29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@malik aynen öyle hocam:) 1 yıl veya daha az deseydi tbmm seçimleriyle birlikte yapılır ifadesi doğruydu. Ösymnin sevdiği tarzda çeldirici tuzaklı soru
Bir detay daha var soruda yazdığım gibi 1 yıldan fazla süre kalması halinde seçim yapılması durumunda seçilen cumhurbaşkanı açısından bu süre dönemden sayılmıyor. -
Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisi kanununa göre engellilik indiriminden yararlanabilecek kimseler arasında sayılmamıştır?
A. Engelli hizmet erbabı
B. Engelli serbest meslek erbabı
C. Basit usulde vergilendirilen engelliler
D. Bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunan serbest meslek erbabı
E. Bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunan basit usulde vergilendirilen ticari kazanç sahipleri -
-
Arkadaşlar cenine atanan kayyimlik temsil kayyimlik mi yönetim kayyimligi mi oluyor elimdeki 2 kaynakta farklı yazmış
-
-
@RootofAllEvil E guzel soru hocam bu soruyu bekliyorum hatta
-
@elitnur Yönetim diye biliyorum
-
@RootofAllEvil cevap E bu soru yanlis yapa yapa ogrendim ya
-
@elitnur aynen yönetim kayyimligi. Hangi kaynak temsil olarak almis hocam ?
-
Temsil olarak yazdığım kpss dersanesine gittiğimde hocanın dediği notlar . Belki ben yanlış tutmuşumdur belki hocanın gözünden kaçtı o an bilmiyorum,teşekkür ediyorum
-
arkadaşlar idareyi bir türlü oturtamadım.son düzlükte ne önerirsiniz?
konsensus'u tekrar çözeyim dedim de,soruları aşırı ayrıntı,yapamadıkça moral bozucu oluyor asıl -
@atabey27 deneme çözün hocam gelebilecek türden soruların karması nitekim
-
@atabey27 konsensusun üzerine tanımam ama şuan ona çalışamam diyorsanız çok soru çıkan konulara bakın mesela idari sözleşmeler mali iltizam vs, yetki gaspı fonksiyon gaspı, yetki devri imza devri, kamulaştırma vs, bütün konuları yazdım ama bunları iyice kavramadan sınava girmeyin derim
-
Kik den soru gelmemesi tabi tek dileğimiz...
-
Vergi Usul Kanununda vergilendirme ile ilgili hüküm ifade eden aşağıdaki belgelerden hangisinin mükellefe tebliğ edilme zorunluluğu bulunmamaktadır ?
A)Vergi ve ceza ihbarnamesi
B)Vergi inceleme raporu
C)Tahakkuk fişi
D)Takdir komisyon kararı
E)Ödeme emri -
@olursaolur deneme işine bu sene hiç bulaşmadım zira geçen yıl monopol denemesinde 45 yaparken gerçek sınavda 55 yaptım alandan
-
@Gülbeşeker geçen kpss'den kalma murat yayınlarının hukuk soru bankası var.En makul ona bi girişmeyi düşünüyorum şuan.
bir de ben bu dersi 2 defa çalıştım ya hof -
@dust7 D
-
@dust7 c
-
@dust7 c