29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Godot Anladım hocam . Ama böyle bir yarışın içinde olmak insanın canını sıkmıyor değil . Ne diyelim inşallah herkes hak ettiği mevkilere gelir
-
@Godot kota bu sınavda uygulanacak mi? bileğiniz var mi?
-
@cagdasip Hüküm yayımlandığı gün yürürlüğe girdi hocam. Yani Bakanlığın uygulaması Kanunen gerekiyor. Ayrıca Adli Yargı sınavına İş hukuku dersini ilave etmesi ve mülakat komisyonlarına dair düzenlemeleri de hayata geçirmesi gerek.
-
Süreci takip edemedim arkadaşlar. Şimdi bu sene iibf için yüzde 20 kota geçerli mi tam olarak?
-
@Gresham-T aynen geçerli
-
Merhaba, medeni kanunda bir degisiklik yapildi mi
-
@helin05 Bir kanunun güncelliğini nasıl teyit edebileceğinize dair bilgiyi;
yazısında bulabilirsiniz
-
Öncelikle bu bir tasarı ve şu an komisyonda, henüz kanunlaşmadı. Sınava kadar kanunlaşacağı da kesin değil. Kanunlaşıp ilan revize edilene kadar kota kalktı demek doğru değil.
-
@clapton 24.10.2019 tarih 30928 sayılı Resmi Gazete, 7188 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun;
Madde 9;
https://www.tercihiniyap.net/images/upload/YargY_Reformu_2019.pdf
-
Eee kazanan 250 ibf 50 hukuk diyelim. Hukukçuların hepsini mülakattan geçirseler dahi yine dolmaz 100 kişi. Kota uğruna doldurmayacaklar mı yani kadroyu ?
-
@ücüncütekil Kanun hükmüyle kısıtlandığı için evet hocam. 20 İİBF mezunu + 50 Hukuk mezunu alınıp 70 kişi ile kapatabilir. Kanun ...yüzde yirmisini geçmemek üzere hükmünü içeriyor. Önceden de böyle uygulanıyordu.
-
@ücüncütekil Gerekli görüldüğü taktirde bu oran artırılabilir veya azaltılabilir. İbaresi yer alıyordur, alacaktır. :)) @albertcamus "geçmemek üzere" diyorsa öyledir. :))
-
@strtmn Tek bir istisnası var hocam bildiğim kadarıyla. 40 + 1 kişi alınmıştı yeniden değerlendirme olmuştu zannediyorum. Diğer 40 kişinin müktesep hakkının korunması adına ilave olarak alınmıştı hak kazanan tek kişi.
-
@albertcamus tesekkurler
-
@helin05 medeni kanuna en son cinsiyet değişikliği ile ilgili bir hüküm eklendi onun dışında bir yenilik yok.kanunun son sayfasına bakarak değişikliği,ne zaman yapıldığını görebilirsiniz
-
@albertcamus ben yürürlüğünü kaçırmışım. Bu halde ilanın revize edilmesi de yakındır. Teşekkürler.
-
şimdi bu kotadan şunu anlıyorum. mülakata girmek için yine ilk 300'e girmemiz gerekiyor ama 100 kişilik aday kadrosuna sadece 20 iibf'li girebiliyor olacak doğru mu?
-
@sarsilmaz2 evet hocam aynen anladığınız gibi
-
İddia;
21. İİBF'linin de referansı sağlamsa,alınır. -
Murat özel hukuk fasikülünü ayrı alan var mı yada bulabileceğim bir yer