29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@efe_yakup Hükmün tavzihi
MADDE 305- (1) Hüküm yeterince açık değilse veya icrasında tereddüt uyandırıyor
yahut birbirine aykırı fıkralar içeriyorsa, icrası tamamlanıncaya kadar taraflardan her biri hükmün açıklanmasını veya tereddüt ya da aykırılığın giderilmesini isteyebilir.
(2) Hüküm fıkrasında taraflara tanınan haklar ve yüklenen borçlar, tavzih yolu ile sınırlandırılamaz, genişletilemez ve değiştirilemez.Tavzih, dilekçeye tarafların sayısı kadar nüsha eklenmek suretiyle
hükmü veren mahkemeden istenebilir. Dilekçenin bir nüshası, cevap süresi mahkemece
belirlenerek karşı tarafa tebliğ edilir. Cevap, tavzih talebinde bulunan tarafa tebliğ olunur.
(2) Mahkeme, cevap verilmemiş olsa bile dosya üzerinde inceleme yaparak karar verir;
ancak gerekli görürse iki tarafı sözlü açıklamalarını yapabilmeleri için davet edebilir. -
@mrs bu soruyu yapan bordo berelidir tebrik ederim
-
@wow doğru hocam 22 ydi.
-
@sikilaccisamatha yanlis kanun maddesine bakmissim konu bununla ilgili degil.
-
@aslasorma onun cevabı bana göre yakalama tutuklama hocam iade talebi için bu kararın alınması şart
-
Matematik sorusunda a 2 ye tam bölünen ab 3 e bölünen abc de 5 e bölünen diyordu. Yani sayı:
2,4,6,8 b 0 ya da 2,4,6,8, b 5 olmalıydı. Rakamlar farklı dediği için ilk bölümde gelen sayılar 1,4,7 - 2,5,8 - 3,9 - 1,4,7 olmalıydı ikinci bölümde de 1,4,7 - 2,8 - 0,3,9 1-4-7 olmalıydı hesaplayınca 22 yapıyor. -
@sdu_ank teşekkürler
-
@çalışma-uzmanı diğer şıklar neydi hatırlayan var mı
-
-
Cezadaki soruşturma ile ilgili soruyu net hatırlayan var mı peki arkadaşlar ?
-
Bu saatten sonra sorulara çok takılmamak lazım. Herşey oldu ve bitti . Bu sınavlar birazda şans işi insan bazen bildiğini bile yanlış yapabiliyor. Herkesin gönlünce olsun hakeden kazanır inşallah
-
@adalet A 2 ye AB 3 e C 5 ebölünüyor diyordu
-
@ir06, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Cezadaki soruşturma ile ilgili soruyu net hatırlayan var mı peki arkadaşlar ?
Ağırlaştırıcı nedenlerin alt hafifletici nedenlerin ust siniri
-
Vay arkadaş 5 dk ab sorusuna uğraştım 19 buldum oda yanlış çıktı böyle işin ben
-
@mrs ben abc 3 yapmıştım dikkatsizlik sağlık olsun
-
Şu buğday karışma sorusundan emin olan var mı? 1. devren kazanmıştır 2. tazminat ve sebepsiz zenginleşme davası açabilir. 3. İkisi paylı malik olmuştur. Öncüller böyleydi doğruyu soruyordu.
-
@kilici hangisi yanlistir diyordu cevam yalniz 1 olacak devren degil aslen kazanilir
-
@sikilaccisamatha ben de böyle yaptım ama bu yanlış diyen de var Facebook Grubunda siz emin misiniz sağ olun bu arada
-
@kilici evet hocam yalnız 1 kesin kanun maddesinin aynısını yazmışlar
-
@kilici hocam devren kazanma gibi bir durum yok yanlış bu, kişi sebepsiz zenginleşme ve tazmşnat merhaba davası açabilir