29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@malik yanlış hocam yazdığınız suçlar sadece tekerrüre esas bunun haricinde yabancı mahkemede verilen hiçbir karar tekerrüre esas olmaz
-
@malik millet mektepleri 1928 diye biliyorum hocam
-
@çalışma-uzmanı tesekur ederim hocam denemedeki cevabin aynisini yazdim simdi notumu kontrol ettim dediginiz gibi
-
@kitapsever hocam muessir denemesinde bazi yanlislar var sanirim 1 kasim 1928 mis
-
@malik evet hocam denemelerde oluyor maalesef dikkat etmek lazım
-
@kitapsever aynen hocam tesekur ederim
-
4t çıkmış maliye sorularının vergi hukuku kısmında hatalı sorular var. Adam ösym cevap anahtarına bakmaya tenezzül etmemiş birde onla uğraştırıyor bizi. Bide o hatalı cevaba uygun açıklama yazmış. Çok korkunç gerçekten. Kimseye tavsiye etmiyorum.
-
Resen tarh sebeplerinden vergi beyannamesinin yasal süresi içinde verilmemesi durumunda; 1. Olay: vergi incelemesine başlanılmamış VE takdir komisyonuna sevk edilmemiş ise vergi ziyaı cezasının 1/2 si kesilir+resen takdiri gerektirdiği için 2 kat usulsüzlük cezası kesilir. 336. maddeye göre kıyas yapılarak miktar itibariyle en ağır olanı kesilir.
2. Olay vergi incelemesine başlanılmış VEYA takdir komisyonuna sevk edilmiş ise vergi ziyaı cezası 1 kat olarak kesilir+resen takdiri gerektirdiği için 2 kat usulsüzlük cezası kesilir. 336. maddeye göre kıyas yapılarak miktar itibariyle en ağır olanı kesilir.Bağlaçlara dikkat edelim!
-
@RootofAllEvil hocam vergi de kıyas ve yemin yasak değil miydi yoksa ben mi karıştırdım
-
@Estevez kıyastan kastetiğim karşılaştırma yapmak aynı neviden cezalar olduğu için vergi ziyaı ve usulsüzlük cezaları karşılaştırılır miktar itibariyle en ağır olanı kesilir.
-
Aşağıdakilerden hangisi Devri bütçe teorisinin dayandığı varsayımlar arasında yer almaz?
A. Konjonktür devresinin süresinin açıklıkla ve kesinlikle bilindiği varsayımı
B. Refah ve depresyon devrelerinin süre bakımından birbirine eşit olduğu varsayımı
C. Ekonomik birimlerin adaptif beklentiye sahip olduğu varsayımı
D. Refah ve depresyon devrelerinin yoğunluk bakımından birbirine eşit olduğu varsayımı
E. Uygulamacıların devrenin hangi aşamasında bulunduğunu teşhis edebildiği varsayımı -
@RootofAllEvil hocam tek fiille vergi ziyaı ve genel usulsülük işlenirse ağır olanı , vergi ziyaı ve özel usulsüzlük işlenirse ayrı ayrı kesilir değil mi ?
-
@Gülbeşeker C mi
-
@dust7 evet hocam doğru
-
-
Cevap C arkadaşlar
-
Sadece miras söz:Mirastan Feragat
Hem miras söz hem vasiyetname ile:Mirasçı atama,belirle mal vasiyeti
Sadece Vasiyet name:Vakıf kurma,tanıma,vasiyeti yetine getirme görevlisi atama -
@kaymakam ek bilgi vasiyeti yerine getirme görevlisi 15 gün içinde itiraz etmezse kabul etmiş sayılır
-
Arkadaşlar yanlış bilmiyorsam yeni yargı paketinde değişiklikler olmuştu önödeme de ertelemede vs. kanuna işlenmemiş ama sınavda çıkarsa bizler neye göre yanıt vereceğiz
-
@ir06 arkadaşların başka konuda verdiği cevaplara binaen, kanuna islenmediyse kanundaki hâlinden sorumluyuz diye düşünüyorum.