29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@çalışma-uzmanı evet cevap d
-
@Hayaller71 hocam neden sahipsiz eşya olması yeterli değil? Başka ne olması gerekiyor?
-
@kitapsever malik iradesi ile zilyetlik kurması lazım hocam
-
Suçlunun iadesi konusunda ağır ceza mahkemesinin verdiği karara karşı yapılan temyiz başvurusunu yargıtay ne kadar sürede sonuçlandırır ?
A)1 ay
B)3 ay
C)6 ay
D)1 yıl
E)3 yıl -
Sorulara bakiyorum da OSYM'nin bu kadar detaya kacmasi mumkun degil.Fazla zorluyorsunuz.
-
@dust7 Yanlış bilmiyorsam, ceza genel hükümlerde geçmiyor kanun yolları hocam, cmk konusu bu. Sınavda çıkmayacak bunlar
-
@Abdurrahim hmk da var kanun yolları
-
@dust7 ama hmk daki kanun yollarıyla bu konular farklı tabi
-
@Abdurrahim olabilir hocam doğrudur, konsensusta suçluların iadesi kısmına çalışırken görmüştüm ona dikkat etmedim.Cevap da 3 ay olacak öğrenmiş olduk ne olur ne olmaz
-
@dust7 Millet zaten her şeyi unutmuş gibi hissediyor hocam. bir de sorumlu olmadığımız alandan soru sorunca daha da kötü hissedebilirler teşekkür ederim bilgi için
-
@dust7 3 ay
-
Kendim hazırlamaya çalıştım yapmaya uğraşalım.
Yanıltıcı belge düzenleyen mükellefe vergi
dairesi tarafından hangi cezalar kesilir?
A) kaçakçılık cezası
B) Kaçakçılık ve Genel usulsuzlük
C) Genel usulsüzlük ve özel usulsüzük
D) Genel usulsüzlük vergi ziyai
E) Vergi ziyai, Özel usulsüzlük -
@Abdurrahim CMK konusu değil bu 6706 sayılı cezai konularda uluslararası işbirliği kanununda geçiyor madde 18 sorabilirler yani. Keza geçen sene bu kanundandan 1 soru gelmişti baya detay bir soru idi
-
@onder ben bilmiyordum hocam teşekkürler.
-
@dust7 Bugün kanunu okurken benim de dikkatimi çekmişti sorulabilir bence
-
6706 dan soru gelebilir sınav öncesi ne olur ne olmaz bir kere okuyalım kısa bir kanun zaten
-
@adalet E mi acaba
-
@dust7 3 ay
-
@adalet E
-
Hükümlünün nakline karar veren mercii neresidir
Cb
Ağır ceza
Ankara ağır ceza
Adalet Bakanı