29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Puan da 80/69 olarak mı hesaplanacak
-
@elitnur hocam benim laf atma niyetim yoktu kusura bakma sadece ösym sorularda bazen en yanlış veya en doğru şıkkı kabul ederek hazırlıyor. siz o kadar detay çalışmışsınız ki adımı basarım soruyu hazırlayanlar o khk yı düşünmemiştir. tavsiyem kanun dışına çıkmamak bu sınavlarda daha iyi olduğudur
-
ve kesinlikle itiraz edin nasılsa itiraz edildi demeyin şansa ve riske iş bırakmayın itiraz etmekten korkmayın ve itiraz edin yanlış yanlıştır doğru doğrudur
-
@kafes66 o zaman pek bir fark olmuyor sanki yanlış mı anlıyorum
-
@yasamor Kardeşim OHAL KHK'sı zaten Kanundur. Kanun hükmündedir çekirdek alan hariç her türlü düzenleme yapılabilir. Zaten biz Kanundan bahsediyoruz. Günaydın kardeşim
-
@Hayaller71 hocam bu uzlaşma sorusu neden yanlış diye değerlendiriliyor açıkcası sebebi nedir gerçekten soruyorum, ivedi yargılama hadi neyse tartışılır fakat bu soruyu gerçekten anlamadım
-
@city-of-justice üslübunu değiştirmelisin. Kendine göre bir takım doğruların olabilir ve her dakika kendini haklı çıkarmaya çalışarak yatağa huzurlu girme derdindesin anlıyorum ve hakkını araman da hoş. Ama doğru veya yanlış karşılıklı argümanlar sunuluyor ve kendi argümanlarını doğa kanunları olarak görme. Bir kaç hukuk terimi tartışmak yerine daha iyi yapsaydın da bu koşullara düşmeseydin en iyisiydi bence
-
@city-of-justice hocam ayrıntıya takılıyosun hala. düz kanunlardan bahsediyorum.
-
Hmk 439/2 nin sonunu okuyun arkadaşlar.Hakim adaylarısınız.Kanun maddesini doğru okumak en önemli vazifeniz.
-
@yasamor Kardeşim OHAL KHK'sı zaten Kanundur onu diyorum farklı bir şeyden bahsetmiyoruz. İvedi yargılama kesin iptal. Eminim ki soruyu hazırlayanlar kopyala yapıştır yapmaktan bu değişikliği görmemişlerdir. Çünkü zahmete katlanmıyorlar. Soruyu hazırlayan ekip azledilmeli.
-
Ya yeter ya! Bugün 15 sayfadır aynı soruyu tartışıyoruz gına geldi artık. Sınav bitti gitti burada yazmakla kendinizi haklı çıkarmış olmuyorsunuz. Kitap okuyun Netflix izleyin youtube takılın ne bileyim gireceğiniz başka sınav varsa onlara hazırlanın... Takılın kafanıza göre hayatınızı yaşayın altı üstü bir sınav hayatınızın bu kadar merkezine koymayın.
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@yasamor Kardeşim OHAL KHK'sı zaten Kanundur onu diyorum farklı bir şeyden bahsetmiyoruz. İvedi yargılama kesin iptal. Eminim ki soruyu hazırlayanlar kopyala yapıştır yapmaktan bu değişikliği görmemişlerdir. Çünkü zahmete katlanmıyorlar. Soruyu hazırlayan ekip azledilmeli.
hocam ivedi sorusu kesin ve kesinlikle doğrudur iyukta geçiyor ve iptal edilecek bir soru varsa hmk gelen sorusuyla vergideki yorum sorusudur diğer sorular kesinlikle doğrudur.
-
@RootofAllEvil Evet hocam itiraz yapmak isteyen gidip yapar zaten. Biraz kafa dinlemek lazım ayın 23 üne kadar beklemedeyim. Şimdi açtım Atiye izliyorum)
-
hmkdaki gelen sorusu ve vergideki yorum sorusu bu ikisi tam iptallik sorudur ve bunların dışındakiler hepsi doğrudur
-
@gretchen ha şöyle hocam ya keyfimize bakalım
-
@justice000 Kardeşim 703 Sayılı OHAL KHK ve 3 Sayılı CB Genelgesi olmasına rağmen halen daha yanlışınızda diretiyorsunuz pes doğrusu Kanunda geciyormuşmuş da peki kardeşim 703 Sayılı OHAL KHK'sı da bir Kanundur ve bu düzenlemeyle Özelleştirme Yüksek Kurulu kaldırıldı ve 3 Sayılı CB Genelgesi ile tüm yetkiler Cumhurbaşkanına devredildi. Hal böyleyken şu an Özelleştirme Yüksek Kurulu varsa gösterir misin böyle bir kurum yok
-
hakem sorusuyla vergideki yorum sorusu bu ikisi dışındakiler kesinlikle doğrudur
-
@justice000 HMK da iptali soru yok hakem sorusu bal gibi doğrudur. İptal olacak varsa 2 soru gözüküyor ivedi yargılama sorusu ve yorum sorusudur.
-
@justice000 Hakem sorusu kesin doğru. Hakem kararlarına karşı İstinafa gidilmez
-
@city-of-justice ben zaten itiraz etme demiyorum et hakkın. kesin iptal diyip kendini şartlama diyorum. sonra bi sonuç elde edemezsen ortalığı daha da gericeksin belli çünkü. tavırlarından az çok anlaşılıyor.