişidir. Sınava katılım oranını da hesap edersek sözlü mülakat sayısını nasıl tamamlayacaklar bilemiyorum.Puanlamada esnek davranırlar umarım. -
Tahvil sorusunu bileşik faiz üzerinden yaptım. Sonuç 3800 gibi birşey çıktı.
İlk soruda standart sapma örneklem mi anakutle mi diye belirtilmemisti.
Basabas sorusunda %20 karlı üretim miktarı neye göre olacak yazmıyordu. Sabit maliyete göre yaptım ama fiyata göre de yapan varmış.Kalan 3 soruyu bugüne kadar görmedim.2 si finans sorusuydu,ayrı formülleri bilmek gerekiyordu galiba.
Bunlar haricinde iktisat kolay hukuk nispeten zordu. Ama yine 50-60 alınabilir. -
Bu sınavı geçen adama helal olsun denir. Basit gibi görünen sorularda bile çok detay vardı. Yarın sınava maksimum 100 kişi girer bence..
-
Matematikten (ki o sorular matematik degildi) esneklik gostereceklerini umuyorum.. sinav cikisi da herkes dert yaniyordu matematikten.. yapanlara helal olsun
-
Kurum mecbur esnek davranacak zaten sinava giren sayisi az , istanbul da calismak isteyen az . Kiyim kapacak durumda degiller hic. Girenler de yarin birakip giderler istanbul da memur olunmaz.
-
Gelecek sınavlara da hazırlık olsun diye acaba hukuk ve iktisat sorularını yazabilir misiniz?
-
@Ђилаc_Mилован halka açık olmayan anonim şirkette 5 yönetim kurulu üyesi var. Bunlardan biri bir diğer ortağa diğerlerinin haberi olmadan 10 milyon TL Lik şirket malını 5 milyona satıyor. Satan ve alanın cezai sorumluluğu var mıdır? Beynim yandı ben yoktur dedim halka açık değil diye salladım yani...
-
Muhasebeden monografi ve uretim isletmesi vardi.. kolay degildi umarim yevmiye maddelerine iyi ouan veririler
-
Monografide çok işlem vardı aktif pasif tutmadı tabi ki artık yevmiyeden iyi puan verirler umarım
-
Sinav konulari arasinda maliyet muhasebesi yoktu....
-
ALITI TWET:@Fatih__Gokturk
İİBF GUY ETKİNLİĞİTwitter
️ 28 Ekim Pazartesi
20:00️ Sayın Bakanımız @BeratAlbayrak'tan
️ 2019 Yılı içinde
️ 3000 GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI ilanı
ve @HMBakanligi diğer ilanların verilmesiGeleceğin için Sende Katıl
-
Muhasebesi, istatistiği ile bu kadroya bu sınav değmez. Eğer geçirirlerse direkt SPK üyesi olarak atanmayı talep ediyorum
-
Geçmiş olsun arkadaslar, insallah gerçekten isteyen arkadaşlar nasip olur ve emeklerinizin karşılığını alırsınız yeni çıktınız ama hatırladıkça soruları paylaşırsanız diğer klasik sınavlar hakkında bizlere de fikir olur
-
@Isimsiz_kemanci maliyet muhasebesi mi sormuşlar yoksa 700 lü kayıt mı sormuşlar ikisi genelde karıştırılır.
-
Arkadaslar bir de muhasebe için kaç dk verildi ?
-
@fatos_ 2.5 saat ama ucu ucuna ancak yetiştirebilincek monografi.
-
Evet arkadaşlar. Gerçekten uzun bir sınavı bitirdik. 150 kişilik salonda ortalama 50 katılım vardı. Birinci gün sabahtan sonra ayrılanlar oldu. İngilizcesi basitti aslında günlük sormaya gayret etmişler ama dil dediğinde basit bile olsa bir pratik olacak.
Sorular aklımda kalanıyla şöyle.
HUKUK
Objektif iyi niyet Subjektif iyi niyet
Borç borç ilişkisi
Nispi defi mutlak defi
Ceza hukukunda içtimaİlişkilerini açıklayın.
Kast ile taksiri örneklerle açıklayın. Bilinçli taksir ve kastı aşan suç arasındaki farkları tartışınız.
Borçlar hukukunda nispilik ilkesi nedir? İlkenin istisnası var mıdır?
İflasta sıra cetvelinde neler bulunur? Kim düzenler, nasıl itiraz edilir?
Ahmet ABC şirketinin %10 ortağı Neşe, Ayşe ve XYZ şirketi adına Müge yönetimde. Herkesin şirketi tek temsil yetkisi var. Ahmet'in telkiniyle Neşe 10 milyonluk taşınmazı 5 milyona Ahmet'e satıyor. Cezai sorumluluğu nedir? Sahte imza kullanılırsa sorumluluk nedir? Şirket satarsa sorumluluk nedir?
Alacağın devrinin hukuki sonuçları nelerdir? İpoteğin feri olması ile ilişkisi nasıldır?
İKTİSAT
Arbitraj
Faiz paritesi
Mikro kredi
Para çarpanı
Etkin piyasalar
Philips eğrisiÜretim imkanları
Klasik ve Keynesyen teoride tüketim tasarruf
Sabit kur tam sermaye hareketleri durumunda para politikası neden etkin değil?
Talep ve maliyet enflasyonunu açıklayın. Döviz kurundaki beklenmedik artışın sonucunu açıklayınız.
Kardinal fayda teorisinde toplam fayda ile fiyat verilmiş, diğerinin fiyatı nedir?
MALİYE
Vergiden kaçınma
Tobin vergisi
Otomatik istikrarlandırıcı
Vergi çarpanıBütçe açığının tasarruf ve büyüme üzerindeki etkilerini hoş olmayan artimetik kuramına göre tartışınız.
Tam sermaye hareketleri durumunda esnek kur varken genişletici maliye politikasının etkisi nasıldır.
Denk bütçe her yıl olmalı mıdır? Avantaj - dezavantajlarını yazınız.
Verginin karşılıksızlığını örneklerle açıklayınız.
MUHASEBE
70 puanlık maliyet muhasebesini de içeren monografi. 30 puanlık şirket oranları ile piyasa oranları karşılaştırması