29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@34idari bende=bence
-
@34idari, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@Berkan13 bende bu durumdan dolayı adalet bakanlığı ÖSYMye sağlam bı fırça çekmiştir. Ondan dolayı tekrarlanacagini sanmam ama tabi olabilir de belli olmaz
adalet bakanlığı ve ösym'ye fırça çekmek?devlet tüzel kişiliğinin kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlar üzerinde fırça çekme yetkisi olduğunu bilmiyordum.idare hukukuna yanlış kaynaktan çalıştım demek ki
-
@Berkan13 yani hocam ortada kesin iptal dediğimiz herkesin mutabakata vardığı bir durum yok
-
@34idari arkadaşınızın olur bence hocam. Geçen yılın tam sınırı bu yıl sınırdan girer gibi. Ama şahsi fikrim tabi nolur nolmaz kötüyede hazırlıklı olmak gerek. Bu arada anket 500 e yaklaşmış 25 kişi 95 üstü
-
@Marsiyal hocam girerse floryada yemek ismarlayacak
-
@Berkan13 tamam en iyi idare hukukunu siz biliyorsunuz bir kenara bırakırsak bunları, adalet bakanlığı ÖSYMye gerekli açıklamayı da yapmıştır, yaşattığı aksatma yuzunden fırça da çekmiştir arkadaslar. Farklı tüzel kişilikler olsa dahi idare bir bütündür. Biri diğerinin işleyişini aksatirsa pek ala tepki görür. Bundan doğal bir şey yok. Bundan dolayı bu sene iptallerin geçen seneki kadar uzayacagini sanmıyorum.
-
@34idari ama en nihayetinde belirttiğim gibi, sadece bi tahmin ve temennidir bu. Yani aksi de olabilir
-
@kemankeşş itiraz edilen sorular iptal edilsin demedim ki iptal edilip edilmeyeceği 23 ocaktan önce belli olsa daha iyi olur dedim. İptal edecekleri soru varsa da eğer sonuçlar açıklanmadan önce gerekçeleri ile birlikte açıklansın.
-
@34idari, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@Berkan13 tamam en iyi idare hukukunu siz biliyorsunuz bir kenara bırakırsak bunları, adalet bakanlığı ÖSYMye gerekli açıklamayı da yapmıştır, yaşattığı aksatma yuzunden fırça da çekmiştir arkadaslar. Farklı tüzel kişilikler olsa dahi idare bir bütündür. Biri diğerinin işleyişini aksatirsa pek ala tepki görür. Bundan doğal bir şey yok. Bundan dolayı bu sene iptallerin geçen seneki kadar uzayacagini sanmıyorum.
hocam tepki göstermek anlamında yazmadım, yanlış anlaşılmasın.işleyiş aksatma demişsiniz ama sürecin gidişatı belli.ösym ilk aşamada iptal etmezse mecbur dava açılıyor,onun da usülü belli, süreci belli.ne diyecek adalet bakanlığı ösym'ye?çabucak iptal et, ilk aşamada hemen iptal et mi diyecek?böyle bir şey mümkün mü sizce?ösym sınavı yapan kuruluş,itirazı uygun görmezse reddeder, süreç mahkeme yolu ile ilerler.dur geçen sene uzadı,hemen iptal ediyim mi diyecek?kimse birbirinin işi ile ilgilenmez.ösym sürecin uzamasıyla ilgilenmez,sınavını yapar itirazları inceler ve işi biter.geri kalan kısım da yargının işi, orası da başka kimseyi ilgilendirmez.
-
@Berkan13 hocam yargı iptal edecek argümanı en nihayetinde buluyorsa, iptal edecek arguman var demektir. ÖSYM geçen sene oluşan mağduriyetten sonra geçen senekine göre argümanları daha iyi araştırıp, daha ince eleyip sık dokuyabilir. Yargı tanınmış bir hak en nihayetinde haklısınız fakat idari yolla çözümü varken ÖSYM de adalet bakanlığı da yargı da bunu daha işlevsel görecektir. Haklılar da bence bu konuda. ÖSYM koskoca kurum en nihayetinde belki binlerce çalışanı var, belki onlarca kişiden oluşan inceleme kurulları var. Bunlar öncelikle hallederse, var olan argümanı (şayet varsa) daha hızlı bulup mağduriyeti daha hızlı çözmüş olurlar. Buna karşın sonucun haksız olduğunu düşünen yine dava açar tabi ki o ayrı mevzu fakat dediğim gibi en azından ilk etapta daha sağlıklı olur.
-
@34idari sorular üzerinde bu kadar tartışma yarattığına göre Ösym aynı tas aynı hamam hocam
-
@kemankeşş hayırlısı hocam, dediğim gibi sadece bı tahmin ve temenni
-
@Marsiyal 24 kişi hocam arkadaşlar çok iddialı bir laf etmek istemem ama, 95 üstü yapan 5 kişi bile olduğunu sanmıyorum
-
Sıralamanın mülakatlarda pozitif etkisi olabilir mi arkadaşlar? Mesela ilk 10 daki adam ile 297.ci adam tamamen aynı şansa mi sahip?
Evet biliyorum referans daha kritik ama sadece bir soru
-
@2pacalypse buna etkili olur cevabını vermeyi çok isterdim ancak maalesef:( referans yoksa derecede yapsanız bir önemi yok.
-
@2pacalypse yok hocam bu işle uğraşan eğitimci hocanin videosunu izledim mülakata 1 de olsan sonuncu olsan okuduğun okul okul birinciligin ortalaman vs önemi yok yeter ki sınavı gec
-
@2pacalypse liyakat il giren elbette vardır ama az sanirim
-
@2pacalypse yok hocam gecen sene ilk 10 daydim ama sonuc ayni. Dolayisiyla hic bir etkisi yok.
-
@kemankeşş 0 referanssız
-
peki hocam referans yoksa nasıl girmeyi planlıyorsunuz acaba ?