29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Marsiyal evet hocam bende hiç duymadım
-
@olumlu-düşün geçen sene bu seneye göre elbette daha kolaydı bu seneki vatandaşlık soruları bile geçen seneki anayasa sorularından daha zordu. İdare hemen hemen aynıydı ama bu yılki biraz garip şaşırtmali sorular vardı, iyuk çalışmayan kanun okumayan birinin yapacağı tarzda değildi. Hmk geçen yıla oranla bu sene daha zordu, her soru bilgi istiyordu, medeni de gaiplik hariç bütün sorular zordu. Vergi sorulari da öyle bir tane kolay soru yoktu. Borçları geçen seneye göre daha kolay buldum orası ayrı çok net sorulardı, ceza genel de geçen yıla göre bir tık daha zordu. Ekonomi kısmı da bu sene daha zordu belki bir seviye istiyordu. Tarih geçen seneye oranla bu sene bariz zordu
-
@mrt arkadaşlar sinir dışı edilme cezada güvenlik tedbirleri başlığında yer alıyor idari işlem olabilir ki themes de galiba orda idari işlemdir diye geçiyor o soruyu cozenler böyle celiskiye düştü yani cevap sınırdışı ve kazanc musadersi olucak
-
Geçen sene burası aşırı hareketliydi bu sene kimse yok gibi . Ya da sadece izliyorlar
-
@Marsiyal eşim bile bana bu sefer çıktığında oldu demedin dedi ki olmadı yapamadim yani geçen yıl çıktığımda oldu demistim direk
-
@geliruzmani2013 hocam geçen sene kaç yapmıştınız, bu sene kaç bekliyorsunuz
-
MADDE 26 – 213 sayılı Kanunun 376 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Mükellef veya vergi sorumlusu;- İkmalen, resen veya idarece tarh edilen vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük
cezalarının yarısını ihbarnamelerin tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili vergi dairesine başvurarak vadesinde
veya 6183 sayılı Kanunda belirtilen türden teminat göstererek vadenin bitmesinden itibaren üç ay içinde ödeyeceğini
bildirirse kesilen cezanın yarısı, - Uzlaşmanın vaki olması durumunda, üzerinde uzlaşılan vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı cezasının
%75’ini, bu Kanunun ek 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendinde yer alan ödeme süreleri içinde öderse
üzerinde uzlaşılan cezanın %25’i,
indirilir.”
“EK MADDE 9- Bu bölüm uyarınca üzerinde uzlaşılan vergi ve cezalar hakkında 376 ncı maddenin birinci
fıkrasının (2) numaralı bendi hükmü dışında indirim uygulanmaz.
Arkadaslar burada resen bir indirim var yoksa uzlasilan tutardan indirim talep etmek hakki degil
Soruda talep edebilir diyordu çünkü indirim yapılır demiyordu o yuzden indirim talep edebilir öncülü yanlış kabul edilmeli diye düşünüyorum. Yani hem degisen hem önceki haline gore indirim taleo edemez - İkmalen, resen veya idarece tarh edilen vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük
-
@RootofAllEvil bence de katiliyorum size mantiksiz
-
@olumlu-düşün çünkü çok fazla ümit iyi bir şey değil . Kendimizi 80 e düşünelim sonra daha düşük olursa seviniriz.
-
@sikilaccisamatha dünden beri aynısını düşünüyordum da bu soruya fırsat gelip de yazamadım
-
@Abdurrahim gkgy 23 ortak 30 alan 29 sıralama 134 gelmisti
-
@Abdurrahim resim atacaktim da buradan yapamadım nasıl oluyo ya
-
@geliruzmani2013 cevap hazırla kısmına girdiğinizde üzt kısımda bağlantı, görsel vs paylaşma ikonları var hocam
-
@Abdurrahim telefondan girdiğim için olmuyor heralde bu yıl da 18 59 bekliyorum puanlar düşerse kazanirim belki
-
78 doğrunun kazanması gerek bu yıl bence 58 20 57 21 gibi
-
@geliruzmani2013 inşallah hocam.
-
@ücüncütekil sorular yayımlanınca 60 üstü yaptım diyenler tünemeye başlar
-
@Marsiyal 27-56 bekliyorum ben ama bakalım, sorular bi açıklansın da
-
@Abdurrahim bence öyle gelirse listedesiniz
-
@Marsiyal kültür yetenek cidden beklediğimden iyi geldi de alanda 1-2 soru daha yapsam ben de kesin listedeyim derdim hocam.