29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@34idari oradaki dedikleriniz sana degildi hocam genel forumi kapsiyodu. diyorum ya kim neyi istiyosa ona gore yorumluyor
-
@34idari 58 23 hocam peki ya buna yorumunuz nedir
-
@yasamor insanoğlunun zaafı hocam, herkes kendi menfaatine olan gerçek olsun ister. Ama herkese acizane tavsiyem iptallerde bel bağlamayın arkadaşlar
-
@34idari hocam zevkine yorum yapıyorum zaten. Çok şükür iptaller beni pek etkilemiyor mülakat anlamında. Ama 79-80-81 alan arkadaşlara valla yazık billa yazık. ÖSYM'nin yatacak yeri yok
-
@birsorumolacaktı ham puanınız 81.6 yapıyor hocam. Geçen seneki sapmali giren arkadaşın dahi üstünde. Dolayısıyla size olumsuz bir sonuç geleceğini pek sanmam. Tahminim sapmasiz 80.3-.5 bandında (ham).
-
Noter, komşum hasan'ın eşi doğum yaptı, resen resmi senet düzenleyip hasan'ın babalığına tanıma işlemi yapayım mı diyor? Bu nasıl mantık ya
-
@RootofAllEvil kanun koyucuya sorarsınız, nasıl bir mantıkmış.
-
@2pacalypse hocam özellikle ham puan olarak 80e tekabül eden (25-55) çok kritik. Soru sayısı aynı olmayan fakat aynı ham puana tekabül edenler de aynı şekilde
-
@RootofAllEvil hocam o bir deyim yahu. hani sen elinde senetle gelmiyorsun, notere gidip diyorsun ya ben tanıma yapacam diye. Noter de orda size özel, resen bir senet hazirliyor. Bilgilerinizi doldurup size imzalatiyor.
Resen düzenlenen senet bu. Elinizde kontratla gidip noterde onaylatmitorsunuz yani. Noter resen(kendiliğinden) hazırlıyor o senedi sizin isteğiniz üzere
-
@Dumspirospero kanunda resmi senet geçiyor ama resen düzenleme geçmiyor onun yorumu bizden mi isteniyordu?
-
@2pacalypse hocam Re'sen sözcüğü kullandığınız yere tam olarak uymuyor. Zaten bu sebepten ötürü kanundan çıkarıldı
-
@RootofAllEvil hukuk dilini bilen biri resen senetin düzenleme biçiminde noter senedi olduğunu anlayabilir. Ayrıca icra iflas kanunu gibi dili eski olan kanunlarda, resen tanzim edilen noter senedi ibaresi hala geçerli. Hakimlik sınavı olduğu için hukuk dilinden anlamanız bekleniyor doğal olarak hocam.
-
@34idari ben osymnin oradaki resen ibaresini kafa karistirip yanlis yapilmasi icin konuldugunu dusunuyorum. su an ki icra kanununda var diye de reddedicekler. osym sacma sapan kelime oyunlariyla soru sormayi cok sever
-
@34idari yürürlükteki icra iflas kanunu gibi hala kullanımı var. Gereksiz bir kullanım olmuş ama sırf o yüzden iptal olma olasılığını çok düşük görüyorum. ÖSYM bu hocam.
Hatta o ifadeyi milleti şaşırtmak, yanlış cevaba yöneltmek için için bile koymuş olabilirler
Ben demeden @yasamor hocam demiş zaten. Tesasuf.
-
@2pacalypse olabilir hocam bı açıklansın bakalım ÖSYM hangi iptalleri kabul edecek hangilerini etmeyecek hep beraber ogrenicez
-
anketi görmeyenler varsa eğer şöyle bırakalım tekrar. Anketteki açıklamayı okuyup öyle oy kullanalım.
-
@34idari hocam peki sizce 20/58 in şansı nedir?
-
@2pacalypse Hahaha hocam müthişsin dedim gene öyk geliyor herhalde
-
@2pacalypse jsksjskskskskksks of hocam iyi güldüm
-
Ankete göre 95 üstünün 21 kişi olup 90-95 arasının 7 kişi olması düşündürücü