29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Vergiyi toparlasak?
-
Arkadaşlar medenide ki yoksulluk nafakası sorusundan ne hatırlıyorsanız yazar mısınız? Şıklardan hatırladıklarınız? herkes kısa cevap yazmış ama soruyu hatırlayamadım ölüm kalım meselesi :))
-
- Yorum sorusu: deyimsel
- Vergi ziyaı işturakci: 100 bin
- İzaha davet: 15 gün
- Menkul sermaye iradı
- Resen/idarece?
- Yoklama da yapilmaz: defter inceleme
- Bildirim: 15 gün
.....
-
@xxyz yoksulluk nafakasında kusur aranmaz yaptım
-
Resen mi idarece mi???
-
Vatandaşlıkta hak arama hürriyeti vardı yazılmadı herhalde hiç.
-
@xxyz cevap olayla verdigimi hatırlıyorum yoksulluk nafaka için kusurlu olması şart diyordu onu yaptım kusura gerek yok
-
@Okahraman07 hangisi doğrudur mu yanlıştır mı diyordu soruda ve diğer şıklardan hatırladıklarınız var mı?
-
@kilici evet hak arama vardı
-
@efe_yakup ben soruyu tam okumadan atladım resen yaptım ama idarece olmasi lazim bence
-
@geliruzmani2013 resen bence
-
@geliruzmani2013 bence de idarece ama emin değilim
-
Sadece irat şeklinde ödenebilir ifadesi doğrumuydu @Okahraman07
-
@efe_yakup resen olması gerekmiyor mu
-
@geliruzmani2013 cevap resen diye düşünüyorum hocam ... idarece tarih resen ve ikmalen tarih yapılamadıgı durumda yapılabiliyor ...
-
@xxyz irat biçiminde de peşinde ödeyebiliyor nafaka... cevap kusur aranmaz seçeceği o soruda ... yoksulluk nafakası geçimini sağlayamacak olan ese destek olmak ... hatta nafaka alan kusur lu olsa bile boşanmada yoksulluk nafakası alabiliyor
-
Kanundaki tanıma göre idarece tarh doğru cevap gibi görünüyor. Kanunda “verginin tarhı için vergi kanunları ile muayyen zamanlarda müracaat etmemeleri veya aynı kanunlarla kendilerine tahmil edilen mecburiyetleri yerine getirmemeleri sebebiyle...” diyor. Sorudaki olay da bu tanıma uyuyor.
-
@kilici belki de idare ce tarh doğrudur hocam ... bana resen daha mantıklı geldiği için onu işaretledim
-
Sanırım idarece tarih arkadaşlar. Gib sitesine böyle yazıyor
Ücret ve kazançları götürü usulde tesbit edilen hizmet erbabı ile tüccar ve serbest meslek erbabının Gelir Vergisi Kanunu ile belli tarh süresi içinde bağlı oldukları vergi dairesine müracaatla vergi karnelerini ibraz etmek ve vergilerini bu karneye yazdırmak mecburiyetine riayetsizlikleri halinde bu kabil mükellefler adına 213 sayılı Kanunun 109 uncu maddesinin son fıkrası mucibince yapılacak tarhlarda (İdarece tarh) hükmüne istinat olunacağı gibi, kazançları götürü usulde tesbit edilen ticaret, sanat ve serbest meslek erbabı ile gayrimenkul sermaye iradı sahipleri adına, (Yanlarında, zamanında vergi karnesi almamış veya vergisini tarh ettirmemiş hizmet erbabı çalıştırmalarından dolayı) yine 213 sayılı Kanunun 251 inci maddesinin a bendine göre yapılacak tarhlarda da (İdarece tarh) hükümlerine istinat olunacaktır.
-
@efe_yakup giffen mal sorusu nasıl oluyor azalır giffen malda da ikame etkisi negatiftir