TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. pasazade
    P
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 54
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 1

pasazade

@pasazade

Rekabet Kurumu

18
    İtibar
    484
    Profil Görüntülemeleri
    54
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

pasazade Takip etme Takip Et
    Rekabet Kurumu

pasazade tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018

@akademili, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018

Hayır benim anlamadığım geçen yıl arkadaşım bu kuruma girdi, işletmeden 50 puanlık yer anca yaptım dedi ve barajı geçtip mülakata kaldı.Buradan çıkarılacak sonuç testlerin alana dağıtılması ya da test puanını 3 e bölüm eksik olan alana verilmesidir.Zaten sonuçlarda da test puanı gözükmüyormuş.Yani bu test bi yerlere yerleştiriliyor.Bu benim fikrim.

Eğer böyle bir şey varsa ve İngilizceye puan eklenmiyorsa Adaletsizliktir. Diğer alanlarda ucu açık sorular var ama ingilizcede yoktu. Testteki fazla puan da diğer alanlara dağıtılıp ingilizceye dağıtılmıyorsa hiç adil değil. Üstelik ilanda 65 şartı bile gözükmüyorken.

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade
    • RE: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)

@chia87, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)

Sınav giriş belgeleri yayınlanmış ama hangi oturum ne zaman belli değil.murakıplıkta özellikle 2 gün hangi oturuma ne gün gireceğimizi bilsek daha iyi olurdu

Geçmiş yıllarda girdiniz galiba. Birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim: Bankacılık uzman yardımcılığı tek oturum mu oluyor? İngilizce için öğleden sonra falan 2. oturum var mı? Sınav klasik usulde mi ve ortalama kaç saat sürüyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade
    • RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@Abdurrahim O soruda dikkat edilmesi gereken Alacak Faizi istemiyordu Temerrüt Faizi yani diger bir adıyla Gecikme Tazminatı istiyordu. Temerrüt faizi gelirinin menkul sermaye iradi oldugunu sanmiyorum. Arızi dedim o yuzden

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      P
      pasazade

Yalnız 2016 sınavından sonra galiba yönetmeliğe şu fıkra eklenmiş: (Ek iki cümle:RG17/10/2016-29860)
      Sınav gruplarına göre ikinci fıkrada belirtilen alan bilgisi konularının ağırlıkları sınav komisyonunca belirlenir. Toplam yazılı sınav puanı ağırlıklı ortalamaya göre hesaplanır.

Bu fıkrayı eklemedeki amaç neydi? Mesela İktisatın oranı %45 Hukuk %20 İngilizce %10 gibi alanlara oran belirleyip ona göre ortalama hesaplama yetkisi verilmiş. O yüzden özellikle geçen seneki uygulamayı sordum.

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade
    • RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@frieddmann, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@pasazade alacak faizi elde etmiş diyordu soru. Tazminatı soruyordu. Alacak faizi MSİ

Alacak faizini talep ediyorsa menkul sermaye iradidir ama ben soruda borclunun zamaninda odeme yapmamasi yuzunden faiz talep ettigini hatirliyorum zamaninda yapilmamasindan kaynaklanan faiz temerrut faizidir.

P
      pasazade

@akademili

@akademili, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018

@pasazade Gecen sene mülakat kontenjanı dolmamış 57 kişide kalmış ,ingilizce 65 baraj olarak alınmış.

Cevap için teşekkürler.

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade
    • RE: 2018 Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Telefonuma şöyle mesaj geldi: ''Uyarı: Evraklarınız Havale Edilmiştir.'' Sizlere de böyle bir mesaj geldi mi arkadaşlar ne demek oluyor bu?

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade
    • RE: 2018 Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı

@alageyik08 Kurumu aradım mesaj sadece ilk basvuranlara gelmis sonra kaldirmislar diplomanin fotografini da kabul ettiler ayrica hukuk kacla kapatir fikri olan var mi

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade
    • RE: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)

@chia87, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)

@pasazade hocam 2015 de bankacılık uzman yardımcılığı için girmiştim ankarada 2 gün sürmüştü o da 4 oturum.kaç saatti her oturum hatırlamıyorum ama malesef

Teşekkür ederim 3 yılda sistem değişti gibime geldi göreceğiz artık haftasonu

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade
    • RE: BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018

@jesist Sınav hem genel kültür hem de hukuk olarak son derece çeldirici ve zordu. Geçen sene ile kıyas yapmayın. 35 net yapan herkes kazanır. Muhtemelen 48 tane 70i geçen bile çıkmayacaktır. Benim tahminim en fazla 25 kişi 35 neti geçmiştir. Çünkü 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ve çeldirici tuzak sorular çok fazla idi herkes doğru yaptığını sanarken bir sürü yanlış yapmıştır

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade

pasazade tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları

@yasamor Hocam verdiğiniz bilgiler için sağ olun. Ancak ben hala şu hususu anlamadım: Bir kişi niye mülakat tarihinden önceki gün aranır? Bakın mülakat sonuç değil mülakat tarihinden önce aranıp kefil misin diye sorulmasından bahsediyorum. Benim anladığım 1 kez aranılıyor referanslar ancak bu kadar uzak bir tarihte aranmanın anlamı ne olabilir acaba?

P
      pasazade

@yasamor Hocam bu aramalar kaç kez yapılıyor 1 kere mi? Başka bir forumda biri referansının mülakatı olduğu günden 1 gün önce arandığını yazmış. Mülakat zamanı aranıp da kefil misin denmesiyle sonuç açıklanmadan önce aranıp kefil misin denmesinde ne gibi bir fark olabilir. Yoksa 2şer kez mi aranıyorlar.

P
      pasazade

@2pacalypse Bu yurtta kalma sorusu galiba adayların büyük bir bölümüne sorulmuş. Ne için acaba devlet olması mı avantaj? Zaten bu kayıtlar kendilerinde yok mu? Devlet yurdunda mı kaldınız hocam siz?

P
      pasazade

Yurt bilgisi herkese soruldu mu?

P
      pasazade
    • RE: 2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları

@sbf23 @hasbayburtlu Dava açın mülakatın iptali için en azından elinizden gelen hemen her şeyi yapmış olursunuz sonuçta kötü ihtimal olan temyiz aşamasına kadar belki yıllar geçer o zaman dahi yeniden mülakata alınma şansınız doğar. 3 kez 4 kez elenmek ne demek bu sınavları üst üste bu kadar kazanmak büyük başarı hele ilk 100'deyseniz çok büyük vebal.

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade

@NeverLetGo Ne sordular karakterinizden

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade

@Sgk_sgk Ne sordular karakterinizden

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade

@ceterisparibusss Arkadaşlar Mülakatta kişilik özelliklerinden sorulan oldu mu ciddi biri misin komik biri misin vs. gibisinden

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade

@2pacalypse, içinde söyledi: 2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları

@pasazade hocam artık ne olacaksa olsun, zaten virüs var ortada. Kimse referans meferans arayamiyodur. Bence bu sefer liyakat kazanacak 😄

İnşallah liyakat kazanır ancak virüs var ise teknoloji de var. Bunu da unutmamak lazım zaten balık tutmaya gider gibi kapı kapı referans arayanlar çoğunlukla aradığı ile kalır. Kazananların genelde referansları hazırdır zira😆

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade

@pasazade, içinde söyledi: 2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları

@2pacalypse Referans arayın sonuçta hak etmişsiniz. Elenirseniz de en azından gazeteleri tvleri falan arayın en azından meşhur olursunuz haberinizi yaparlar belki 😆

Nasibinizde varsa elbet karşınıza birileri çıkar veya daha liyakate önem veren bürokratlar vs... gelir. Hayırlısını isteyin.

KPSS A içinde yayımlandı
      P
      pasazade