29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@guymağduru hocam gonderiyi disardayken cevapladim simdi baktim mùsterek hayatin kurulamamasi mutlak digerleri dogru kaynak muessir cikmis sorular
-
Mutlak boşanma nedenleri tek başına yeterlidir.Bu nedenler zina,hayata kast,pek kötü veya onur kırıcı davranış,terk,eşlerin anlaşması
Nisbi boşanma nedenleri tek başına yeterli değildir bunlarda ayrıca ortak hayatı çekilmez hale getirmiş olması şartı aranır.Bu nedenler suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme,akıl hastalığı,evlilik birliğinin temelden sarsılmasıdır
-
Özel boşanma sebepleri
- zina (mutlak sebep)
- hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış (mutlak sebep)
- suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme (nispi sebep)
- terk (mutlak sebep) ayrı yaşam en az 6 ay sürecek, ihtar isteme belirli sürenin 4. ayı, dava açma ihtardan 2 ay sonra
- akıl hastalığı (nispi sebep)
Genel boşanma sebepleri - evlilik birlikteliğinin sarsılması (ortak hayatın çekilmez hale gelmesi nispi sebep)
- eşlerin anlaşması (mutlak sebep) evlilik en az 1 yıl sürecek
- ortak hayatın yeniden kurulamaması (mutlak sebep) red kesinleştikten 3 yıl geçecek
-
Arkadaşlar nasıl gidiyor çalışmalarınız hâlâ çalışabilen var mı ben galiba biraz heyecanlanmaya başladım şimdiden
-
@ir06 artık ufak tekrarlardan başka yapcak bişe yok
-
Arkadaşlar merhaba, ben de fikri içtima gerçek içtima vs konuları karısıyor baya açıkçası veya niteliği itibariyle ağırlaştırılmış şuçlar, bu konuda anlaşılmayı kolaylaştıracak örnekleri nereden bulabilirim öneriniz var mıdır
-
Damga vergisi, ötv,özel iletişim vergis, şns oyunları
i ve mtv hem nispi hem maktu hem advalorem hem spesifik mi? Çorba oldu her kaynak farklı birşey yazmış bilen var mı -
Son zamanlarda miras hukuku ve aile hukukundan zorluyorlar baya buralardan beklediginiz sorulari yazabilir misiniz?
-
@çalışma-uzmanı
Hocam nispi advalorem, maktu ise spesifik demektir. Bunlar farklı şeyler değil. MTV spesifik bir vergidir. (Otomobil yaşı, motor hacmi, emisyon vb. dikkate alınır.)
Harçlar, damga vergisi vb. hem nispi (advalorem) hem maktu (spesifik) olabilir.
Gelir vergisi, kurumlar felan nispidir. Aklınıza direk o verginin oranı geliyorsa nispiyi yapıştırın zaten (kurumlar %22 gibi) -
@SRPR saolun hocam çok teşekkür ederim
-
@guymağduru bu hüküm anayasada yok artık.ama iç tüzükte bu yasak devam ediyor. soru cümlesi nasılsa ona göre cevaplarsınız
-
@zubizubi evlenmenin korkutma nedebiyle iptalinde malvatlığıyla korkutma geçerli değil.rn ayrıntı bu geldi aklıma
-
6183 sayılı kanuna göre, aşağıdakilerden hangisi amme alacağının korunması yöntemlerinden biri değildir?
A. Teminat isteme
B. İhtiyati haciz
C. İhtiyati tahakkuk
D. Ortaklığın feshini isteme
E. Yurt dışına çıkış yasağı -
-
@RootofAllEvil e potansiyel soru
-
Yurt dışına çıkış yasağı 2011 de aym kararıyla kaldırıldı.
-
Özellikle Ankara yi iyi bilenler yarin aksam Ankara da olacagim Kizilay dan Çamlica mahallesine nasil gidebilirim ankarakartim da yok aksam saatlerinde(20.00 gibi) cikarabilir miyiz yoksa oraya giden dolmus var mi varsa ismi nedir
-
@70kuralliii hocam ankarayı pek bilmem ama kartı makineden 7 24 çıkarabilirsiniz ama 2 binimlik falan oluyor. Onun dışında kızılaydan heryere ulaşım kolay orda birine sorsanız sizi yönlendirirler diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar Ankara da kalabileceğim bir yer biliyor musunuz?
-
Üstadlar idari yargı sınavına kaç aday başvurdu ? Allah için bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Ankara’da otellerde bile yer yok diyorlar