29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Matematikteki ABC sorusunda 25 ve 22 nin dışındaki şıklardaki rakamlar 20den düştü değil mi hatırlayan var mı
-
@xxyz ya aliud kötü ifa soruyla alakasi yokki
-
@geliruzmani2013 ifa yerine edim diyenler var da
-
@xxyz evet bende onu yaptım
-
@geliruzmani2013 arkadaşlar giffen malın talep esnekliği pozitif değilmiydi yani talep doğrusu pozitif eğimli değilmiydi ben o soruyu artar yaptım bu sebeple
-
Arkadaşlar şu vergi ve özellikle cezada cevapları tam yazabilecek olan var mıdır
-
@xxyz hocam galiba bende onu işaretledim suan ifa uğruna mi diye kararsızım ama bende aluid kötü ifa diye hatırlıyorum ... sanki aklımda bozuk mal vermek gibi kalmış
-
@ulrich ama orda fiyat düşmüş diyordu o yüzden artar dersen negatif eğimli olur giffen olmaz
-
@geliruzmani2013 ben de anlayamıyorum taraflar aralarında ifa yerine başka bir şey vermeye anlaşmıslıyorlar mıydı ?
-
@geliruzmani2013 hadi ya ben artmış diye okumuşum demekki
-
Borçlar sorusunda borç sana erer diye bir ifade yoktu hem de anlaşılandan başka bir şeyi ifa ettiği için ifa uğruna edimi işaretledim.
-
@ir06 ben anlasmis diye hatırlıyorum metni tam hatırlayan var mı ki
-
@kilici cevap net olarak ifa uğruna edim. Tartışmaya kapalı bence.
-
@dzndr Evet. Konuların eklenmesi de 4 sene sonra hocam.
-
@Gresham-T kesinlikle katılıyorum
-
@avukat111 başlığı vardı hocam ama aktif değil sanırım pek
-
@idarihakimmm kararlaştırılandan başka bir şeyin verilmesi aluid ifa. Soruda anlaştıkları şeyi vermiyor başka bir şey veriyordu yanlış hatırlamıyorsam
-
@xxyz evet başka birsey veriyor ... verdiği şeyi anlaşamadıkları halde veriyor soru kalıbına göre
-
Bide şöyle bir şey buldum
borçlu kural olarak, ancak tarafların akitler üzerinde anlaşmış oldukları edimi ifa ile borcundan kurtulur, eğer ifa edilen edim borçlanılana uygun olmadığı halde, alacaklı bunu asıl edimin yerini tutan ifa olarak (datio in solutum) kabul ederse yani borçlunun borçlanılan edimden başka bir şey ifa etmesi halinde başka bir şeyin teslimi(aliud) söz konusudur.
-
Soruda özellikle anlaşmamalarina rağmen diyordu . Anlaşmamalarina rağmen verdiği edim nasıl ifa yerine olabilir ki . Anlaşmadıkları şeyi veriyor aliud