29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@elitnur ah o öncüllü o sorular sınav anında doğrudur/yanlıştır şeklinde biten soru kökünü doğru okumuş olmana rağmen hep bir kuşkuya düşüyorsun
-
@RootofAllEvil hele de zamanında öyle hatalar yaptıysan çok korkunç adeta zaman geçmiyor bir an evvel açıklansa keşke
-
Dün şu askerlik mevzu ile soru sormuştum, hem askerlik şubesiyle hem adalet bakanligiyla yoğun telefon trafigi sonucu askere gitmenin ne mülakat anlamında ne de eğer olursa adaylık surecinde herhangi bir engel cikarmadigini öğrendim. Hatta adalet bakanligindaki arkadaş biz askerlikle ilgili bir sorun cikarttirtmayiz, çıkarsa da çözeriz sen rahat rahat git askerligine vs de dedi.
Hani kafasında aynı soru isareti olanlar vardır diye paylasiyorum, malum askerlik başımızın belası O yüzden bu ay başında kamuflajlari çekiyorum. Hakkınızı helal edin gsjfhs kamuflajdan cubbeye geçmek nasip olur umarım
-
Anketi tekrar paylaşalım. Siz de facebookta veya diğer mecralarda paylaşabilirseniz güzel olur. 600 ü görelim.
-
95+ neti olanların sayısı 30 a yaklaşmış bu gidişle sınav 85-90 arası kapatacak
-
@RootofAllEvil sınavda 87 88 le falan kapatıcak heralde @34idari hocam 500 olmuş sayı bi değerlendirme mi yapsanız?
-
@Marsiyal inşallah 85 le filan kapatmaz şaka bir yana da yoksa mors oluruz
-
@kemankeşş hocam 1 soruda takıldım kaldım, 2-3 mü yaptım; yoksa 1-3 mü yaptım diye. sınavda o soruyu hızlı çözmüştüm, gece bile rüyama giriyor o soru
-
Kıymetli arkadaşlar, hepinize selamlarımı sunuyorum. Sınava adli yargı odaklı çalıştığım için idari yargı sınavına ilişkin yeterince bilgiye ve deneyime sahip değilim. Baraj kaç olur, şu aşamada tahmin etmesi güç. Fakat sizi temin ederim ki bu sınavda +95 yapan 30 kişinin çıkması %99.9 ihtimalle imkansız. Dolayısıyla buradaki sıralamaya bakıp kendinizi üzmenizi hiç önermem.
Forumda aktif bir adli yargı konusu bulamadığım için buraya yazmak istedim. Geçen yılın adli sınavına giren arkadaşlar bu seneki sınavı nasıl buldu? Geçen yıla göre daha zor olduğunu söyleyenler ağırlıkta gibi görünüyor. Mesela geçen sene milletvekili sayısı sorulmuş, bu sene o sorunun muadili olarak büyükşehir belediyesi sayısı sorulmuş. Geçen yıl sınava girmediğim için iki senenin sorularını sağlıklı bir şekilde karşılaştıramıyorum. Zira sınav psikolojisi ile soruları çözmek çok farklı. 56 veya 55 alan, 22 genel yetenek ile adlide ilk 3000'e girmeyi umut ediyorum. Sizce adli yargıda durum ne olur?
-
@ahmetozcelik35 hangi soru hocam
-
@Hayaller71 ihtiyati tedbir sorusu hocam. benim kitapçıkta 1-3 ve 2-3 alt altaydı, sorular yayınlandıktan sonra ilk gördüğümde 1-3 dedim, ancak emin olamıyorum bir türlü
-
@hukuk075 56 22 kesin gelecepini düşünüyorum hocam 78 doğru ediyor ve idari için geçen yılın 1. Si 94 yapmıştı bu sene 95 üstü maksimum 2 3 kişidir belkide 1.o puanı bulamamıştır geçen yıl kazananan bir idari yargı adayı olarak etrafımda geçen yıl kazananlar ve hocalarımla yaptığım görüşmede en yüksek tahmini yapan hocam 80 doğru diyor geçen yıl kazanan diğer arkadaşlarım ve başka bir hocam 80 doğruyu bulmayacağını söylüyor yani bunlar tahmin ama o kadar elde veri varken çok net bi şekilde geçen yıldan ağır olan bi gk gy var geçen yıl en kolay yıl olmasına rağmen 80 doğru idi ve 60 19 mu 61 18 mi yapan yani alan ağırlıklı 79 doğru ile kapatmıştı bu sene başvuru olarak yaklaşık 2600 kişi geçen yıldan az başvurdu kaymakamlık sınavı ile bu sınav arası zaman 40 gün gibi bi durumdu arada gelen spk bddk kgk mta dhmi il göç sınavları ve hatta icra müdürlüğü sınavı kotanın yüzde 20 ye düşürülmesi bu sınavda kpss puabı ortalama olan ve yanlızca idealist arkadaşların başvurusu oldu demem o ki bugun yine konuştum eski arkadaşlardan bir kaçıyla mğmkğn değil 80 doğruyu geçmez bizce 80 doğruyu bile bulmaz diyolar tabi yine de tahmin bunlar ama çok yanılacağımı düşünmüyorum bu gün bazı arkadaşlar bazı şıklarda tereddüt yaşadıklarını belirttiler geçen yılda açıklanınca bazı arkadaşlar doğru sayılarının eksik geldiğini söylediler bence herkes beklesin ama bu sınav maksimum 80 doğruyla kapatacak belki 3 yada 4. Kez diyorum bu tahmini
-
@Hanibalbarca hocam belli ki siz tecrübelisiniz bu konularda 57-22'nin oluru var mı sizce?
-
@ahmetozcelik35 ahmet hocam ben çevreme bakıyorum herkes zordu diyor e diyorum kaç olur sence diyorum pek konuyla alakası olmayan yada yeni girenlere e 80 82 doğru diyolar tecrübeler ise 80 i bulmaz diyor bana kalırsa maksimum 79 80 doğru kazandırır ama nedense herkeste 80 doğru ve üstü bi hava var buda bazı hocaların tahminine dayanıyor diye düşünüyorum ama adı üstünde tahmin bizim tahminimizde 79 80 doğru seninkide 79 doğru ediyor bence sınırdasın hocam.
-
@kafes66 Ankete 511 kişi katılmış. Ortalama 80,20 yapıyor. O da her şeyi en üstte tuttum. "74 ve altı" 74 aldım. 85-90'ı 90'dan aldım. Yani her şeyi imkansızdan aldım buna rağmen bu ortalama çıktı. Buna rağmen gerçekten bu sınav 85'le kapatırsa yapacak bir şey yok. Kısmet değilmiş deriz.
-
bu yıl ilan biraz erken geldi geçen yıl çok aceleye gelmişti hazırlanmak bu biraz kafamı karıştırıyor iyi hazırlanıp girdiler desem bu seferde çok hazırlananın iyi yapacağı bir sınav değildi normal şartlarda benim tahminim sapmasız 79- 79,5 puan civarı bakalım ne olacak
-
Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah sabırla bekliyoruz. Açıklama sayfasını yavaş yavaş indireceğim
-
@Tabiri-caiz hocam geçen seneye göre misal gk filan zordu geçen sene 25 yapan bu sene en az 3 net düşürmüş
-
@hukuk075 Selamlar, ben de ilk defa geçen sene girmiştim sınava. 2019 sınavını 2018’den daha zor buldum ki geçen sene mülakata kalmıştım bu sene maalesef 3000’in yanına yaklaşamayacağım.
Fakat sosyal paylaşım sitelerindeki gruplara baktığımda çoğu kişi geçen seneden daha yüksek yapmış gözüküyor(iş hukukundan dolayı sanırım, herkes ya full yapmış ya 1 yanlış). Barajı bi hayli yükselttiler. Ben 75’i kesinlikle geçmez diye düşünüyorum, orada 78-79’lar konuşuluyor anlamadığım bir şekilde.
Netlerinizin (55-22) sizi kesinlikle ilk 3000’e taşıyacağını düşünüyorum, hakkınızda hayırlısı olsun hocam. -
Geçen sene idari de 25-56 yapan arkadaş mülakata kaldı. Bu sene gk de aşağı yukarı 2 soru alandan da 1 soru aşağıda olacağı kanaatindeyim ben de. Yani 23-55 yapan ya da 22-56 yapan kalır diyorum. Bu da sapmasız 78-79 arası bir puan eder.