29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@frieddmann Temerrüt faizi para borclarindaki gecikme tazminatina denir. İsmine bakıp faiz zannetmeyin bu bir tazminattır. O maddede kast edilen alacak faizleridir. Bu kar payi alacak faizi kira gibi sermayeden dogan bir kazanc degil tazminat geliridir. Her türlü faiz demiyor zaten her turlü alacağın faizi diyor rehinli adi alacaklar vs... 104 nolu teblig de acik temerrut faizi gelir vergisine tabi degildir diyor iptal edilmesi lazim bu sorunun
-
@Estevez bildirimde bulunmak başlığı da var kanunda açıp bakabilirsiniz. Hangi şeyler bildirimde bulunacağını tek tek sayılmış
-
@pasazade alacak faizi elde etmiş diyordu soru. Tazminatı soruyordu. Alacak faizi MSİ
-
@frieddmann, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@pasazade alacak faizi elde etmiş diyordu soru. Tazminatı soruyordu. Alacak faizi MSİ
Alacak faizini talep ediyorsa menkul sermaye iradidir ama ben soruda borclunun zamaninda odeme yapmamasi yuzunden faiz talep ettigini hatirliyorum zamaninda yapilmamasindan kaynaklanan faiz temerrut faizidir.
-
@pasazade kardeşim net alacak faizini soruyordu 2000tl cvpta MSİ. arizi olması mümkün değil. İstisnası yok. Arızı de sokacağım yorumuna katacağı Bi maddesi yok
-
@frieddmann Temerrut faizi ise sorulan menkul sermaye iradina da yorumla sokabilecegin bir madde yok İptal edilmesi gerekir millete sormak lazım ne hatirliyorlar alacak mi temerrut mu gerci yakinda aciklanir
-
@RootofAllEvil kardeş süreklilik arz etmesi lazım MSİ olabilmesi için ama onunla ilgili birşey söylemediği için bir kereye mahsus arizi kazanç oluyor zaten az biraz TVS çalışan faiz, kar payı vs denilince MSİ olduğunu bilir orada sorguladığı sürekli mi değil mi.
-
Arızi olduğu iddiasının kaynağı hüküm: "Gerçek usülde vergiye tabi mükelleflerin terk ettikleri işleri ile ilgili olarak sonradan elde ettikleri kazançlar (zarar yazılan değersiz alacaklarla, karşılık ayrılan şüpheli alacakların tahsili dahil.)"
-
@nbrl42 GVK Md 75 6. Bent: "Her nevi alacak faizleri (Adi, imtiyazlı, rehinli, senetli alacaklarla cari hesap alacaklarından doğan faizler ve kamu tüzelkişilerince borçlanılan ve senede bağlanmış olan meblağlar için ödenen faizler dahil.)
Bu hüküm gereğince msi olduğunu düşünüyorum
-
@sdu_ank böyle bi mantık mı var. Götür paranı bankaya mevduata yatır bir ay sonra faiz kazanırsın. Kazandığın paradan stopaj la kesinti yapılır. Sonra çek paranı bak sürekli değil ama msi. Anladın mı.
-
@nbrl42 soruda vergiye tabi gerçek usulde vergiye tabi mükellef diyormuydu. Soruları sorarken direk bu maddeyi tabiri yazmak zorunda. Böyle bir iadeli soru yoktu. Farklı bir sınava girmedik umarım
-
Arkadaşlar kabahata teşebbüs olur mu diyordu yoksa kabahata teşebbüs cezalandırılır mı diyordu?
-
@mülkiyeli-1 cezalandırılır mı diye soruyordu
-
Anladım kardeşim eyvallah.
-
Cevabı açıkça kanunda yazdığı halde niye yanlışınızı doğru göstermeye çalışıyorsunuz garip cidden. Uzlaşma sorusu da böyle msi sorusu da böyle.
-
Hüküm açık kesinlikle msi o soru ben de arızi kazanç diyenlerdenim yanıldım ne yazıkki emekli memur demesine düştüm soruda
İdarece tarh denilen soru kesinlikle resen olacak gib te gelir uzmanı olan arkadaşıma sordum -
@mülkiyeli-1 hocam siz sanırım sınavı kazanmistiniz bu sene durum nasil
-
@kilici uzlaşma sorusunda ne yaptınız?
-
@RootofAllEvil 2 ve 3 yaptım hocam
-
@frieddmann ben zaten msi olduğunu düşünüyorum, gerçek usülde mi basit usülde mi soruya baktığımızda açık değildi. Ben sadece arızi kazanç cevabının dayanağı olduğunu düşündüğüm hükmü yazdım.