29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Sorular yayınlanmadı daha degil mi
-
@samettin hayır
-
Dahada idari yargı sınavı olmaz sanırım.
-
@mervisss neden
-
@kleonard e zar zor açtılar bunuda zaten.2 yıl sonra ancak açılır diye düşünüyorum
-
Sınav nasıldı arkadaşlar, seneye hazırlanacak olanlara tavsiyeniz ne olur ?
-
@engineerisletme bir daha böyle bir sınav yok kardeş. Bu sondu. Artık önce hukuk mesleklerine giriş sınavını geçip, içinde iş hukuku olan bu sınava gireceksin
-
Geçen yıl kaçla kapattı
-
@dzndr Hukuk mesleklerine giriş sınavı 4 sene sonra uygulanacak hocam. 4 sene boyunca bu şekilde devam edecek sınavlar.
-
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun diyorum öyle ya da böyle bir sınav daha bitti eminim herkes elinden geleni yapmıştır olur ya da olmaz Allah hiçbir emeği boşa çevirmez inşallah. Bu arada sorular geçen yıla göre daha zor değil miydi
-
@kilici bunu ben de merak ediyordum yine sınav olursa bizler yine aynı derslerden sorumluyuz öyle değil mi
-
@adli-yargı hmk da tavzih sorusunu hatırlayan var mı arkadaşlar
-
Merhaba arkadaşlar
Cevaplara bakılırsa benim olmayacak gibi duruyor vardır bunda da bir hayır. İnşallah bu forumdan güzel haberler alırız hak eden çok arkadaş var çünkü. Hepimiz için hayırlısı olsun... -
@dust7 benimde olmayacak gibi hmk ve tarihten korkmuştum hep ceza borçlar batırdı beni
-
Bu sene baraj puanının 1 puan/soru civarında düşeceğini düşünüyorum. Geçen seneye göre hem gk gy kısmı hem alan kısmı zordu. 80 ve üzeri doğru kazandırır gibi. Alanın çok iyi olması koşuluyla belki 79 doğru. Herkes için hayırlısı olsun.
-
Arkadaslar benimde olmadı. Geçen sene kıl payı kaçırdım. Ama bu sene umudum yok. 80 doğruyu göremem. Geçen sene 82 ile kapattı. Bu sene de aynı olur muhtemelen. Geçen 5 yıl, harcanan onca emek, nasip. Ne diyelim.
Hak eden kazanir işallah. -
@wow borçlar
1.aluid ben ifa uğruna edim dedim
2. Ev başkanı
3.eksik borc
4. 3. Kişi yararına sözleşme
5 sözleşme öncesi objektif imkansızlar kesin hükümsüz
6. Zilyetliğşn havalesi
7. Takas -
Uzlaşma ve cezalarda indirme:
Ek Madde 9 – (Ek: 19/2/1963-205/22 md.) (Değişik:5/12/2019-7194/29 md.)
Bu bölüm uyarınca üzerinde uzlaşılan vergi ve cezalar hakkında 376 ncı maddenin
birinci fıkrasının (2) numaralı bendi hükmü dışında indirim uygulanmaz.
376. maddenin 2 numaralı bendi: Uzlaşmanın vaki olması durumunda, üzerinde uzlaşılan vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı cezasının %75’ini, bu Kanunun ek 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendinde yer alan ödeme süreleri içinde öderse üzerinde uzlaşılan cezanın %25’i, indirilir. -
@idarihakimmm ifa yerine edim değil mi hocam o
-
@wow ceza
Zincirleme suç
2. Güvenlik tedbirleri
3. Geri verme
4. Ceza soruşturma şartları
5. Zorunluluk halı
6. İdare düzenleyici işlemle güvenlik tedbiri koyamaz