29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
21-57 ya da 22-57 nin şansı ne sizce arkadaşlar ?
-
@sdu_ank cunku giffer malda pozotif gelir etkisi negatof ikame etkisinden buyuk tek amin oldugum şık
-
adlı yargı sorularının tamami
Anayasa
1- secim cevresi 3
2- hsk meslekten çıkarma haric yargı yolu kapalı olduğu icin
3-sadece anayasa mahkemesi üye secimi üçüncü oylamada biter
4- anayasa değişiklik teklifinin kabulü daha nitelikli çoğunluk
5- danistay üyelerinin 3/4 u hak belirler
6- meclis soruşturmasında onda biri istemde bulunur olan sık olacak
7- cb secimi seçmen kütüğündeki saltcogunluk olan şıkIyuk
1-adana idare mahkemesi
2-başkanlık kurulu
3-dava dairelerinin yd kararlarına itiraz edilemez şıkkı olacak
4- ösym meb sınavları ivedi yargılama değil
5- ivedi yargılamada sadece temyize gidilir
6- iyukta kanun yararına temyize yargılamanın yenilinmesi var
7- danistay cb kararlarıyla ülke çapındaki düzenledigi işlemlere ilk derece mahkemesi sıfatıyla bakarIdare
1- memurlarla ilgili olan soru güvenlik hakkı
2- meclis araştırması bilgi edinme yolu değildir
3-buyuksehir belediyesi 30
4-buyuksehir kapsamında olmaz diyodu (koy-ilk idare - belde belediye) (Y)
5-rtuk üyeleri tbmm tarafından
6-memurun maaşından kesinti ne kadar yapılır sorusu aylıktan kesme cezasında 1/8 ile 1/30 arasında olacaktır bu nedenle sadece 1/25 kesilir
7-hukuka uygunluk karinesinden yararlanirMedenî
1- tanıma sorusu beş yıl olan ile resmî senetle yapılamaz olan öncüller yanlisti
2-yoksulluk nafakasında nafaka yukumlusunun kusuru aranmaz.
3- sözlü vasiyette sure 1 ay
4-vasiyeti tenfiz memurunun görevden kaçınma süresi 15 gun
5-zilyetligin havalesi
6-gariplik evliliği kendiliğinden sona erdirmez
7-bugdaylarin karışması devren kazanmaIcra
1- zamanasimi ödeme emrine itiraz niteliğindedir
2- iflasta takas sorusu müeccel borçlar( emin degilim)
3-imzaya itiraz geçici kaldırmada para cezası verir
4-istinabe olunan yer icra dairesi yani tunceli icra mahkemesi şikayeti inceler (emin değilim cevabınız nedir arkadaslar)
5- adi tasfiye sorusu 6 ay
6-iflasta önceden paylastirilan geçici ödemelerden alamaz şıkkı olacakIs hukuku
1- ara dinlenme yarim saat
2-istihdam sorusu yeraltı maden işyerlerinde uygulanmaz
3- deneme suresi toplu sözleşmeyle 4 aya çıkarılabilir
4- işyeri devrinde yöneticiler için üç yıllık sorumluluk olan şık
5-yuzde yetmiş engellilere izin suresi 10 gunHmk
1- bilirkisi sorusu bam
2-hakem kararlarının iptali sorusunda istinaf gidilemez diyen şık
3-ıslah bam aşamasında yapılamaz
4-ihtiyati tedbirde üçüncü kisiler sadece teminata ve tedbirin sartlarina itiraz edebilirler
5-teminat sorusu konkordato
6-3 ay içinde yenileme dilekçesi verilirCeza
1- dava zamanasimina nitelikli hal için üst sınır hapisten itibaren zamanasimi hesaplanır
2-soykirim ve insanlığa karşı suçlar siyasi suçtur diyen şık
3- tck 13 rüşvet
4-sadece yağma
5-hakaret insanlığa karşı suçlar içinde sayilmaz
6-mala zarar verme ve güveni kötüye kullanmada hukuki ilişkiye dayanan alacağım tahsili indirim sebebi degilCMK
1-savcinin yazılı ve sözlü görüşü
2-yeterli şüphe
3-30 gün itiraz
4-yetkisizlik iddiası sorgudan once
5-suçtan zarar goten kök kararına karşı sulh ceza hakimliğine itiraz eder
6-delil yargılamayı uzatmak amacıyla sunulmussaTicaret
1- esnaf işletme adi kullanır- haksız rekabet çerçevesinde korunur-devir aksi kararlastirilmazsa isletme adinida kapsar yani cevap 1,2,3
2- poliçede kabule arz duzenlemeden itibaren 1 yıldır- düzenleyen süreyi arttırabilir kısaltabilir sadece bu ikisi doğruydu cihandalar kiralamaz
3- anonim şirketlerde pay iktisabi istisnalari sorusu herhangi bir zararın önlenmesi için iktisap(ttk 381-382)
4- cizgili cek sorusunda iki çizgi arasına sadece banka yazilirsa özel çizgili hale gelir diyordu yanlış olacak
5-sube işlemleriyle temsil yetkisi sınırlanisa tescil edilmelidir
6- ltd şirkette ek odeme hatırlamıyorumBorçlar
1-urun kirasi
2- 5 yil
3-sozlesmeden sonraki imkansizlik vardı bu nedenle iki tarafında borcu sona eriyordu ama ilk öncül yanlıştı sözleşme kesin hükümsüz değildir yani sadece iki öncül doğru
4-elden bağışlama aile üyelerine karşı ağır suç işlerse ve yüklemeli bağışta haklı sebep olmaksızın yüklemeyi gerçekleştirmede
5-ibraname hatirlamiyorum
6-karşılıklı borç yükleyen sözleşmelerde sozlesmeden donme -
@sdu_ank hocam giffen mal talep yasasısını etkisiz kılan mal ... fiyat arttığında talebi artan maldır ... fiyat azaldığında talep azalır ... ikame etkisi yada gelir etkisi alakası yok talep miktarının ,o yüzden azalır ... tek örneğinde savaş zamanı Hollanda da patates satışları diye hatırlıyorum
-
Arkadaşlar ifadedeki büyükşehir ödüllü soru benim yanlış cevabını bilmiyorum siz de yanlış anlamayin
-
@efe_yakup kanunun ruhu dediği deyimsel değil, konuluşundaki amaç hocam. Vergi kanunları “lafzı ve ruhuyla hüküm ifade eder” derken lafız kanun metni, ruhu da kanun metninin amacı.
-
@wow doğrudur amaçsal daha mantikli geliyo şimdi
-
@xxyz hocam hiç ümitlenmeyin bence
-
@adli-yargı Büyükşehir olan bir ilde hangileri bulunur diyordu. Yalnız il idare kurulu bulunur olacaktı cevap. Yalnız 2.
-
Vatandaşlıkta 2 öncül vermiş bunlar hangi bölümde düzenlenir gibi birşey diyordu kanuni hakim güvencesi falan vardı şıklarda cevap neydi arkadaşlar birde grev lokavtla ilgili soru vardı yüksek hakem kurulu dedim
-
@Marsiyal öncüllü olanin doğru cevabi: suç ve cezalara ilişkin hukumler
-
@Marsiyal Hak arama hürriyeti olacaktı.
-
@kilici hangisi bulunmaz diyordu sanki. Köy ve bucak
-
@efe_yakup öyle mi dersiniz
-
@adli-yargı burda anayasa 4.soruda hangisi diğerlerine gore daha niteliksiz çoğunlukla sağlanır gibisinden bi sey demiyor muydu?
-
@Gresham-T Yanlışlıkla doğrudur diye de okumuş olabilirim hocam bilmiyorum. Salı günü öğreniriz doğrusunu.
-
@kilici olabilir hocam. En az 4, 5 soruda benim de herkesle gelişen cevaplarım var. Sanki soru öyle değildi diyorum:)
-
Bence geçen yıla göre en azından 1 puan oynaması gerek geçen yılın medenisine cezasına borçlarına bakın bu yılınkine bakın. Ayrıca Türkçe ve vatandaşlıkta öyle kolay değildi zordu.
-
@Marsiyal hocam bencede geçen yıla göre zordu ama oynamaz diye düşünüyorum puan , daha önceki yollarda 81 den asagı inmiş mi 100 kişilik alımda bilgısı olan var mı
-
Borçlar hukuku ve Ceza hukukunun 7 şer sorusunu toplandı mı arkadaşlar ? Ben göremedim de, yardımcı olursanız.