29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kafes66 harekete gecin hocam , yazik gunah işi tamamen edebiyat. hak verilmiyosa söke söke alinir. 0,50 puan diye kucumsemeyin 30 kişi degisiyor o arada
-
@yasamor hocam sizde cimere yazın ben yazdım
-
arkadaşlar 6114 sayılı kanuna baktıımız da aynen @Atabey_06 dediği gibi (Ek cümle: 2/12/2016-6764/69 md.) Sınavlardan sonra Başkanlık veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır. yani artık herkes için doğru kabul edilmeyecek misal 2 soru iptal oldu ise o soru yokmuş gibi 80/68 olarak hesaplanacak ben öyle anladım
-
yanlış soruyu doğru yaptım diye nasıl dava açacaksınız ben onu çözemedim. Yanlış sorunun doğru cevabı olmaz
-
Geçen sene iptal olan 2 soruyu da yanlış yapmıştım daha sonraki değerlendirmede puanım 1.5 artmıştı tabi burada doğru yapanlarında ortalama 0.5 azaldığından 2 puan avantaj oldu. Bu sene iptal iddiası olan soruları doğru yaptım ama olası bir iptalde büyük dezavantaj olucak bana.
-
@yasamor Kardeşim soru yanlışsa veya hatalıysa işaretlediğin cevabı kabul etmek abesle iştigaldir. En doğru olanı ve hakkaniyetli olanı kaymakamlık sınavında olduğu gibi iptal edip değerlendirme dışı bırakmaktır. Suçlu olan birisi sadece becereksiz ÖSYM'dir.
-
@zilyet Kesinlikle yanlış veya hatalı sorunun doğru cevabı diye bir şey yoktur. Biz bunu daha yeni kaymakamlık sınavında yaşadık.
-
@city-of-justice sizin kaçtan kaç oldu kaymakamlık hocam
-
@kafes66 cimere ne yazmalıyım
-
arkadaslar konunun dogru cevabi degil. konu osymnin kendi kabul ettigi cevaplar uzerinden yaptigi bir idari islemden kazanilan haktir. o cevap anahtari ta sinav oncesinden bellidir ve sen o sorilara gore cevap verirsin. bu adam 81 puan alicak mesela o soru iptal edilir ama o kisinin puani dusmez. o puan uzerinden alinir. soruyu yanlis yapip iptal edilenlerde ise o puan uzerine eklenir. bu is bu kadar basittir yani idare iki tarafi da korumak zorundadir. cunku iyukta merkezi sinavlarda yapilacak soru iptalleri taraflara yarar yazar. bi taraf iyiyken diger taraf kotuye gidemez. siralama degisebilir ama bu kisinin kazandigi puan bunun hakkidir o puana dokunamazsin.
-
@kafes66 76,75 net bekliyordum maalesef ki iptal edilen 2 soruyu da ÖSYM cevap anahtarına göre doğru yapmıştım ama değerlendirme dışı bırakılınca tam sınırda kaldım ve kaybettim. 425. oldum çok sinir oldum çok öfkelendim ama sadece diyebildiğim tek şey keşke o 2 soruyu yanlış cevap verseydim ya da boş bıraksaydım. İnşallah hakimlik sınavında böyle bir tabloyla karşılaşmayız diye dua ediyordum ama bahsettiğimiz kurum ÖSYM bizi yine yanıltmadı helal olsun.
-
@city-of-justice ya böyle bişey nasıl olabilir bir tarafın puanı yükselsin ama ilk belirlenen cevaba göre itiraz olmasaydı doğru kabul ettiğin cevaba göre doğru yapayım sonra benim puanım azalsın bu nasıl adaletsizlik ya
-
@yasamor soru iptal edilmesi gerekiyorsa iptal etmemek haksızlık olur. sonuçlar açıklanmadan yapılan iptal işlemi kazanılmış hakkı etkilemek zira ortada kazanılmış bir hak olmuşmaz. ÖSYM'yi de savunmuyorum yada şu soru iptal edilsin diye bir çıkışım da yok. Ama madem adamlar bir bok yemiş bunu düzeltmesini beklemek de gayet normal.
Hatalı soru da tek adalet var. Oda sorunun iptal edilerek herkesi ona göre sıralamaya sokmaktır.
-
@mslawyer hocam bende yazmadım dha
-
@city-of-justice hocam kötü olmuş üzüldüm size işte iptal olacak sorular yüzünden bizde böyle gidecez. yanlış yapana hayat güzel doğru yaptın dur sen geri bas diyecekler.
-
@zilyet şunu anlayabiliyor musunuz tamam soru iptal edilsin okey ama sırf doğru yaptık diye bizim puanımız düşecek yanlış yapanların yükselecek. İtiraz olmasaydı hiç böyle bir durum olmayacaktı ösym hem bu aptallığı yapsın hem bizim hakkımızı yesin valla yedirmem. O cevaplar açıklandıktan sonra benim kazanılmış hakkım oluyor
-
@zilyet bal gibi de olur hocam. kazanilmis hak hukuk disi bi islemden de olabilir. cunku idarenin kusursuz sorumlulugu var..idare yapacagi her islemi hesaplayarak yapmalidir. demin dedim gecen sene mulakattan sonra barajin altinda kalanlarin adayligini iptal etmediler. edemezsin cunku hakkin yok. bi idari islem koyuyorsan onu adamin aleyhine pardon kanka yanlislik oldu diyip geri alamazsin. bu is de bouyledir. o cevap anahtarini o siteye koymucaksin o zaman. yanlis soru mu var direkt cikarip siteye vericeksin. once koyup sonra geri alamazsin. adam ona gore hesapliyor
-
"sırf doğru yaptık diye" böyle bir savunmanız olamaz diyorum ben de. Çünkü siz eğer soru hatalı ise doğru cevap veremezsiniz.
-
@mslawyer Gel de bizi sor kardeşim kesin mülakattayım diye beklerken şok oldum ya 2 soru değil sadece 1 soru iptal olsa bile yine mülakattaydım. Hani kop sorusu zaten iptal olacaktı bariz hatalıydı ama monopol sorusunun iptal olmasını beklemiyordum. Çok kötü etkiledi beni ve benim gibi olanları
-
Adamlar nihai kesin listeyi açıklamadı ki. Bu soruların cevaplarını sonradan değiştirme hakları da var. Neyse dava açan açsın herkesin en doğal hakkı. Ben kendi düşüncemi dile getirdim.