29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Yahu ankette neredeyse bir ben hariç herkes 95 üstü, bir şeyi trollemesek şaşardım, buna da güven kalmadı artık. Burada yazılanlara devam edilecek artık
-
@2pacalypse hicbir onemi yok hatta cok yuksek siralama negatif etki bile yaratabilir. derece yaparak belki gecerim diye olay yok
-
Arkadaşlar referans gözünüzde bu kadar büyümesin. İyi bir okuldan mezunsaniz, yani ciktiginiz okulun kayda değer bir etiketi varsa ve oturaklı bir duruşunuz varsa, ayrıca ailenizde çeşitli terör guruplariyla iltisaki olan yakınlar yoksa mülakatı geçebilirsiniz. 2018 kaymakamlik sinavinda hiçbir referansı veya tanidigi olmayan, yazları ailesinin yanına dönüp tarlada çapa sallayan bir arkadaşım şu an kaymakam. Üstelik sınava ilk girisiydi. Bazı arkadaşlar çıkılan okul önemli değil sonuçta aynı sınava giriliyor diyeceklerdir fakat, çıkılan okul çok önemli arkadaşlar. Nasıl bir ortamda yetiştiğiniz, bakış acisi edinebilme potansiyeliniz, sorunlara esnekliginiz, çevrenizdeki olaylar... Bunlar hep eğitim aldığınız ortamın kazandıracağı şeyler. O yüzden dediğim gibi iyi bir okuldan çıkışlıysaniz ve oturaklı bir karaktere sahipseniz referansa ihityac olmayacağının birinci elden sahidiyim
-
Arkadaşlar efsanelere inanmayın referansız bu iş olmaz. Referanslı bile olup olmayacağı kesin değil. Okulun da sınavın da bir önemi yok. Hele kaymakamlık hakimlik sayıştay gibi yerler için imkansız.
-
referans olmadan zabıt katibi olunamıyor, hakimlik nasıl olacak?
-
-
@34idari hocam dediklerinize referansınız varsa bakılıyordur yoksa hiçbirşeyin önemi yok üstünüz çizilir. Eskiden bende elbet vardır referanssız giren diye düşünürdüm ama özellikle hakimlik kaymakamlıkta öyle bişey yok neler döndüğünü duyunca inanamamıştım. Hele hele bu mesleklerde herhangi bir referansta yetmez mülakatta listeler yarışır çünkü siz değil.
-
@Marsiyal birinci elden şahit olduğum durum hocam, ondan dolayı paylaşmak istedim
-
referanssız giriş hikayeleri en masum tabirle romantiklik.referanssız olacağına inanan varsa batman:the dark knight rises izlesin,umuda inansın,iyiliğin kazanacağını düşünsün.film bile bizim durumdan daha gerçekçi
-
Arkadaşlar 95+ puan alan kişi sayısı 26 olmuş. Bana öyle geliyor ki 23 ocağa kadar ankete göre 95+ alanların sayısı 300ü bulacak, mülakata sadece 95+ girecek. Tahminlerimi değiştiriyorum ham 95.3 yapan mülakatta
-
Referans demiyorum bak direkt torpil diyorum torpilsiz hakim olmak im-kan-sız
-
@34idari Ahahaahhahh
-
@RootofAllEvil mülakatlar başlamadan önce mi yapılıyor mu zamanı var mı
-
Geçen seneki listede olup bu sene sınava yine girenlerden dikkatimi çeken bir husus oldu. Hemen hemen hepsinde 3-4 puan ve fazlası düşüş olmuş
-
Arkadaşlar avuntu mu yapıyorum bilmiyorum ama bence sınav bu sene 79-80 arası bir puan ile kapatacak gibime geliyor
-
@Marsiyal peki ya 26-55 olur mu sizce
-
@sarsilmaz sapmalı mı
-
@sarsilmaz olabilir hocam. gerek burada geçen sene giren arkadaşlar, gerekse benim mülakattan elenen arkadaşlarım arasında geçen seneye göre düşük netler yapanlar var. geçen seneden daha zor bir sınav olduğu kesin. geçen sene sapmalı 81,2 ile kapattı. bu sene daha düşük kapatır diye düşünüyorum, bu benim görüşüm tabii. kişiden kişiye değişir.
-
@bcbc3434 evet hocam
-
@2pacalypse hocam siz hukukçusunuz birde puanımız güzel sizin olur inşallah takmayın biz ne yapacaz onu düşünelim iibfli ler