29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mülkiye kaynağınızı güncelleyin kanunların yayım tarihi belli değilse resmi gazetede yayımlandığı günde, belli ise o tarihte; eğer kanunun bir kısım hükümleri yayımlanma gününde, bir kısım hükümleri belirtilen günlerde ise o zaman yürürlüğe girer.
-
@RootofAllEvil teşekkür ediyorum.
-
@mülkiye rica ederim bir de anayasaya göre cumhurbaşkanının kanunları yayımlama süresi 15 gündür tabi meclise iade etmezse
-
Olağan dönem khklar 1961 yılinda yürürlüğe girmiştir.Dogru/Yanlış.
-
@zenginmemur Y 71
-
@kemankeşş 1961 anayasasinda 1971 yilinda yapilan degisiklikle yururlige girmistir
-
@samettin, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kemankeşş 1961 anayasasinda 1971 yilinda yapilan degisiklikle yururlige girmistir
Cevap yanlış çözüm burda.Forumu ayrıntılı kullanmayı bilmediğim için boyle paylastim.
-
Arkadaşlar bu türkcedeki yazım yanlısı noktalama sorularıni nasil calistiniz bir türlu doģru yapamıyorum
-
@zenginmemur ohal KHK 82 miydi
-
Arakdaşlar şu konuya bir açıklık getirecek olan var mı
Özel kişiler lehine yapılan kamulaştırmalar da malın mülkiyeti özel kişiye mi yoksa devlete mi tahsis ediliyor?
her kitap ayrı bir şey yazıyor
-
@Marsiyal evet hocam ama kaldırildi artık
-
@Marsiyal aynen
-
@kemankeşş idareye geçiyor hocam
-
Ohal 1876
Olağan khk 1961 (71 değişikliği)
Olağanüstü khk 1982 -
@Marsiyal inşallah hocam ösym de öyle kabul eder teşekkürler
-
@kemankeşş Özel kişi lehine kamulaştırmada mülkiyetin idareye geçeceğine dair mevzuat hükümleri
3096 s. YİD Kanunu md. 11
3996 s. YİD Kanunu md. 10
3213 s. Maden Kanunu md. 46/8
6491 s. Petrol Kanunu md. 10/2Not : alıntıdır.
-
Arkadaşlar bir sorum olacak, içişleri bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan belediye başkanı nerede yargılanır? Kişinin son görev yaptgı yer idare mahkemesi degil mi? Daha önce bir arkadaş danıştay 8.dairesi ve 1.dairesinden bahsetti ama o nerede devreye giriyor biri aydınlatabilir mi
-
@birsorumolacaktı hocam o arkadaş brnim
8. Daire Seçimle gelen kişileri görevinden düşürüyor organlık sıfatların kaybettirme görevi var -
@birsorumolacaktı Belediye kanununu madde MADDE 44. — Belediye başkanlığı, ölüm ve istifa hâllerinde kendiliğinden sona erer.
Belediye başkanının;
a) Mazeretsiz ve kesintisiz olarak yirmi günden fazla görevini terk etmesi ve bu durumun mahallin mülkî idare amiri tarafından belirlenmesi,
b) Seçilme yeterliğini kaybetmesi,
c) Görevini sürdürmesine engel bir hastalık veya sakatlık durumunun yetkili sağlık kuruluşu raporuyla belgelenmesi,
d) Meclisin feshine neden olan eylem ve işlemlere katılması,
Hâllerinden birinin meydana gelmesi durumunda İçişleri Bakanlığının başvurusu üzerine DANIŞTAY kararıyla başkanlık sıfatı sona erer. -
@Abdurrahim hocam evet bu vardı haklısınız fakat bir de soruşturma izni verilmemesine dair kararda da danıştay gidiliyor sanırım belediye başkanı için onu kastetmiştim