29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kemankeşş hocam bilmiyorum ki aynı yöntem buna da uygulanacakmış işte. hem de ilk defa. ben de tam anlamadım olayı ama gerildim yine biraz
-
@kemankeşş ya dediğin gibi bu çok saçma olur neti fazla olan adamın günahı ne
-
@paretowilfredo üstad sanki yanlışın var geçen yılın sınav ilanında da aynı ibare yer almıştı. Geçen yılda ders bazlı sapma vardı diye biliyorum.
-
ya açıkçası bana biraz garip geldi eğer öyle olacaksa. kimsenin tahmin edemediği maçları tahmin edenlerin daha karlı çıkması gibi oldu sanki.
-
@kitapsever aslında yanlışın doğruyu götürmediği bir sınavda işi baya şansa bırakıyor
-
@Marsiyal arkadaşlar açın bakın 2018 Başvuru klavuzuna gene Alt testlerden bahsediyor
-
@RootofAllEvil 2018 başvuru kalvuzuna bir bakın isterseniz bir değişiklik göremedim o zaman da alt testlerden bahsetmiş
-
@Marsiyal Doğru diyorsun dostum bakıp teyit ettim. Geçen sene de hatta önceki sene de Hakimlik için var aynı uygulama Hakimlik için. Ama İcra için sanıyorum bir ilkti ciddi bir karmaşa yarattı. Gerçi doğru eksi sapma örnekleri oldu Hakimlikte geçtiğimiz sınavlarda da dostum anımsadım şimdi
-
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/ADBAK/kilavuz01112018.pdf
2018 başvuru klavuzu bu sınavı icra ile karşılaştırmayın bence katsayıları bile farklı
-
Buna göre; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 konu ile Alan Bilgisi Testinde bulunan 10 konu ayrı
birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 15 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her alt
test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır.
Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50
ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2
ağırlıklandırma katsayısıyla çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı
bulunacaktır.
Alan Bilgisi Testi’nde bulunan 10 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,1 ağırlıklandırma katsayısı ile
çarpılarak toplanacak ve Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır. -
@mucizeleryolda hocam yazılı sınavı geçmek artık çoğu kişi için hiçbir anlam ifade etmiyor. Ondan olabilir. Mesela mülakata hak kazandığımı hayal edince, ardından da elendiğim aklıma geliyor. Tadım kaçıyor.
-
@RootofAllEvil, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Buna göre; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 konu ile Alan Bilgisi Testinde bulunan 10 konu ayrı
birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 15 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her alt
test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır.
Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50
ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2
ağırlıklandırma katsayısıyla çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı
bulunacaktır.
Alan Bilgisi Testi’nde bulunan 10 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,1 ağırlıklandırma katsayısı ile
çarpılarak toplanacak ve Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.2018 kılavuzundan tamamdır endişeye mahal yok ayrıca her sınavı kendi içinde değerlendirmek gerekir
-
@RootofAllEvil kesinlikle
-
@RootofAllEvil Bugüne dek hep sıralama açıklandı dostum. İcra'da Mayıs 2019 sınavında açıklandı mı bilmiyorum açıkçası. Yeni takibe aldığım bir alan İcra. Ama sıralama açıklanmamış olması garip bir uygulama gerçekten.
-
Sıralama açıklanmazsa yer yerinden oynar bence. Kaçıncı olduğumuzu bilmek hakkımız değil mi ya? O kadar emek vermişim, kaçıncı olduğum görmek isterim.
-
@kitapsever İcrada tam olarak nasıl uygulandığını anlamak adına epey bir sonuç derledim dostum. Gözlemlediğim kadarıyla farklı sapma toparlanabilecek alt testlerden daha fazla doğru yapan adaylar aynı doğru sayısına sahip diğer adayı geride bırakmış. Bu zaten Hakimlik sınavında da soru bazlı değil, test bazlı böyle uygulanacak ki önceden de uygulama bu şekildeydi. Sanırım İcra'da makası bu denli açan bir diğer unsur soru ve alan sayısının azlığı. Yani bir doğrunun olumlu/olumsuz etkisi, soru sayısının daha fazla olduğu bir başka sınava göre çok daha ağır olmuş.
Endişeye mahal yok dostlar Hakimlik için durumda bir değişim yok. Geçen yıl ki gibi yapın hesabınızı. Lakin tabi sapmanın nereden ne getireceği konusunu yine tartışacağız. -
@Dumspirospero Dediğim gibi dostum, bu bir ilk mi bilmiyorum. Bir bilgi de bulamadım malesef. Yarın deneyimleyeceğiz bunu da.
-
@paretowilfredo anladım dostum teşekkür ederim cevabınız için
-
@kitapsever Ne demek dostum, inşallah yarın gönlünüzce sonuçlar alırsınız
-
@paretowilfredo sağ olun dostum inşallah ne diyim. gergin bekleyiş sürüyor..