29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@city-of-justice hocam vergide içinde vergi ve vergi usul diye ikiye ayrılıyor 7 şer soru kendi içinde değerlendirilecek
-
Son kaymakamlıkta iptal edilen 2 soru ne idi ve ne için iptal edildi bilen var mi?
-
@RootofAllEvil kamu düzenine aykırı tahkim kararlarında/ ehliyetsiz kişinin aldigi tahkim kararlarini iptal edip etmemekte takdir yetkisi taninmadigini anlamanız için Yargıtay'da hakim olmanıza gerek yok zaten.
a) Tahkim sözleşmesinin taraflarından birinin ehliyetsiz ya da tahkim sözleşmesinin geçersiz olduğu,
d) Hakem veya hakem kurulunun, tahkim sözleşmesi dışında kalan bir konuda karar verdiği veya talebin tamamı hakkında karar vermediği ya da yetkisini aştığı, (bizim maddemiz buydu)
g) Hakem veya hakem kurulu kararına konu uyuşmazlığın Türk hukukuna göre tahkime elverişli olmadığı,
ğ) Kararın kamu düzenine aykırı olduğu,
tespit edilirse, hakem kararları iptal edilebilir.
Hocam şimdi a ve ğ bendlerinde hakime takdir yetkisi tanındığını mi çıkarıyorsunuz şu maddeden? Yanda türk hukukuna göre tahkime elverişsiz bir tahkim kararı dahi iptal edilmeyebilir mi?
Çok açık ve bariz şekilde takdir yetkisi falan yok burda. Maddeyi okusanız anlayacaksaniz. Şık tamamen doğru.
-
@34idari Ya şakamısın kardeşim böyle bir kurum yok artık. Şu an Türkiye'nin hangi bir yerinde aktif faal işlem yapıyor göstersene hadi böyle bir kurum yok. 793 Sayılı OHAL KHK ile kaldırıldı ve tüm yetkileri 3 Sayılı CB Genelgesi ile Cumhurbaşkanına aktarıldı. Soruyorum kardeşim sana şu an özelleştirme yapılacak kararı kim verecek?(Cumhurbaşkan)
-
@2pacalypse hocam artık şurayı geçelim size katılıyorum, ben de istinaf yaptım. Fakat ÖSYM daha önce lafizdan dolayı iptal yaptı, yine yapabilir. Sizin söylediğinize hatalı demiyorum. Biraz ılımlı olun lütfen bu kadar diretmeyin dogrunuzda rica ediyorum
-
@34idari eyvallah size de
-
@34idari doğru o sor idarece
-
@34idari Kardesim hakem sorusu iptal olacak bir tarafı yok çok net bir soruydu.
-
@city-of-justice İyuk madde 20/A hocam. Argumaniniz kanımca yetersiz ve geçersiz. Takdir en nihayetinde ÖSYM'nin. Bu kadar diretmeniz manasız
-
![alt metni](https://imgyukle.com/i/VThtnA
https://imgyukle.com/i/VTh3BU)
Doğru ya da yanlıştır arkadaşlar emin olamamakla beraber oib sitesinde cumhurbaşkanlığı kararları oyk kararı olarak geçiyor ve 2018 yılı faaliyet raporunda oyk yetkilerinin cumhurbaşkanlığında olduğu belirtiliyor yani şahsi fikrim bu soru iptal olmaz -
@city-of-justice benim açımdan da netti hocam. Fakat dediğim gibi ÖSYM daha önce bu sebepten iptal etti. Göz önünde bulundurmanizi tavsiye ederim
-
En net ve iptal olmayacak iyuk sorusuna kesin iptal diyorsunuz ya pes doğrusu! Kanun maddesi neyse o
-
@city-of-justice e kanundan kaldirilsaydi o zaman buncamillet iyuka göre yapti
-
@tnj City of Justice kardesimiz cok uzulecek bu durumda
-
@RootofAllEvil, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
En net ve iptal olmayacak iyuk sorusuna kesin iptal diyorsunuz ya pes doğrusu! Kanun maddesi neyse o
Ha şöyle
-
@34idari Kardeşim gözlük vereyim sana
-793 Sayılı OHAL KHK ile kaldırıldı
-3 Sayılı CB Genelgesi ile Cumhurbaşkanına devredildi tüm yetkiler
Bu 2 mevzuatı oku kardeşim. Kesinlikle iptal ivedi yargılama sorusu ÖYK yok artık. -
@2pacalypse hayırlısı olsun hocam hakkında herkesin ne diyin:)
-
@city-of-justice terbiye sınırlarını aşmayın lütfen
-
@kemankeşş Hangi kanun güncel zaten 793 Sayılı OHAL KHK bir Kanundur zaten ve bununla Özelleştirme Yüksek Kurulu kaldırıldı. 3 Sayılı CB Genelgesi ile tüm yetkiler Cumhurbaşkanına aktarıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu yok artık.
-
@city-of-justice hocam bot gibi aynı şeyi yazıp duruyosun cidden bot olduğunu düşünmeye başladım artık