29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Persona ss ders bazında değil bölüm bazında hesaplanır. Alan bilgisi, ortak alan, genel yetenek ve genel kültür, bu üç alanda ss hesaplanır. Yani medeni, borçlar, ticaret, tarih gibi ayrı ayrı hesaplanmaz.
-
İcra sınavında insanlara farklı farklı sapmalar gelmiş. Netleri tıpatıp aynı olan 2 kişi arasında 1-1.5 puanlık fark olmuş. Kimisinde de ss puan düşürmüş yazmışlar. Ss bölüm bazlı hesaplanır yazmışsınız ama ayrıca tek tek soru bazında da hesaplanmış olabilir bizim sınavda.
-
@RootofAllEvil evet hocam çok fazla konbinaayon var adam atıyorum ortak alanda 32 yapar başkası da 29 yapar ama bu iki kişinin total netleri aynıdır bu ikisine aynı puan gelmeyebilir ösym ince eleyip sık dokuyor büyük ihtimalle
-
@onuktekin hocam ben de senin gibi biliyordum. Döndüm sınav kılavuzunu okudum tekrar ve şöyle yazıyor;
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 konu ile Alan Bilgisi Testinde bulunan 11 konu
(İdari Yargı Sınavının Alan Bilgisi Testi 10 konu) ayrı birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 16 alt test (İdari
Yargı Sınavı 15 alt test) için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her alt test için sınava giren
adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır.
Ben bu paragraftan her ders için ayrı ayrı hesaplanacağını anlıyorum. Her alt test için diye belirtmiş çünkü. -
Daha önce hiç gece açıklandığı oldu mu
-
böyle sınavlar asla gece açıklanmaz
-
İnşallah yarın sabah 11 de açıklanmış olur Saatler dakikalar geçmiyor bi türlü
-
@RootofAllEvil sabır hocam yarın kimi sevinip kimi üzülecek
-
geçen sene açıklanmadan önceki gece forum baya aktifti bu sene de aynı heyecanı bekledim ama pek yok gibi sanki. şu an buranın yangın yeri olması gerekmiyor mu :)) acaba beklenti sahibi mi az yoksa foruma mı ilgi yok anlamadım
-
@kitapsever bu yıl diğer konularda öyle genel olarak forumda bi durgunluk var
-
@kitapsever geçen yıl çoğunlukla netler yüksekti herkes kazanacağı yönünde daha ümitliydi bu sene ise tam tersi herkes zorlandığını söylüyor ve bana gelmez düşüncesinde gibi sanki bir de üstüne geçen yılki eksi sapma muhabbetlerine de şahit olduktan sonra iyice ümitler bitik herkesin hakkında en hayırlısı olsun yarın herkesi güzel haberlerle buluştursun inşallah
-
@mucizeleryolda haklısınız sanırım ben de o kafadayım biraz
-
@zafereadımadım kılavuzda böyle yazıyorsa doğru o zaman. Diğer sınavlarda dediğim gibi olunca bakmadım.
-
@RootofAllEvil inşallah bugünkü gibi olmaz geç açıklandı baya
-
@onuktekin Bu yıl ilk kez ders bazlı sapmaya indi ÖSYM dostum. Yıllarca bir efsane vardı bilirsin, zor sorunun sapmasının yüksek olması konusu. Aslında bu hiç olmadı Ama bu kez test bazlı sapma uygulandı ve garip sonuçlar çıktı ortaya. İcra'da aynı doğru sayısıyla bir kişi içerdeyken, bir başkası liste dışında kalabildi.
Yarın da çok tartışmalı sonuçlar göreceğiz muhtemelen. Daha fenası KPSS de böyle uygulanırsa ortalık çok karışacak, çok tartışmalar çıkacak.
-
@paretowilfredo Bir diğer konu bugün İcra sonuçlarında sıralama belirtmedi ÖSYM, insanları geren biraz da bu oldu. Umarım yarın sıralamaların açıklanmadığı bir sonuç belgesi olmaz.
-
@paretowilfredo 2015 sınavını bilmiyorum da 2016 ve 2018 sınavlarında sıralamalar açıklanmıştı. Bu sınavda da açıklanacağını düşünüyorum. Beni en çok geren sapma olayı ile beklediğim neti yapamamış olma korkusu
-
@paretowilfredo yani şöyle bir durum olabilir mi? genelde insanların zorlandığı yanlış yaptığı soruları doğru yapmış toplamda 79 doğrusu olan biri kazanabilir ama herkesle birlikte aynı soruları doğru yapmış 82-83 doğrusu olan biri kazanamayabilir?
-
@kitapsever yok tahminimce 82-83 yapana gelir ama az gelir 2 puan atıyorum ama diğerine 4-5 puan gelir böylece normalde aralarında olması gereken 4-5 puanlık fark 2-3 inecek gibi benimde kılavuzdan ve youtubedan anladığım bu
-
@kitapsever hocam olur mu öyle şey ya icra sınavı ile bunu karşılaştıramayın