29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@34idari hocam bu tartışmalar yersiz ve sonu yok hangi hukukçu ya veya iibfliye sorsan tabi şöyle hazırlanan böyle kötü öğrencilerde var derler nedense herkes bi başkasını kötüler ama ortada kimin kötü hukukçu veya kötü iibfli olduğunu bilemiyoruz yanlız özellikle şunun için yazmak istedim biz idari yargıya tek hazırlanmıyoruz kimi kpss den kurum sınavlarına kimi sayıştay hakimlik kaymakamlık sınavlarına hazırlanıyor ve hepsinde yüzde 60 0rtak alan en aşağı var ama geriye kalan yüzde 40 alan kurumlara göre değişiyor sözün özü bir iibfli atanma sürecine kadar bölümde görmediği en az 10 farklı konudan hazırlanıyor bir iibfli için 80 doğru başarıdır çünkü yüzde 70 i hukuk ağırlıklı olan bi sınavda kendi alanı dışında bu başarıyı gösteriyorsa başarıdır adliciler için 75 lere düştüğünde kazandımdan ziyade durup düşünmeleri gerek benim için iibflinin bir sınavda yaptığı idari hakimlik gibi sınavda yüzde 80 başarı adliciler için yüzde 85 den büyük başarıdır ha diyeceksiniz olayı sınav üzerinden değerlendirmeyelim kusuruma bakmayın da elde başka veri yok ve inanın ben ve benim gibi bi çok arkadaşda hiçte öyle 40 ar 50 şer sayfalık kitaplardan çalışmadık buna karşın hukuk fakültesinede gitmedik amacım burada eleştiriden ziyade bazı algıları kırmaktır yani bi adam bi şeyleri başarıyorsa sen şurada eğitim görmedin burada okumadın şu kadar sayfa okudun diyerek genelleme yapmayalım kazanırsanız ve gerçekten iyi hukukçu iseniz zaten bu bizi sevindirir
-
Ülkede ortalama bir Hukuk Fakültesi mezununun, o okulu okumaktaki asli gayesi belki vekil olurum düşüncesi iken kimse gelip de İİBF mahallesinde nosyon satmaya kalkmasın. Taşradaki üniversitelerin ciddi bir kısmını zaten her fakülte açısından bu kıyasın dışında tutuyorum. Ancak Zehra Odyakmaz'dan idare, rahmetli Hayati Hazır'dan Anayasa, Kadir Arıcı'dan İş Hukuku almış ve fazlasını da yine iyi hukukçulardan almış bir İİBF mezunu olarak son dönem Adli ya da İdari Hakim olmuş bazı hakimlerin verdiği trajikomik kararları size anlatsam, gerçekten buraya gelip caka satmaya utanırsınız. Ceza taban ve tavanı uygulamayı bilmeyen Hukuk mezunlarını mı ararsınız, Kanunda yazılı gece vakti tanımını bilmeyeni mi?
Biz sağlam İİBF'liler bunların hepsini çoğu Hukuk mezunundan daha iyi biliyoruz. Adli'nin alım sayısı bize verilse o sınav gene barajda kapatmaz. Bu da İİBF mezunlarının ülkedeki ortalama Hukuk mezunlarından çok daha üstün durumda olmasıdır. Maalesef duvara süs, instagrama künye niyetine okul okumakla olmuyor. Uzun uzadıya mevzuattan kopyala yapıştır yapınca da olmuyor. Meslekte çok daha iyi yer edinebilecek İİBF'lilerin önü daha alım safhasında kulislerle kapatılıyor. Adalet dağıtma misyonuna sahip olması gereken Hukuk mezunu baskı grubu sınavlarda İİBF başarı oranını gördükçe, önünü kesmek için gece gündür çabalıyor. Sonra da birileri gelip buralarda bunun hizipçiliğini yapıyor.
Bu ikiliğin yeri burası değil, bu ikilikle uğraşacak kimsenin vakti de yok. O yüzden bu ikiliği yapacak arkadaşlar gitsin başka başlıkta yapsın. -
@Marsiyal hocam polemik çıkartmak değil amacım. Dediğinize de katılıyorum. Mesela bizim yan binamızdaki Ankara sbf ile Ankara hukukun çoğu hukuk kürsüsü ortaktir, idaredir, borclardir. iktisat vergi ve maliye derslerini de biz ordan aldık. Ama genel bir yayılım yaparsan iibfdeki hukuk eğitiminin bir "hakim" kalitesinden fersah fersah uzakta olduğunu görürsün. Sadece bunu belirtmek istemistim. Ayrıca hukuk fakültelerinin nasıl acikogretimden hallice not fakülteleri.olduguna zaten önceki mesajlarimda değinmiştim. Hukuk fakülteleri genelde İİBFlerde daha yüksek puanlı ve kaliteli öğrenci aldığı için mezunları daha başarılı oluyor gibi gozukuyor. Yoksa verilen eğitimde aman aman bir fark yok.
-
@Hanibalbarca estağfurullah hocam kimseye sen burada okumadan bu mesleği yapamazsın demek haddim değil lütfen yanlış anlamayın, kimseyi kırmak da istemem. İstemeden kirdiysam da özür dilerim. Burada okul kalitesinin önemi yukarıda da deginidigim gibi çalışma sistematiginde ve çalışabilme hızında öne çıkıyor. Elbette ki herkes başarılı olabilir. İlla buralarda okumak şarttır denemez. Fakat saydığım yerlerdeki başarı oranları gözle görülür düzeyde daha yüksektir. Buna dayanan bı gozlemimi ifade ettim sadece iyi niyetiniz için teşekkür ederim ayrıca
-
@34idari rica ediyorum hocam ama çok gereksiz tartışma hocam ben iibfyi en iyi belki 10 üniden birinden bitirdim zamanımızda şu okul da okunurmu dediğimiz bazı arkadaşları görüyorum inanılmaz geliştirmişler kendilerini yani zamanında hukuk fakültesine biri girmemiş olabilir ama o yılların üstünden 4 5 yıl sonra mezun oluyoruz kimse aynı kalmıyor başarı kriteri kanatimce şahsa bağlıdır kötü bi fakülte diye tabir edilen yerden çok harika insanlar çıkıyor
-
@Hanibalbarca hocam zaten bahsettigim o nitelikli İİBF(sbfler dahil)lere, Anadolu'daki bir hukuk fakultesini kazanmadan giremezsiniz
-
@34idari en azından öyleydi şimdi nasıl bilemem tabi
-
@albertcamus hocam senin yaptığın saman adam yaratıp onu dovmektir. Ülkenin saygın hukuk fakülteleri ilk 20-30 bindeki eşit agirlikcilarin neredeyse %70-80'ini alıyor. Bu demektir ki Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin ezici çoğunluğu hukukçu oluyor. iibfde başarılı yok mu, elbet var. Bakın burda bir sürü hukukcularla kapisan, onlardan daha iyi usul hukuku dahi yapan iibfliler var. Ama istisnalar kaideyi bozmamali. Yoksa boşu boşuna genelleme yapıyoruz demektir. Sonuçta herkes kendi akademik kapasitesinden sorumludur. Okul falan boştur.
-
@2pacalypse hocam 20bin 30binlere takılmışsın geç onları o adamlar artık 20bin 30binler içinde ilk 300 400 lerle yarışıyor ve başarıyor bence herkes sakin olsun ha şunu belirteyim sizin görüşünüz bu olabilir saygı duyuyorum ama katılmıyorum
-
@albertcamus hocam yukarıda kimse "iibfliler öcü, bu insanlar iş yapamaz, bu insanlar kötüler, beceriksizler vs." demedi ki. Kaliteli olanları özellikle tenzih etti hatta herkes. Gereksiz bir tepki olmuş. Ayrıca iibfli mahallesi nasıl oluyor hocam anlamadım forumda iibfli olunca üstün mu olunuyor lütfen, hoş değil böyle şeyler
-
@Hanibalbarca hocam yukarıda da belirttim, ülkedeki kaliteli fakültelere (iibf alanındaki) girebilmek için zaten o 20-30-40 bin bandına girmek gerekiyor. Dolayısıyla zaten bir devlet üniversitesinde hukuk kazanıp gitmemeyi tercih etmiş kişilerden oluşuyor bazı iibfler. Bu iibfler hukuk fakültesinden daha iyi bir eğitim vaadediyor ki öğrenciler buraları seçiyor. Gerçekten de bakıldığı zaman o banttaki fakülteler (sbf-iibf) çok başarılı öğrenci çıkarıyor. Ama şu da bir gerçek ki bunlar dışındaki iibflerin başarı oranı gerçekten düşük.
-
@34idari bakın dikkatinizi çekerim, fikir beyan etmiyorum başarılı olamazlar demiyorum. Gozlemimi belirtiyorum sadece
-
@34idari Ne bileyim hocam, sinirlendim Üst perde tavırlara gelemiyorum hiç.
-
@albertcamus hocam size tavsiyem, eğitiminizi kalitesinden eminseniz bu tür şeyleri üstünüze alinmayin. Bakın benim ev arkadaşım siyasalli. Ben bütün gün evde İİBF muhabbeti yapsam adam alınmaz. Çünkü zaten 19 binle girmiş sbfye. Hukuk kazanmış ama burayı tercih etmiş ve üstüne gerçekten kamu hukuku alanında kaliteli eğitim almış İİBF alanında eğitim veren belli başlı yerlere zaten kimse laf edemez hocam kisaca
-
hocam ben hukukçuları, hukuk fakültesini falan övmeye çalışmıyorum. Sistemin ne derece sıkıntılı olduğunu yukarıda anlattım zaten
Turkiyenin eski lokomotif okulları iibflerdi. Bunu kabul etmemek, yok saymak saçma. Şu an hatta Danıştay başkanı ve başkanvekilleri dahil Danıştay'ın tepe kadrosunun başsavcısı hariç hepsi sbf mezunu. Iibflilerin bu alandaki başarısını görmezden gelmiyorum ve yadsimiyorum. Arkadaş da ne denli yetkin hocalardan ders aldığını çok guzel yazmis. Ben de şahidim zaten Ankara sbfde.
Ama hukuk bölümünün, hukuku uygulayan kişi anlamına gelen hakimlik mesleğinde tekel olması, baskın olması neden garip geliyor anlamıyorum. Mesela şu anki hukukumuzun bariz temeli olan Roma hukukunu hayatında dahi duymamış, hiç hukuk felsefesi, sosyolojisi almamış, usul dersleriyle tek teması 3-4 aylık hakimlik sınavına çalışması olan bir hakim bana tuhaf geliyor. Hakim tekniker tarzı bir şey olmamalı benim fikrimce. Gerekli entelektüel birikime de sahip olmalı hukuk anlamında. Bunu da edinmek isteyenler için en ideal fakülte hukuk fakültesindedir her ne kadar eksikler var olsa da. Dediğimde gücenecek ne var anlamıyorum.
Fikirlerimin az çok kaynağı Kemal gözler hocanın alttaki makalesidir. Malum boş zamanımız bol, tartismayi daha kompleks yerlere taşıyalım
http:// www. anayasa. gen. tr/idari-yargi-hakimleri-uzun.htm -
@albertcamus hocam ne üst perdesi Allah'ını seversen. Surda en az çeyrek asiri devirmis insanlariz. Benim bölümüm senin bölümünü dover edebiyatı mi yapacagiz liseli ergenler gibi.
Her ne kadar söylene söylene iğrenç bir çağrışım kazanmış olsa da nosyon olayına katilmadan edemiyorum. Tüm tartisma bu
-
Arkadaşlar tartışmanız seviyeli olması açısından güzel ama polemik haline getirmezseniz daha sağlıklı olur İkili tartışmalar dallanıp budaklandıkça diğer üyeleri emin olun ki bunaltıyor. Bunu gelen bayraklardan anlıyoruz biz de O nedenle biraz daha tadında bırakırsanız herkes bundan memnun olacaktır.
Herkese iyi forumlar diliyorum. -
@mk-ank hocam çikolata dedin markete çıkıyorum bı canga alayim
-
@34idari Tam ben de patlayacaktım da kaldırdım dostum sonra en iyisi yönetici çizgimi sakince koruyayım O kadar çok bayrak ve bildirim gelmiş ki bi an sinirlerim hopladı benim de. Bu başlığın havası suyundan mıdır nedir O yüzden bi endorfin ihtiyacı doğdu.
Not: Canga severim. Reklamını ayrıca severim -
@mk-ank her yerde reklamını yaparım hocam reklam başına 25 kuruş alsaydim şu an malikanemdeki deri koltuğa oturmuş kedimi okşayarak Mozart dinliyor olurdum sonra yorumlara bakar "insanlar iş güç peşinde yazık" derdim