29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Merhaba dostlar.
Sınavın ÖSYM takvimine girmesi ile sınava dair biz de hazırlıklarımızı yaptık, sizinle yeni bir başlıkta paylaşalım bunları.
Öncelikle şunu belirteyim, aşağıda yer alacak olan ilan metni, başvuru yönergeleri ve sınav oturumu yönergesi geçtiğimiz ilan baz alınarak hazırlandı. Bir an evvel konuya hakim olabilmeniz adına bu şekilde hazırladık. Eğer ki yayımlanacak olan ilanda, buradaki bilgilerden farklı bir bilgi yer alacak olursa, yazılarımızı bu doğrultuda güncelleyeceğiz.İlk kısım 2019 Hakimlik Sınavı İlanı;
Bu yazıda genel ilan bilgilerini, başvuru tarihleri, sınav ücreti gibi hususları bulabilirsiniz. Sınav ücreti konusunda da yine geçen yıl ki durum ve bu yıl yayımlanan Kaymakam Adaylığı ilanı baz alındı. Artırımlar buna göre hesaplandı.
2019 Hakimlik Sınavına Başvuru Nasıl Yapılır?
Dostlar bu yazıda, özellikle Hukuk Fakültesi mezunu olmayan adayların başvuruda göndermeleri gereken evrak, bu evrakı ne yolla ve ne zaman göndermeleri gerekeceği bilgileri üzerinde durduk. Bu yazıyı okumadan başvuru safhasına gelmeyin
2019 Hakimlik Sınavı Uygulaması ve Oturumları
Dostlar bildiğiniz gibi eğer bir değişiklik olmazsa Hakimlik sınavları yine tek bir günde, peş peşe oturumlar halinde yapılacak. Bu yüzden epey bi kafa karışıklığı yaşanıyor bu konuda. Oturumları sizler için sistematik bir biçimde anlattım. Birden fazla sınava katılacak olan diğer adayları da kapsayacak şekilde hazırladık yazımızı. Ayrıca tablo olarak da şu şekilde düzenledik;
İdari Yargı Hakimliği Sınav Konuları Nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/idari-yargi-hakimligi-sinav-konulari-h5810.html
Bu yazımızda İdari Yargı Hakimliği sınav konularını kalem kalem bulabilirsiniz. Detaylıca konulara hakim olmak isteyen dostlar için birebir olacaktır.
İdari Yargı Hakimliği MESLEK TANITIMI.
Hiç şüphesiz girmek istediğiniz mesleği tüm detaylarıyla tanımak istersiniz dostlar. Açık ara en detaylı meslek tanıtımıdır bulabileceğiniz. Umarım faydalı olur hepiniz için
Nasıl İdari Yargı Hakimi olunur? İdari Yargı Hakimliği sınavına hangi kaynaklarla, nasıl çalışılır?
Geriye yalnızca İdari Yargı Hakimliği'ne Nasıl Hazırlanılır? Kaynak önerileri, yöntemler ve diğer tüm detaylar için;
Haydi artık çalışma zamanı dostlar.
Bahtınız açık olsun -
@paretowilfredo Var olun hocam
-
Hayırlı olsun bir daha denesem mi çok kararsizim...
-
@postmodern Estağfurullah dostum, güzel bir hazırlık dönemi geçiririz inşallah hep beraber
-
@NoPainNoGain Neden denemeyesin dostum?
-
@paretowilfredo hocam bankacılık ve finans mezunları girebiliyor mu sinava bilginiz var mı?
-
Nasil calisilmali hangi kaynaklardan calisilmali bunun icinde yardimci olabilecek biri var mi
-
@paretowilfredo İnşallah
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Hakimliği'ne
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü mezunuyum. Başvurudan önce denklik ya da herhangi bir evrak gönderimi yapmam gerekiyor mu dostlar ?
-
@shehrazad Denklik konusu, eğer ki Bakanlık yine İİBF/SBF şeklinde ilanı yayımlarsa gerek olmayacak dostum. Ancak göndermeniz gereken birtakım evrak olacak. Onları da ilk iletideki başvuru ile alakalı yazımızdan detaylıca öğrenebilirsiniz
-
@osmanozcan Dostum denklik olması durumunda girebilir. Ama denklik konusunda olumsuz bir durum sanki olmuştu. Denkliği olduğu halde olumsuz sonuçlanmıştı sanırım başvurusu, ama yüzde yüz emin değilim.
-
ekonometride kaymakamlık sınavında olduğu gibi bir engel var mı?
-
@sarsilmaz2 geçen sene kabul edildi.
-
@sarsilmaz2 Ben gecen yil girdim hocam sıkıntı yoktu ama gecen yil kaymakamliktada sıkıntı yoktu bu yıl var Onlarin insiyatifinde hersey
-
@paretowilfredo üstad eski bi kaç ay öncesinin transkripti kabul edilir mi?
-
@paretowilfredo hocam geçen sene evrak gönderen bir daha göndermek gerekiyor mu?
-
Merhaba dostlar.
Söz verdiğim gibi İdari Hakimlik Sınavı çalışma yöntemi ve Kaynak önerileri yazımız hazır
Yazı oldukça detaylı, sınava dair genel bilgiler, konular ve soru dağılımları ile başlıyoruz. Akabinde her ders için konu anlatımı kitap önerileri, soru bankası önerileri ve ilave bazı dersler için yine soru bankası önerilerimiz var. Son olarak da okunmasını tavsiye ettiğimiz Kanun ve Mevzuata yer verdik.
Son bölüm ise nasıl bir çalışma yöntemi izleyebileceğinize dair. Tabi ki tüm bu öneriler subjektif önerilerdir. Siz, size uyan kısımlarını alır uygularsınız.
Umarım bu sürecin sonunda hepiniz başarılı olursunuz dostlar.Yazımızı linkten inceleyebilirsiniz;
Yazıyı başlığın ilk iletisine de ekliyorum, aklına takılanlar yeniden oradaki linkten ulaşabilir.
Hepinize iyi çalışmalar diliyorum dostlar.
-
@paretowilfredo Emeğinize sağlık
-
@Marsiyal Sorun olmaz dostum. Kabul edilir yeter ki okuldan çıkarılmış olsun ya da aslı yanınızda olup bir örnek verebilirsiniz diplomada yapabileceğiniz gibi.
-
@hayırlısı035 Evet dostum, her sınav için tekrar isteniyor.