29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@2pacalypse Normalde o kadar düşmez haklısın ama soru iptali olursa neden olmasın. Kardeşim zaten olasılık üzerine tahminde bulunuyoruz kesin diye bir şey yok. En iyisi beklemek.
-
@yasamor kesinlikle hocam gıcık oldum itiraz edilen sorular doğru bende bizim hakkımız ne olacak bende puanlamayı farklı yapabilirler bir tek amaçsalı yanlış yapmışım
-
@yasamor nasıl oluyor ya benim de tek soru iptalinde bile 2 puanım düşüyor Doğru yaptığım için bu haksızlık değil mi ? Sonuç açıklandıktan sonra ne yapabilirim baraj altında kalırsam
-
@yasamor aynen öyle hocam o zaman ben ne diye doğru yaptım bileydim yanlış yapardım hakkım yeniyor böyle olmaz
-
Bende dava açacağım bu böyle olmayacak
-
@mslawyer Tek suçlu bu durumda ÖSYM'dir. Bizlerin herhangi bir suçu yoktur. Eğer ki soru hatalıysa veya yanlışsa böyle bir sorunun doğru cevabı olamaz iptal edilir değerlendirme dışı bırakılır. Böyle bir durumu 2 ay önceki kaymakamlıkta yaşadık. Tek amacı soru hazırlamak olan ÖSYM asli görevini layıkıyla yerine getirememektedir. Böyle bir şeyin yaptırımı olması lazım. Soru hazırlayan ekip azledilmeli !
-
@kafes66 cimere yaz hocam ben yazdım
-
arkadaslar ben iptal edilen sorusu dogru olan kisinin puani dusmuyor diye biliyorum. sadece alttan puani artan birinin siralamasi yukselirse onu gecebilir. fakat osym nin hem hatali sorup hem de basta dogru kabul ettigi bi şıktan sorusunu hesaplayan kisilerin puani dusucekse bu bi hak kaybidir. o cevaplar bi kere siteye kondu. o dogru cevap sizin kazanilmis hakkinizdir ya herkesin sorusu dogru kabul edilir ya da puan dusmeden hesaplama yapilir. bence dava acmalisiniz cunku ciddi manada hak kaybina ugrama ihtimaliniz var. benim tavsiyem budur. ben kesinlikle acicam ugrarsam eger
-
@yasamor nasıl ve nereye dava açıcaz şu an 76.7 puanım iptal olursa 74 lere düşüyor.
-
@mslawyer once osymnin iletisim sayfasina yazin sonra da cimere yazin. en son olarak da iyi bi avukatla idari yargi davasi acin. puan hesaplanma sisteminin degistirilmesiyle yasanabilcek hak kayiplariyla alakali. eskiden herkeisn cevabi dogru kabul edilirdi. 2 puan dusus tamamen hukuk disi bi durum osym sistemini degistirmek zorunda kalicaktir. ama kesinlikle bir cok kisinin bu konu hakkinda arkasinda durmasi gerek işin. kamuoyu yapmalisiniz
-
arkadaşlar o kadar düşmez ya naptınız. şöyle hesap yapın gy gy 30 soru 20 puan. yani bir soru 20/30=0,66. eğer bu bölümden 1 soru iptal olur ise 20/29=0,689.. yani bu bölüm netinizi bu puanla çarpacaksınız.
alandan ise 70 soru 80 puan yani 1 soru 80/70=1,142.. puan. mesela 2 soru iptal dersek 80/68=1,1764.. çıkar yani alan netinizi bu puanla çarpacaksınız -
@Atabey_06 hocam puan kaybi yasanmamasi gerekiyor. 1 puan diye şirin hale getiremezsin. siteye konan cevaplar uzerinden bu insanlar hesap yapiyor. o cevaplar siteye kondugu anda bu kisilerin hakki kazanilmis oldu. gecen sene soru iptalinde bile baraj alti kalip mulakati gecmis kisilerin adayligi iptal edilemedi. cunku bi idari islemi yaptiginda onu kusur olmadigi surece o kisinin aleyhine geri alamazsi. idare kusura bakma benim hatam puanini dusuruyorum diyemez.
-
@Atabey_06 hocam bende öyle yaptım öyle yapınca en fazla 0.50 düşüyor fakar bazı aekadşarlar öyle değil 78/70 yapın 2 doğru soru için deyince epeyce puan düşüyor o zaman bizim salaklığımız doğru şıkkı işaretlemek oluyor. Bence de böyle hesaplamalı
-
@yasamor düşecek hocam yapacak bir şey yok. çok az da olsa düşüyor. son kaymakamlık sınavında 2 iptal oldu. bu şekilde bir uygulama yapıldı. yapacak birşey yok
-
@Atabey_06 50 kuruşluk bi düşüş olsun da 6 liralık düşüş nedir yav tabiri caiz ise
-
@Atabey_06 soruyu yanlis yapanlar nasi hakkini ariyosa dogru yapanlar da aramali. yapacak bir sey diye bir laf yok. hukuk bilen biri bunu kabullenemez. puan kaybi tamamen hukuksuzluktur. ben kesinlikle hakkimi arayacagim size de tavsiye ederim. aglamayana emzik yok
-
@yasamor arayın tabi ki hocam. ancak ben uygulanan mevzuatı ifade ettim. soru iptali olur ise o soru hiç sorulmamış gibi değerlendirilir, kalan soru sayısı ve puan oranlaması yapılarak soru başı puan hesabı yapılır.
ancak tabi ki siz itirazınızı yapabilirsiniz -
@yasamor aynen hocam bence de haklısınız yazıktır günahtır
-
@corinth haklısın hocam. Seninle aynı fikirdeyim. İtiraz yok ama bu soruya galiba
-
İptal hesabıyla ilgili Atabey arkadaşımıza katılıyorum hesaplama konusuyla ilgili olarak. Kendimden örnek vereyim alanda 58 bekliyorum şu anki durumda 58x80/70=66.28 geliyor. Doğru yaptığım 2 soru iptal olursa 56x80/68= 65.88 oluyor yeni durumda. Umarım hesabı doğru yapmışımdır
Burada haksızlık soruyu ilk cevap anahtarına göre doğru yapmış olanlara oluyor