

-
Akademik personellerin maaşlarını kim veriyor? Yök mü, üni mi..
-
Merhaba arkadaşlar...
Seçme şansınız olsaydı 50d araştırma görevliliğini mi yoksa Uzman yardımcılığını mı seçerdiniz? Akademik hedeflerinizin de olduğunu hesaba katarak...Teşekkür ederim...
-
Dostlar bu zamana kadar aklımıza gelmeyen bir başlık olarak bu başlığı kıymetli hocalarımızı hatırlamak adına açmak istiyorum. Hepimizin üniversite yıllarında tanıdığı, tanıştığı çok kıymetli hocalar bulunuyor. Bu isimleri burada zikretmek isteyenler, bitirmiş oldukları üniversiteyi de belirterek hocalarımızın isminden bahsederlerse güzel bir muhabbet olur. İşte En Kral Üniversite Hocaları...
-
Herkese merhaba
bir üniversitenin araştırma görevliliğini kazandım. Güvenlik soruşturmaları kaç ay sürüyor? bilgisi olan var mı
teşekkürler -
Medeniyet Üniversitesi (9 kişi), Kültür Üniversitesi (25 kişi), Bilgi Üniversitesi (2 kişi), Maltepe Üniversitesi (3 kişi) , Başkent Üniversitesi (79 kişi), Kapadokya Üniversitesi (16 kişi) akademik personel alımı yapmakta, ilgilenen arkadaşlara duyurulur..
-
Arkadaşlar merhaba, Özyeğin ve Hasan Kalyoncu'da araştırma görevlisi maaşları ne kadar bilen var mı?
-
Arkadaslar hepimizin bildigi gibi Kpps A grubu alimlari ilk 500 icinde olamayinca Maliye Bakanligi ilanlarinin gecikmesi sebebiyle Kpps sinavindan sonra yaklasik 1 yilimiz ilan beklemekle geciyo.Bu bekleme sürecinde alternatiflerimizi cogaltmamiz icin neler yapmaliyiz dusuncesi bana bu basligi acmami hatirlatti.Belki daha once bu konu tartisildi ama bn bulamadim.Evet üniversitelerde akademik kadrolara girebilmek icin neler yapmaliyi?Ales yds sinavlarindan kac almaliyiz?Yuksek lisans yaptigimiz zaman ne oluyo?Kisacasi Adan Zye butun bildiklerimizi burda toplayalim.Nasibimizde belki burasi var.Bilgilerinizi bekliyorum...
-
-
24 Kasım Öğretmenler günü, mesleki iş tanımı ve etik değerler gereği bildiklerini başta hitap ettiği öğrencilere ve bütün topluma doğru, anlaşılır ve akılda kalıcı şekilde öğretmek olan bütün Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Hepimizin hatırında yer etmiş belki bir belki de birden çok Öğretmen vardır, bu özel günde onları saygıyla anıyor ve selamlarımızı iletiyoruz.
Belki de bu özel güne özel olarak YÖK 1.000 kişilik Akademik Personel alım ilanı yayımladı. Bu ilanları sitemizden takip edebileceğiniz gibi, YÖK akademik personel alımları kısmında da görebilirsiniz.
Bu ilanlar için: http://tercihiniyap.net/ilan/#1472756829770-69915339-2603 bakabilirsiniz.
-
Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme Yerleştirme (YLSY)
YLSY ; Üniversitelerin öğretim elemanı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü (TPAO), T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarının uzman personel ihtiyacının karşılanması amacıyla T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilen resmi burstur.
YLSY adayları öncelikli olarak -her sene üniversitelerin ve kurumların ihtiyaçlarına göre güncellenerek yayınlanan- kılavuzda yer alan bir üniversite ya da kurumun kadrosuna yerleştirilmek için başvuruda bulunurlar. Adayların seçilmesi ve kadrolara yerleştirilmesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilir. Yerleştirmesi yapılan bursiyer adayları kendilerinden istenilen diğer evrak işlemleri yapılana kadar aday bursiyer durumundadırlar. Gerekli tüm işlemlerini yapan adaylar artık YLSY kapsamında resmi burslu statüsündedirler ve yurtdışında eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye döndüklerinde çalışacakları kurumların kadrolarına yerleştirmeleri yapılmış durumdadırlar. Bursiyerler , bursu kazanmadan önce çalışıyorlarsa yurt içinde ya da yurt dışında öğrenimlerine başlamadan önce istifa etmeleri gerekmektedir.Aynı şekilde memurluk yapan kişilerde istifa etmeden bu imkandan yararlanamazlar.
Başvuru Şartları Nelerdir
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Başvuru tarihi bitimine kadar tercih edeceği programın ait olduğu alanda, en az dört yıllık fakülte / yüksekokul veya yüksek lisans mezunu olmak (Yurt dışında bir üniversiteden mezun olanlardan denklik belgesi istenecektir.),
c) Güncel ales puanına sahip olmak (en son yapılan 6 ALES sınavından birine girmek) tercih edebileceği programın aday kabul ettiği puan türünden en az 70 almış olmak,
d) Uygun yaş şartlarını taşımak. Her sene kılavuzda güncellenir. genellikle bayanlar için 28- erkekler için 26 yaş şartı aranır. Bu yaş dilimlerini yüksek lisans ve askerlik gibi faktörler etkiler.
e) Yükseköğrenimi sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak,
f) Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak (Askerlikten muaf olmak, askerliğini yapmış veya ertelettirebilecek durumda bulunmak, 1111 sayılı Askerlik Kanunu uyarınca askerlik yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere aynı seviyede ikinci bir öğrenim izni verilememesi nedeni ile yüksek lisans (tezsiz yüksek lisans dahil) öğrenimini tamamlamış olanlara ancak askerlik yükümlülüklerini yerine getirmiş olmaları kaydıyla ikinci bir yüksek lisans izni verilebilecektir.),
g) Sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olmak (Normal iletişim kurabilme-konuşabilme gücüne, eğitim-öğretimini aksatmayacak düzeyde görme gücüne sahip olmak.) Yerleştirilen adaylardan sağlık kurulu raporu istenecektir.
h) Lisans veya yüksek lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.75”, “10 üzerinden 7,00", “100 üzerinden 70,00" veya daha yukarı olmak (Not sistemleri arasındaki dönüştürme kesinlikle kabul edilmeyecek ve mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas alınacaktır.).
i) Yüksek Lisans akademik not ortalamasıyla doktora öğrenimine başvuracak adaylar için mezun olduğu lisans alanında yüksek lisans yapmış olmak (Okulun da belgelemesi istenecektir.)
Dil Eğitimi
Yurt dışında lisansüstü öğrenim yapmaya hak kazanan ve öğrenim görecekleri ülkelerdeki üniversitelerce istenen yeterli yabancı dil puanına (TOEFL’dan 80, IELTS’den 6, DAFT’dan C2) sahip olmayan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının işbirliğinde yurt içinde açılacak olan yabancı dil kurslarına alınacaklardır. Yurt içi dil kursu süresi 6 aydır Yurt içi ve yurt dışı dil kursu toplamı 1 yıldır. Bu süre içerisinde yeterli yabancı dil puanını alamayanlara 6 aya kadar ek süre verilebilir.Ayrıca YLSY’de;
Öğrencilerin, yabancı dil seviye tespit sınav sonucunda aldıkları puanlara göre yurt içinde kurlar halinde düzenlenecek olan yabancı dil kurslarına devam etmeleri ve kur sonunda sınavlara katılmaları gerekmektedir.
Evrak İşlemleri
YLSY’de yerleştirmeniz yapıldıktan bir sonraki aşama evrak ve senet teslimi aşamasıdır. Eğer siz bu aşamada evraklarınızı ve senedinizi teslim etmişseniz ve bu teslimattan sonra gitmekten vazgeçiyorsanız bir sonraki sene başvuru hakkınız olmaz. Ama bu evrak ve senet teslimini yapmamışsanız, sadece yerleştirmeniz olmuşsa vazgeçebilirsiniz. Bu durumda bir sonraki sene başvuru hakkını kaybetmeniz söz konusu olmaz, yeniden başvurabilirsiniz. Önemli olan evrak ve senet tesliminden önce mi sonra mı vazgeçtiğinizdir.
YLSY ile yurtdışına giden bir kişi öğrenci statüsündedir. Eğitimini tamamlayıp bir kadroya atanmakla geçen sürede kendisine burs hariç bir maaş bağlanmaz, özlük/emeklilik hakları başlamaz.Alacağınız burs miktarı gitmiş olduğunuz ülkeye göre ciddi farklılıklar göstermektedir.
Yurtdışı eğitimi tamamlayıp döndüğünüz ve atamanızın yapıldığı kadroda işe başladığınız takdirde yurdışı eğitimde geçirdiğiniz süre memuriyette geçirilmiş gibi kabul edilecektir.(1416 sayılı kanun madde 21)
Yurtiçi ve yurtdışı görevlendirmelerinizde Taahhütname ve Kefaletname Senedi imzalamak zorundasınız. İstifa ve başarısızlık durumlarında ise söz konusu senet hükümlülüğünü yerine getirmek zorundasınızdır.
Eğitim Bittiğinde
YLSY İle “yurtdışında” yüksek lisans ve doktora yapar ve ülkeye döndüğünüzdeyse yerleştirildiğiniz üniversitede Arş. Gör. Dr.; kurumda ise uzman olarak işe başlarsınız. Zorunlu hizmetiniz ise yurtdışında eğitim aldığınız için yurtdışında kaldığınız sürenin iki katıdır.
Eğer araştırma görevlisi veya uzman kadrolarında boş kadro yok ise zorunlu hizmet süresince size verilen işi yapmak veya imzaladığınız senetteki bedeli ifa zorunda kalacaksınız.
Öğretim Üyeliğine atanmak için bazı belli şartlar olduğundan, doktora eğitiminizi ne şekilde (Yurtiçi, yurtdışı, öyp, ylsy vb) tamamlarsanız tamamlayın yardımcı doçent olarak atanmak için üniversitelerin ilgili şartlarını sağlamanız, kadro ilanına başvurmanız ve kazanmanız gerekmektedir.
TPAO, TCDD ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumları adına burs kazanan adayların eğitimleri sadece yüksek lisansı kapsamaktadır. Üniversiteler adına burs kazanan adayların eğitimleriyse yüksek lisans ve doktorayı kapsamaktadır.
Verilen burs karşılıklı olup, bursiyerlerin yurtiçinde aldıkları dil eğitiminin süresi kadar; yurtdışında eğitim aldıkları sürenin ise iki katı kadar zorunlu hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır.
-
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi başvuru şartları için:
http://tercihiniyap.net/ozyegin-universitesi-hukuk-fakultesine-4-arastirma-gorevlisi-alacak/Mustafa Kemal Üniversitesi İİBF başvuru şartları için:
http://tercihiniyap.net/mku-iibf-icin-arastirma-gorevlisi-alim-ilani/İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi başvuru şartları için:
http://tercihiniyap.net/istanbul-medipol-universitesi-hukuk-fakultesine-arastirma-gorevlisi-alacak/Bingöl Üniversitesi İİBF başvuru şartları için:
http://tercihiniyap.net/bingol-universitesi-iibfye-uc-ogretim-gorevlisi-alacak/Ahi Evran Üniversitesi İİBF başvuru şartları için:
http://tercihiniyap.net/ahi-evran-universitesi-uzman-ogretim-gorevlisi-alim-ilani/Ufuk Üniversitesi İİBF başvuru şartları için:
http://tercihiniyap.net/ufuk-universitesi-iibf-pdr-arastirma-gorevlisi-alimi/ -
Bilindiği üzere 2015 yılı sonuna kadar Öyp alımlarının bir kısmını ÖSYM yapmaktaydı, ALES + DİPLOMA NOTU + YDS belirli yüzdesel hesaplar üzerinden puan alan adaylar Merkezi Tercih sistemiyle bir üniversiteye ÖYP kadrosuyla atanıyorlardı. Bu durum Üniversite yöntimlerinin büyük tepkisine neden oldu ve kendi üniversite profillerine uygun olmadığını düşündükleri adayların Öğretim Elemanı olamayacağı üzerinden savunmada bulundular ve bir çok kez bu durumun ilerleyen süreçte sıkıntılar yaratacağını ifade ettiler. Sonuç olarak, Üniversite Yönetimleri bu sürecin sonunda kazanan taraf oldu ve merkezi ÖYP kaldırıldı. ÖYP'de eski usüle geri dönüldü ve Üniversiteler sürecin yeniden baş belirleyicisi haline geldiler. FETÖ soruşturması kapsamında bir çok Akademisyenin görevine son verildi böyle bir açığın üniversitelerde bir an evvel kapatılabilmesi adına, ÖSYM tarafından yapılan Merkezi ÖYP alımlarına yeniden dönülebilir mi?
-
“Hakemli bir akademik dergide yayımlanan bir makale, sadece 10 kişi tarafından okunuyor. Üniversite hocaları, politik kararları etkileyebilmek için görüşlerini popüler medyada ifade etmeye başlamalı.”
Asit K. Biswas ve Julian Kirchherr
Çeviri: Cem Yarar
Dünyanın en yetenekli düşünürlerinin pek çoğu, üniversite hocaları olabilir. Fakat maalesef ki bu hocaların çok büyük bir kısmı, günümüzdeki kamuoyu tartışmalarını ya da etkili politikaları şekillendirmiyorlar.
Gerçekten de bilim adamları, görüşlerini popüler medyada yayınlamaya pek sıcak bakmıyor. “Düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşmak için görüş yazmakla mı uğraşacağım? Bu bana aktivitizm gibi geliyor.” Bu sözler, Oxford Üniversitesi’nin evsahipliğinde düzenlenen konferansa katılan bir profesöre ait.
Kamuoyu tartışmalarını ve politikaları şekillendirmede üniversite hocalarının bulunmayışı, son yıllarda -ve bilhassa da sosyal bilimlerde- hayli artmış durumda.
Ünlü “American Political Science Review“‘de 1930’larda ve 1940’larda yayımlanan makalelerin yüzde 20’si, politika önerilerine odaklanmaktaydı. Son yapılan sayımda ise bu oran, yüzde 0,3 gibi son derece düşük bir rakama gerilemiş durumda.
Bilim adamlarının kendi aralarında yaptıkları tartışmalar bile düzgün işliyor gibi görünmüyor. Hakem incelemesinden geçmiş makalelerin sayısı, yıllık olarak 1,5 milyon’a kadar ulaşmakta. Fakat, bu makalelerin pek çoğu bilim camiasının kendi içinde dahi önemsenmiyor -beşeri bilimler alanında yayımlanan makalelerin yüzde 82’sine bir kez bile atıfta bulunulmamış. Sosyal bilimlerdeki hakem incelemesinden geçmiş makalelerin yüzde 32’sine ve doğa bilimlerindekilerin ise % 27’sine hiç kimse atıfta bulunmuyor.
Bilimsel bir makaleye atıfta bulunulması, onun sahiden de okunduğu anlamına gelmez. Bir tahmine göre bilimsel makalelerin sadece yüzde % 20’si gerçekten okunmakta. Bizim tahminiz ise şu ki, hakemli bir dergide yayımlanan ortalama bir makaleyi, başından sonuna kadar okuyan kişi sayısı 10’u geçmiyor. Bu yüzden, hakemli yayınların çoğunun etkisi -bilim camiasının kendi içinde bile- yok denecek kadar az.
Pek çok bilim adamı, kendi alanlarındaki bilgi birikimine katkı yapmayı ve uygulayıcıların karar alma süreçlerine etkide bulunmayı ister.
Ancak uygulayıcılar, hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri nadiren okurlar. Nature, Science ya da Lancet gibi ünlü dergilerde yayımlanan hakem incelemesinden geçmiş bilimsel makaleleri düzenli olarak okuyan deneyimli bir siyasetçi ya da iş adamı olduğunu biz duymadık.
Aslında bu hiç de şaşırtıcı değil.
Akademi dışında kalanların, dergilerin çoğuna ulaşması hayli zor ve bu dergiler fahiş derecede pahalı.
Günümüzdeki açık-erişim hareketi daha fazla başarılı olsa bile, makalelerin hayli hacimli ve uzun oluşu ve kullanılan anlaşılmaz jargon, uygulayıcıların (gazeteciler dahil) bunları okumasına ve anlamasına yine de engel olurdu.
Kısa ve öz olmak önemlidir. Artık pek çok hükümet lideri, popüler medyada kendileri ve politikaları hakkında yazılanlara ilişkin iki sayfalık özet hazırlanmasını mutat hale getirdiler. Hindistan’da, eski başbakan İndira Gandhi de yapıyordu bunu. Kanada’daki bakanların bir çoğu benzer özetler konusunda ısrarcılar. Hatta Ortadoğu’daki hükümetler bile yeni sosyal medyada yürütülen tartışmaların özetlerini talep etmekteler.
Dünya üzerindeki herhangi bir ülkedeki herhangi bir bakanın, kendi ilgi alanındaki bilimsel yayınların düzenli olarak özetlenmesini istediğini duymadık.
Eğer akademisyenler karar alıcılara ve uygulayıcılara etkide bulunmak istiyorlarsa, (bilimadamlarının erişimine yardım etmek için medya firmaları tarafından bir çok yenilikçi iş modeli geştirilmiş olmasına rağmen) şimdiye kadar gözardı ettikleri popüler medyayı dikkate almalılar.
Etkin modellerden biri, dünyanın önde gelen kanaat liderlerinin görüşlerini 154 ülkeden 300 milyon okuru kapsayan 500’den fazla gazeteye dağıtan Project Syndicate (PS)‘dir. Kâr amacı gütmeyen PS tarafından kabul edilen herhangi bir yorum/görüş, sayısı 12’ye kadar varan farklı dillere tercüme edilebilir ve akabinde de dünya çapındaki dağıtım ağının tamamına gönderilir.
Bilim adamları, popüler medyada yayın yapmanın önemini kabul etseler bile sistem, onların aleyhine işlemekte.
Doçentliği (tenure) alabilmek için, bilim adamlarının etkili dergilerde mümkün olduğunca fazla sayıda hakemli makale yayımlaması gerekiyor. (Prestijli) Hakemli dergilerde yapılan yayınlar, akademideki kilit performans göstergesi olmayı sürdürüyor. Bunların birileri tarafından okunup okunmadığı ise bütünüyle tâli bir mesele.
Örneğin, su alanındaki en etkili dergilerden birini ele alalım; 1,3 milyar nüfusa sahip olan Hindistan’da bu derginin sadece dört abonesi var. Üç yıl öncesine kadar ne su bakanı, ne de onun üç kademe altında bulunanlar bu derginin adını duymuştu. Bu tip bir dergide yapacağı yayın bir profesöre prestij sağlıyor fakat, bu yayının Hindistan gibi suyun son derece hayati bir mesele olduğu bir ülkedeki karar alıcılar üzerindeki etkisi sıfır.
Belki de artık bilim adamlarının performansını yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiştir. Doçentliği (tenure) kazanmak ve akademik yükselme için bilim adamlarının politika oluşturmaya dönük katkıları ve kamuoyundaki tartışmalara yönelik etkileri de değerlendirilmelidir.
Basit ve kolayca anlaşılabilir nitelikteki bu yayınlar genellikle, gerçek dünya sorunlarını çözmeye yönelik araştırma sonuçlarının potansiyel uygulamasının ve pratikteki geçerliliğinin vitrinidirler.
Kabul etmek gerekir ki etkide bulunmanın herhangi bir garantisi yoktur. Zaten karar alıcıların çoğunun kafasında, seçtikleri politik tercih konusunda makûl bir fikir mevcuttur.
Bir politikanın, öncelikle bundan etkilenen kitleyi tatmin etmesi gerekir. Karar alıcıların çok azı, en optimal ekonomik, sosyal, çevresel, teknik ve politik çözümü bulmaya çalışır.
Bilimsel kanıtlar bulmaya çalışanlar ise popüler medyada bilimadamlarınca yapılan yayınlardan daha fazla yararlanacaktır. Bu durum yavaş yavaş akademi içinde de farkedilmekte.
Örneğin, Singapur Ulusal Üniversitesi (National University of Singapore) kendi öğretim üyelerini, görüş/yorum yazılarını (op-eds) kendi profil sayfalarında yayınlamaları konusunda teşvik etmekte. Bununla birlikte, asıl vurgu halen sözde yüksek etkili dergilerde yapılan yayınlara yapılmakta.
Evet değişim oluyor, ancak salyangoz hızıyla.
———————————————————
Asit K. Biswas ve Julian Kirchherr tarafından “Prof, no one is reading you” başlığıyla 11.04.2015’te The Straits Times’da İngilizce yayımlanan bu yazı, Cem Yarar tarafından T24 için Türkçe’ye çevrildi.
Asit Biswas: Çevre ve su poltikaları konusunda önde gelen uzmanlardan biri ve Singapur Ulusal Üniversitesi Lee Kuan Yew Kamu Yönetimi Okulu’nda misafir öğretim üyesi.
Julian Kirchherr: Oxford Üniversitesi, Çevre ve Coğrafya Okulu’nda doktora araştırmacısı. Kendisi daha önce McKinsey & Co’da Avrupa, Asya ve Ortadoğu’daki hükümetlere danışmanlık yapmaktaydı.
Kaynak: T24 -
ÖYP'den atılma ya da istifa etme durumunda bulunduğumuz doktora programından da atılıyor muyuz? Bu konuda verilmiş bir mahkeme kararı ya da çıkarılmış kanun maddesi var mı? Mevcut 50d durumu bu konuyu nasıl etkiler?
En Kral Üniversite Hocaları
-
Dostlar bu zamana kadar aklımıza gelmeyen bir başlık olarak bu başlığı kıymetli hocalarımızı hatırlamak adına açmak istiyorum. Hepimizin üniversite yıllarında tanıdığı, tanıştığı çok kıymetli hocalar bulunuyor. Bu isimleri burada zikretmek isteyenler, bitirmiş oldukları üniversiteyi de belirterek hocalarımızın isminden bahsederlerse güzel bir muhabbet olur. İşte En Kral Üniversite Hocaları...
-
Dokuz eylül üniversite emin koç
-
Muğla sitki koçman'dan Matematiksel ıktisat babası Cem Baydur
-
Selçuk üniversitesi tuğba eroğlu
-
Bilen bilir, İngiliz asilzadesi Rauf Versan
-
Kocaeli Üniversitesi Ferhat Pehlivanoğlu
-
Kadir Has Üniversitesi Soli Özel ve rahmetli Beril Dedeoğlu.
-
Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü hocalarından Şebnem Tosunoğlu
-
Istanbul üniversitesi- Zahide Ayyıldız
efsane bir insan ve hocadır kendileri. Her şeyden önce insanlık öğretir
-
@SRPR Eskişehir diyince Fethi Heper’i de anmamak ayıp olur. Kendisi Vergi Hukuku derslerine girer. Yaşına rağmen en arka sıraları bile çok iyi görür anfide. Eski milli futbolcudur. Metin Oktay, Can Bartu gibi efsanelerle Eskişehirspor’da karşılıklı top koşturmuştur. Yanlış hatırlamıyorsam Sevilla’ya 3 golü vardır. Bu alanda kendisine ait bir de rekor vardı en son.
-
Gazi hocalarından.
Muhteşem kaynak
Aziz konukman
Selahattin togay
Kadir cangızbay
Halim hoca
Ömer KeskinsoyHoca gibi hocadırlar
-
@sasvesas inşallah yarın benim öğrenciler de beni böyle anar
-
Erciyes maliye’de en iyi ders anlatan: Ali değirmendereli. Artık Ankara hacı bayramda.
Ama en insancıl olanı: uğur dündar. -
Anadolu Üniversitesi FETHİ HEPER.
Eskişehir'in eski futbolcusu, Sevilla'ya karşı hatrick yapmış birisi.
Özel vergi hukuku1 ve 2 derslerini aldım kendisinden. "Evlat sen söyle bakalım" diyerek her ders öğrencilere soğuk terler döktüren hocadır.
-
@nrpsmf fazlasıyla despottur kendisi zorla dersine milleti getirmeye calışmak yerine bunu dogal sartlardan yapabilirdi sahsen benim hayatimin 1 senesine mal oldu tek arti olarak elimde kalan dersini aa vermekti o da bir halta yaramadi zaten
-
İstanbul Üniversitesi Makro İktisat hocası Aydan Kansu mesleğini sonuna kadar layıkıyla yerine getirmiştir.Hocanın eğitiminden hakkıyla geçerseniz bilin ki iktisatçısınız.
-
En kral üniversite hocaları, yoklama almayan üniversite hocalarıdır
-
Hacettepeden tugay Yücel. 74 yaşındaydı bize ders anlatırken ama enerjisi 18 lik delikanlı. 1.sınıftan sonra doğru düzgün gitmedim zaten
-
Gazi Iibf Seher Nur Sülkü muhteşem bir hocadır hem bilgisi hem tecrübesi öğrencilerine olan ilgisi ve alakası ve aynı zamanda güçlü karakteriyle öğrencilerine ilham veren çok sevdiğim hocamdır
-
istanbul uni Binhan Elif YILMAZ
guler yuzu eksik olmayan bir insan fakultede yururken dahi guler yuzuyle pozitif enerji yayan guzel insan..