29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Matematikten gelen sorular ekseri hangi konulardan acaba 6 soru geliyor matematik temelim yok, ne önerirsiniz arkadaşlar tarihte lisans okuyorum gözüm korkmuyor ama matematik için bir fikri olan varmi ?
-
@Salih41 300 kişinin hepside İİBF li olsa da mülakata girerler ama 20 kişi mi alinir, 100 kişi mi alınır bilemem.
-
Kolektif şirket ortakları ile adi komandit şirketlerin komandite ortaklarının ticari ve zirai faaliyetlerinden elde ettiği gelirler ticari kazanç kapsamında, serbest meslek faaliyetlerinden elde ettiği gelirler serbest meslek kazancı olarak vergilendirilir. Ancak sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarının ticari zirai ve serbest meslek faaliyetlerinden elde ettiği gelirler ticari kazanç kapsamında vergilendirilir. Komanditer ortaklar gerçek kişiyse elde ettiği gelirler menkul sermaye iradı olarak vergilendirilir.
-
@malik Hocam diğer derslerde iddialı konuşmam pek ama benim işim bu gelir uzmanıyım. Gelir Vergisi Kanunu mükerrer madde 120 de "42 nci madde kapsamına giren kazançlar ile noterlik görevini ifa ile mükellef olanların bu işlerden sağladıkları kazançlar hariç" ifadesi yer alıyor. Burada kastedilen noterler değil, noter bulunmayan yerde Adalet Bakanlığınca görevlendirilen noter görevi ifa edenler. Kısacası noterler geçici vergi beyannamesi verirken, noter görevi yerine getirenler beyanname vermezler.
-
Muessir denemesi nasil hocam çözdüm gecen seneki puan mantığına göre siralamaya giriyorum kuskulandirdi. Tavsiye edilebilir mi? Başka önerilecek deneme alternatifi var mi?
-
@malik vali sadece encümen kararlarını idari yargıya götürür
-
@malik yok hocam sadece encümen kararlarına karşı 10 günde dava açabilir
-
@Salih41 matematikten gecen yılın sorularina baktim dün aslında kolay ama sınav heyecanıyla full cikarilamayacak sorulardı problemlerden gelmis daha çok,basit bir faktöriyel sorusu vardi,çokgenlerden bir soru gelmis ancak 3,4,5 üçgenini bilen birinin rahatlıkla yapabileceği bir soruydu gözünüz korkmasın yani
-
@olursaolur hocam bu sene de gwçen senenin ayarında mı gelir sizce sorular sizi hatırluyor gibiyim
-
@Gazi06 şifreli olarak paylaşmak istediniz galiba
-
@kemankeşş hocam sorular geçen yıl gibi çıkar çıkmasına, ÖSYM'nin oturttuğu bir stil var ancak artık herkes zehir gibi maşallah. Puanlar arşa çıkıyor. 2 soru ile 50-100 arası sıralama değişiyor.
-
@olursaolur 2016 idari hakimlik sinavina girmismiydiniz. Ekseri ayni konular üzerinden mi gidiyor acaba matematikte yada farkli farkli konulardan sorup mesela geometriden cember daire gibi duruma çevirebilir mi? Ilk defa girecegim bu sinav türünde aklima takildi.
-
Hakimim soru bankası soran olursa ben önermiyorum.
-
@kemankeşş hocalarım yanlış anlamaz iseniz bir hususu paylaşacağım
Lütfen paylaştığınız soruların cevaplarını tam yazın okuyup muallakta kalıyoruz rica ediyorum
Misal bu sorunun cevabı b mi c mi saygılar -
@kiziroğluhey tabiki c hocam
-
@Dumspirospero aynen hocam çok fark ediyor
-
@Abdurrahim anladim hocam tesekur ederim kitap direk noter diye aciklamis ayrinti vermemis
-
@zenginmemur Niye hocam?
-
@çalışma-uzmanı tesekur ederim hocam
-
@Hayaller71 tesekur ederim hocam