29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kilici bi foruma göz gezdirdim. ama kaç kişi kalmış mülakata o da önemli tabi
-
@kilici içtüzüğü de ondan başka sınavda sormadılar zaten, o sınava kadar da geçmişte pek sorulmamış içtüzükten. O yıl piyango gibi yıldı ya kpss lisansta bile tuhaf tuhaf sorular vardı "telefon kulübesinde halay çekmek"
-
Arkadaşlar anket 550 kişiye yaklaşmış. Bu sınava gerçekten hazırlanan kişi sayısının 1000-2000 arasında olduğu gerçeği ve bunların çoğunluğunun sosyal medya yada forumda takıldığını düşünürsek son olarakta trolleri ayıklarsak anketten görünen 79 80 arasında bir yığılma olduğu ve bu aralıkta kapatacağı. Bu bahsettiğim ham puan tabi.
-
@Marsiyal bi daki İdari yargı hakimliği sınavı nezaman olur
-
@Gizemmm hocam bilgim veya duyumum yok şahsi fikrim aralıkta yeniden olur. Fakat bu aralıkta olmasa bile yeni düzenlemeye göre 2021 aralıkta kesin olacak zaten.
-
@Marsiyal puan mıydı net miydi
-
@toranj ham puan hocam
-
Hocam ne olursa olsun 80'in taban olacağını düşünüyorum ben. Umarım yanilirim ama 80 altını görmek gerçekçi gelmiyor bana.
-
@2pacalypse sizin öngörünüz ham puan mı nihai puan mı hocam?
-
@Marsiyal nihai puan. Bu izlenimlere cevremde bolca adlı sınavına giren arkadaslarimdan edindim. adlide bile 75 tabanlar konuşulurken onun sayısal olarak 10 kat daha zoru olan idaride 78-79 civarı kalacağını düşünmek baya iyimser gibi gözüküyor. sonucta 65 sorumuz ortak. çok çok ayrı düşünmemek lazim iki sınavı. Iddialı bir adlici cüzi bir ekonomi-vergi çalışmasiyla idari bandında 25 doğru civarını yakalasa zaten dereceye oynuyor. 80 civarlarinda tutanlar da bunlar zaten. Safkan idariciler değil
Ayrıca geçen sene 81.3 bandindayken bu sene 80.5 80 civarına çekmesi bile sağlam düşüşe delalet eder. Ama 78-79lar için çok ütopik bir sınav olması lazimdi. Zordu ama bu zorluk en fazla %20-30 civarındadır. Buna rağmen adlide yüksek baraj beklentisi bence olumsuz seyler işaret. O yüzden ben 80 olanların umutlu olmasını ama 79 ve asagisinin supriz beklemesi gerektigini düşünüyorum.
İnşallah yanilirim tabi, gönül isterdi 500 alım olsa da sınavdan sonra dahi forumlarda gece günduz hala sınav konuşan herkes iş güç sahibi olsaydı.
-
@2pacalypse 79 79.5 ham puan ortalama 80 80. 5 nihai puan zaten hemen hemen aynı şeyden bahsediyoruz. Ben zaten nihai olarak 78 79 puanla kapatır demiyorum hocam.
-
@Marsiyal 1 puan sapma geleceği hakkında nasi bu kadar eminsin ki geçen sene giren arkadaşlar nerdeyse ham puan geldiğini söylüyorlar. SS'ı bence denkleme katmamak daha mantıklı ama bilmiyorum tabi burda 3-4 senedir giren arkadaşlar var onlar daha iyi yorum yaparlar sapma konusunda. Benim bildigim tek şey milletin adlide parçaladığı ve bunun dolaylı olarak idari barajına da etki edeceği. Yoksa geçen seneki zorlukla bu seneki zorluğu kıyaslarsak 78 bile olası derdim
-
@2pacalypse sizce kaç puan sapma gelir peki?Alan kısmından kaç doğrunun üzeri sapmaya girer?
-
@2pacalypse ben kesin 1 puan sapma gelir gibi bişey yazmadım zaten hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz dedim. Siz 80 demişsiniz sapmalı ben 79 79.5 demişim sapmasız boşa neden polemiğe giriyosunuz anlamadım. Kime ne sapma geldiğini açıklandığı gün göreceğiz ama 79 79.5 ham puana tekabül eden doğruların kazandığını görürseniz şaşırmayın benimde kimseye umut tacirliği yapmak gibi bir niyetim yok belirli bir tecrübem olduğunu düşünüyorum ve tecrübesi olan arkadaşlarla yaptığım fikir alışverişi ve anket liste vs değerlendirmeler sonucu şahsi fikrimi beyan ediyorum kimseye kesin şu kadar sapma gelir vs gibi birşey demedim ki kendi sonucuma dairde bir umudum yok. Siz zaten sınavı kazanmışsınız neyi ispat etmenin derdindesiniz?
-
@2pacalypse bu sene giren sayısından dolayı makas dahada daralacağını düşünüyorum adli idari arasında ve adlide ortalama çalışmayı yapan kişi sayısı çok az ortalama çalışanın 25 doğru yapması ihtimaline idari için katılıyorum ama o çalışmayı yapan pek nadir 2 tespitim şu eğer ortalama 25 doğruyla idari içün adlicilerin 80 doğruyu yapabilmesi içün diğer alanfa ortalama 65 soruda minimum 55 yapması gerekirki bu doğruyu idaride yapan adlide zaten ilk yüz içerisinde dir çünkü kendi alanını daha iyi yapar diğer tespitim iş hukukunun eklenmesi bazı arkadaşların idariyi bırakmasına sebep oldu başka bi tespitim ise icra mğdürlüğü sınavının bir gün önve yapılması ve sayısının yüksek olması bu ihtimalleri çıkardığımızda elbette sizin dediğinize katılıyorum lakin şunu göz ardı etmeyin başvuru yüksek sorular kolay ve diğer dediğim hiç bir olasılık yokken bile geçen yıl 81.3 puanla kapadı tabiki görüş sonuçta hangisi haklı öıkar tamamen tahminler üzerine konışuyoruz lakin benim beklentim maksimum 79 80 doğru civarında kapatacağı yani her halükarda geçen yılla bu yıl arasında 1 net oynayacağını düşünüyorum
-
Geçen yıl sınava 14214 kişi girmiş bu yıl başvuranların sayısı 13131. Sınavla aynı gün ulaştırma bakanlığının müfettiş yardımcılığı sınavı ile hazine ve maliye stajyer kontrolörlük sınavı da vardı. Bunları ve kotayı da hesaba kattığımızda geçen yıla göre 1100-1200 kişilik eksilme var.
Önceki sayfalarda yazdığım gibi, bu sınav için ham puan tahminim 80.5 -
@RootofAllEvil ne yoktuki bu yıl spk kgk btk bddk mta il göç icra müdürlüğü sınavlarının hepsi bu aralıktaydı kaymakamlık da yaklaşık 40 50 gün önceydi yani çok hazırlıklı olan veya kpss puanı düşük olan veya idealist kesim başvurdu adamın hayalidir mesela herşeye rağmen başvurmuştur çevre kaymakamlık sınavına girip bu sınavı adam akıllı çalışan pek kimse göremedim diğer sınavları saymıyorum ama işte yüksek kapatacak söylentileri ismail hocanın 80 üstü tahmini şahsen azda olsa tedirgin ediyor salt düşüncem bu etkiler sınav puanını aşağı çekecek en aşağı 1 doğru kesin oynar diye düşünüyorum
-
@Hanibalbarca eksik cümle olmuş çevremde olacak ️
-
@Marsiyal teşekkür ederim Bazıları Haziran da olur diyo ama bilemiyorum. İnşallah bu yıl olur
-
@RootofAllEvil bu sene ADLİ YARGI sınavına kaç kişi başvuru yaptı ?