29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@2pacalypse 15 olmasin 10 11 arasi iyidir
-
İcra müd. 1400. kişi çağrıldı. Hukuk ve adalet mezunları sadece girdi sınava. Hukuk mezunlarının çoğunun ertesi günkü hakimliğe daha çok hazırlandığı düşünülürse, İcra müd. sınavının yüksek kapatmaması bana normal geliyor. İdari hakimlik bence sapmalı 80 altına düşmez.
-
@kemankeşş sınavın çok kolay olduğu 80i görebileceğini söyleyen hocalar varmış evet, her zaman birileri fazladan atar
-
@zafereadımadım bence de çok düşük olmaz tabi özellikle idari de genelde sayı aşağı yukarı bellidir ama beklenenden aşağıda olabilir belki 79.90 ama bilemem sonuçta hep tahmin
-
Asıl önemli olan, sapmalar nasıl gelecek?
-
bence de düğüm sapmada çözülür. Gyk kısmı ve idari alan kısmı bence iyi sapma getirecek bu sefer.
-
@zafereadımadım ortak alanda 30 üstü de iyi sapma getirir
-
@RootofAllEvil ortak alan ss için ne düşünüyorsunuz hocam kaç doğru için iyi etkiler
-
@RootofAllEvil 80 idi sanırım hocam
-
sapma ders bazında mı, alan bazında mı arkadaşlar? nasıl oluyor bu hesaplama?
-
@kemankeşş tam bilmemekle birlikte genelde idari alan daha iyi sapma getiriyor bu şekilde biliyorum.
-
Merhabalar,
Ortak alan ss hesaplanirken adli idari av. sinavina giren butun adaylar mi degerlendiriliyor, yoksa adlinin ortak alani adli icinde idarinin ortak alani idari icinde gibi mi? -
3 ayrı test grubunun her birinin sapması ayrı ayrı hesaplanıyor. 1-GYK,2-Ortak Alan 3-İdari Alan
-
@brakov idariye de girmişse ortak alana dahil ediliyor.
-
BU arada vergiyi fulledim daha çok sapma gelir yanlış bir bilgi. İdari alandaki toplam net üzerinden hesaplanıyor.
-
kendimi çürüteyim yanlış bilgi vermişim ;
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 konu ile Alan Bilgisi Testinde bulunan 11 konu
(İdari Yargı Sınavının Alan Bilgisi Testi 10 konu) ayrı birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 16 alt test (İdari
Yargı Sınavı 15 alt test) için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her alt test için sınava giren
adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. -
@zafereadımadım çok detaylı ince bir matematik yapıyor ÖSYM
-
biraz araştırdım ders bazında standart sapma geliyor arkadaşlar ve önemli olan zor soru değil zor alan hangi alanda ortalama düşük ve sizin bu ortalamaya göre ne kadar yukarıdaysa oradan sp daha yüksek gelecek her testte ortalamadan ne kadar yukarılardaysanız o kadar sp ihtimaliniz yükseliyor anladığım kadarıyla
-
@Persona özellikle Türkçe, Tarih ve HMK bu sınavın zor kısımlarıydı bence, bilmem sizler ne düşünürsünüz
-
@adlisav hmk bende yanlış yok ama sorular çok iyidi bence orası ss yı etkiler belki medeniyi de ekleyebilirz