29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
uzlaşma sonrası indirim sorusunu ösym erken ödeme indirimi diye sokacak gibime geliyor. bu beni şaşırtmaz. geçen yılki gecikme faizi sorusu gibi
-
@Abdurrahim hocam sizce kaç görür ne dersiniz 1 puan aşağı görür mü geçen sene 81.4 ile mi kapattı
-
82.2 ile kapatmış 2018 bariz bu seneye göre daha kolaydı diye bilirim
-
@kemankeşş pardon 81.2 olacak
-
@kemankeşş hocam ben geçen sene girmedim sınava ilk kez giriyorum bu sene. cumartesi akşam çözmüştüm geçen senenin sorularını. hmk ve ceza bariz bu sene daha zordu. bilemiyorum valla hocam, inşallah düşer. eçen sene 81.4 müş evet
-
@Marsiyal soru vergi usul tarafında sorulmuş. Ben kanunda mükellefin ödevi kısmında beyanname vermek diye bişey okumadım. Yok. Olmayan bişeyi var gibi söylemiyorum. Siz bulun söyleyin madem 213 sayılı kanunda mükellefin ödevi beyanname vermek yazan maddeyi bulun gönderin madem
-
@frieddmann Beyannameyi kim veriyor hocam çok merak ettim
-
@frieddmann sen maddi şekli ayrımını bilmiyo musun? Kanunlarda maddi şekli ayrımı yazmaz ders kitaplarında yazar. Ha ben bu ayrımı bilmiyorum dersen hakimlik mesleğinede talip olma hiç şimdiden.
-
@kilici mükellef veriyor kardeşim. 213 sayılı kanunda mükellefin ödevleri düzenlenmiş orda sayılanlarda beyanname vermek yok.
-
Kaymakamlık gibi burada da çok tartışılan soru oldu
Hangisi ivedi yargılama degildir
Cezalarda indirim merakla bekliyorum. -
16 24 11pi/2 2,5 bunlar mı mat cevapları arkadaşlar
-
@kemankeşş, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kilici bende ama değilmiş diyorlar e o zaman izahata davet de 30 olacak İnşallah 2 ve 3 tür
İzaha davetteki değişiklik yürürlüğe girmediği için 15 doğru ama uzlaşma sonucu indirime gidilebileceği açıkça kanunda yazıyor. Ösym yalnız 3 olarak açıklasa bile sınav sonucunu açıklarken iptal eder soruyu. Buradaki bazı arkadaşlar “banane banane benim yaptığım doğru” tavrında olduğu için böyle uzuyor net sorular bile
-
@Marsiyal sen gerekçeli karar yazacağın zaman mükelleflere kanunu bilmiyorsun niye dava açıyorsun demek gibi olmuş bu yazdığın bana. Hoş bişey değil soruyu tartışırsın gerekeni koyarsın ortaya haklı ya da haksız olursun ama böyle uslüp kötü bir uslüp. Yazdıklarımız dikkat edelim
-
Hmk medeni full ama bu seferde vergi battı sanırım Vergi iyi olsa belki sapmadan kazanablrdim
-
İvedi yargılama sorusu açık değil mi cevabı meb sınavları olacak
-
kusura bakmayın göremedim ama toplu halde var mı bir yerde cevaplar?
-
@ücüncütekil hmk da şıklarda konkordato varmı
-
@RootofAllEvil evet onu bende yanlış yaptım cvb MEB olacak
-
@kilici büyük ihtimalle inş 2 3 kabul edilir
-
@RootofAllEvil yüksek ihtimal iptal olucak özelleştirme yüksek kurulu yetkileri cb ye gitmiş yeni öğrendim bende