29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar benim bile hatırlamadığım matematikten 3 soru var yanlış kabul ettim hakeza ceza hukukundan da 2 soru var hatırlamadığım. Benim hatırlamadığım sorular olduğu halde ve yanlış kabul ettiğim halde insanlar nasıl hatırlıyor birebir şaşırıyorum açıkçası. Liste şu an doğruyu yansıtacağını da inanmıyorum en az 2 soru daha düşecek. Bir de soru iptalleri de söz konusu zaten. Liste şu an için doğruyu yansıtmaz. ss yüksek gelir zaten işin rengi çok değişir. En iyisi beklemek.
-
Kaçta kapatır konusu hakkında ben de bir şeyler söylemek istiyorum geçen sene de sınava girdim bilinçli hazırlanamamstım bu sene bilinçli hazırlandım bu kez de şans yanımda olmadı sınav da biraz garip geldi açıkçası ama afallamadan soğukkanlılıkla yapan yine yapmıştır. Bu sene sınav ilanı erken geldi o ayrı icra müdürlüğü sınavı da vardı kaymakamlık sınavı ile arasındaki zaman aralığı çok kısaydı bu yüzden düşme ihtimali de var sayı da çok az 300 kişi ne ki 13 bin kişi içinde çok düşeceğini sanmıyorum yine aynı olur bence. Böyle karışık bir hâl
-
@city-of-justice hocam, sorunun cevabından emin olarak çözülünce hatırlanıyor. Şahsen ben tüm soruları hatırladım. Geçen sene de tam hatırladığım sonuç geldi diyebilirim.
-
Kafama takılan bir soru var. Diyelim mülakata hak kazanan 300(+yaklaşık 10) kişinin 250 si iibfli kalanı hukukçu olsun. İibflilerden 20 kişi alarak %20 lik kotayı doldurduklarını varsaydığımızda geri kalanları hukukçulardan alacaklar 50 ya da duruma göre 60 kişi. Peki ilanda verilen 100 kişilik kadronun 20-30 kişisi boşta mı kalacak?
-
@RootofAllEvil evet boş kalacak isterse 300 kişi de hukuk dışı olsun 20 kişi alacaklar geri kalanı boş kalacak yani ben böyle biliyorum
-
@yasamor HAKEM sorusuna itiraz olmazsa sorun yok olursa iptal olacağı kesin , neden ösym böyle bir hata yapar anlamıyorum bin kişilik sıralamaya sebeb olacaklar bakalım itiraz olmazsa sorun yok
-
@byrm7 neden kesin olsun
-
Gene zilyetliğin havalesini sordular ya ne güldüm sınavda be iki sene üstüste
-
@Dumspirospero Hocam emin olduğum soruların üzerinde pek durmuyoruz o yüzden pek akılda kalmıyor ama üzerinde kafa yorduğumuz soru akılda kalıyor. Çünkü kafa orda hep takılı kalıyor hep hatırlaması kolay oluyor. Emin olarak yaptığım soru üzerinde fazla durmadım o yüzden hatırlamıyorum ve yanlış kabul ettim.
-
Sınav genel olarak eleyiciydi,kaliteden ziyade...Bence zor ve çetin bir imtihandı
-
@RootofAllEvil Kardeşim isterlerse 20 kişi alırlar isterlerse almazlar zorunluluk yok keyiflerine kalmış isterlerse 20 değil de 10 ya da 15 kişi alırlar. Keyiflerine kalmış.
-
@RootofAllEvil alma zorunlulukları yok ki. Hukukçular için bile yok bu.
Hatta 50 hukukçu kalsa ve o hukukçulardan mesela 10 kişiyi begenmeseler onları da almayabilirler.Soruna gelince maksimum 20 kişi alabilir diyor. Yani 300'de 300 İİBF olsa bile 20 kişi alıp bırakabilir, o da en fazla. 2016 sınavı miydi neydi, 1000 kişilik adli alımında 400 kişi alıp bırakmışlardı.
-
@byrm7 tekrar tartışma başlatmak istemiyorum ama iptal olma olasılığı var olmakla beraber düşük hocam. Iptal olmayacak gibi hesaplayabilirsiniz netlerinizi.
-
Mülakatlar mart nisan gibi mi olur acaba
-
@2pacalypse dediğiniz adli mi idari mi
-
@byrm7, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@yasamor HAKEM sorusuna itiraz olmazsa sorun yok olursa iptal olacağı kesin , neden ösym böyle bir hata yapar anlamıyorum bin kişilik sıralamaya sebeb olacaklar bakalım itiraz olmazsa sorun yok
hocam usul sorusuna itiraz dilekçeleri gönderildi ve iptal edilecek
-
@justice000 iptal olursa bir net düşük mü hesaplayacaz
-
@yasamor sadece dikkatimi çektiği için cevap vermek istedim. Ohal khk sina çalıştığım için değil kurulun kalktığını bildiğim için tuzağa düştüm . Kolay gelsin
-
@mslawyer bende onu merak ediyorum
-
@mslawyer, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@justice000 iptal olursa bir net düşük mü hesaplayacaz
hocam iptal edilirse 69 alan sorusu olarak hesaplanacak