29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@birsorumolacaktı o da 1. Daire danıştay
-
@kemankeşş Ahmet nohutçu özel kişilerde kalır demiş ancak yap-işlet-devrette kamulaştırma yapılırsa mülkiyet devlete aittir.
-
@Dumspirospero aynen hocam nohutçu başka kutluay başka kabul ediyor ösym nin çıkmış soru var mı acaba direk bununla alakalı
-
Bir de yap işlet devrette danıştaydan görüş alma zorunluluğu yoktur
-
@RootofAllEvil tahkim yolu ongorulmeyen imtiyaz sozlesmelerinde dan8stayin gorusu aliniyor diye biliyorum yap islet devret sozlesmeleri idarenin ozel hukuk sozlesmeleri zaten ama onlarda imzalanma asamasina kadar idari hukumlere tabi degil mi? imzalandiktan sonra ozel hukuktaki kurallara tabi
-
@Marsiyal ama bedelini özel kişi ödüyor o yüzfen özel kişiye kalmıyor mu hepsi çorba oldu
-
@çalışma-uzmanı hocam bedeli özel ödüyor
-
@kemankeşş evet hocam bedeli özel ödediği için özel kişiye ait mülkiyeti
-
@çalışma-uzmanı bedeli ödeyen özel kişi ilk olarak taşınmaz idareye geçer idare sonra özel kişiye tahsis eder
-
Arkadaslar ceza özel huku da genel hukumler icinde degil mi o da dahil mi sinav konulaeina?
-
@malik hocam gercekten bilmiyormusunuz ceza hukuku genel hukumler var ozel hukumler yok ozel hukumler kpss de vardi ama
-
@samettin hocam inanin yeni farkettim CMK nin olmadigini biliyordum ozel hukuku bilmiyordum tesekur ederim
-
Osmanlı Devleti'nde:
Mahkemelerde alınan kararların kaydedildiği defterler: ŞER'İYYE SİCİLLERİ
Fethedilen toprakların kayıtlarının tutulduğu defterler: TAHRİR DEFTERLERİ
Divan'ı Hümayunda görüşülen kararların kaydedildiği defterler: MÜHİMME DEFTERLERİ -
Ilk bakır para: Osman Bey
Ilk gümüş para: Orhan Bey
Ilk altın para: Fatih Sultan Mehmet
Ilk kağıt para: Abdülmecit -
İsim değiştirilmesinde hangi mahkeme yetkilidir
-
@çalışma-uzmanı asliye hukuk
-
Anlatım özelliklerinde karışan 3 lü
Sadelik: Anlatımda yabancı sözcüklere yer verilmemesi, türkçe sözcük kullanılması.
Yalınlık: Anlatımda süslü,sanatlı,mecazlı soyleyislere yer verilmemesi,sıfat,benzetme gibi sözsel oyunların,ağdalı bir dilin olmaması.
Duruluk: Anlatımda gereksiz sözcük ya da eklere, anlamca birbirini çağrıştıran ifadelere yer verilmemesi. -
@Marsiyal hocam zapata kitabında haklı ise çekişmesiz olacağından dolayı sulh hukuk haksız bir düzeltmeye dayanıyorsa çekişmeli olacağından asliye hukuk dıye bir ayrım yapmış
-
@kilici hocam ben de arkadaşlara esas ı tavsiye ediyorum.
-
İdarî Hakimlik sınavında kota durumu biz İİBF mezunları için durumu daha da imkansız hale getirdi, umarım tekrar kaldırılması gündeme gelir