İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@errayn Hocam iptal sorulara ve sayılarına göre değişir kanaatindeyim. Geçen yıl sanırım 74 doğru yapan mülakata kaldı. Ancak bu yılın daha zor olduğunu söylüyorlar. Daha önce giren arkadaşlarımız da bilgi verirse faydalı olacaktır.
-
Cevapları kontrol ederken bir soruda daha hata gördüm. 74. soruda borçlar hukukuna ait ilkeler soruluyor. Borçlar hukukundaki ilkeler; 1-İrade Serbestliği
2- Nispilik
3-Sınırlı sayıda olmama
4-Geçicilik
5-İvazlılık(Karşılıklılık)
6-Kusur SorumluluğuSorunun cevabı Geçicilik demiş. Geçicilik ilkesi vardır. Bu ilkenin açıklamasıda şudur ''Sürekli borç ilişkisi olamaz.''
Cevap Borçlunun Yerleşim Yerinde İfa olmalıdır. Evet böyle bir kural var borçlar hukukunda ama ilke değildir. -
@SonMaliyeci Hocam burada da başka bir şey söylüyor ?
https://ekonomihukuk.com/borclar-hukuku/borclar-hukuku-giris/
-
@Müşrif iptal sorular vs olacağı için 70 bence kesin kalır
-
Arkadaşlar maalesef bu üniversitenin yaptığı sınavların neredeyse tamamı sorun içermekte.Bir önceki alımda da bir çok soruda aynı hatalar oldu.Ben bizzat bir zoruya itiraz ettim ve soruların kamuoyuna ya da tarafıma açıklanmasını istedim ki çünkü açıklamamışlardı soruları.Ve tasiki kurum kabul etmedi bunu.Yalnız şöyle bir nüans var ben itiraz süresi geçtikten sonra bu dilekçeyi yollalıp parayı yatırmıştım.Bana cevap olarak sorularda herhangi bir yanlışlık olmadığını belirttiler lakin itiraz ettiğim soruyu dilekçemden sonra iptal ettiler.Size şu kadar söyliyim üniversite ne yaptığını veya resmi olarak sana yazdığı yazıların hepsini yaptığı icraatlerle yalanladı.Kdk ya başvurdum dedimki sorularda sıkıntılar var soruların örneklerinin tarafıma yollanmasını ve bu yanlışların giderilerek sonuçların tekrar hesaplanmasını istedim.Kdk cevap verme süresini geçirdi.geçirdiği ertesi günü kdkyı aradım bakın hukuksuzluk yapıyorsunuz dedim haklısınız dedi bir hafta sonra bana cevap geldi kdkdan isteğiniz reddedilmiştir diye.Yani neresinden tutsanız orası elinizde kalıyor.üniversiteye tekrar döndüm soruları bana yollayın diye optik okuyucuyu yollamışlar zarfın içinde yani bana gelen kağıtta öyle yazıyordu ama zarfın içine koymayı unutmuşlar inanın anlatsam daha roman olur üniversiteyle sürecim biraz uzun oldu ama inanın yarısı bile değil daha.bütün bunların kayıtları mevcut bende geçmişime bakarsanğzda görürsünüz zaten.Çekinceniz varsa süreyi geçirmeden itiraz edin arkadaşlar benden bir tavsiye olsun.
-
@SonMaliyeci hocam borclar hukukuna temel olan toplamda 7 ilke var diger dordu zaten var gecicilik diye bir ilke yok. O alacak haklarinda olur onun ozelligidir. Ayrica borc aksi iddia edilmedikce borclunun yerlesim yerinde ifa edilir. Bu soru tartismaya kapali yuzde yuz dogru bir soru
-
@SonMaliyeci hocam geçicilik yok sizin kitapta vardır ama vakıftada aynı soru geldi ordada yoktu hatırlıyorım
-
-
Aile ikamet izni sorusunda destekleyici türk vatandaşında 1 yıllık ikamet süresinin aranmayacagi nerede yazıyo? Veya evliligin basvuru aninda devam etme zorunluluğu? Ben atladıysam kusura bakmayin lütfen
-
@MartinLuther ayni seyi bende dusundum
-
@errayn pnofilime gir geçmişte olması lazım ya da kim isterse evrakları mail atabilirim ama en erken yarın akşam olur çünkü başka bilgisayarda evraklar
-
@MartinLuther kanunda yazıyor dostum iyi bak
-
73 doğru
-
@bizart olur hocam hiç fsrk etmsz
-
Arkadaşlar herkes 1 soru seçsin dağılım yapalım bakın geçen sene de 3-4 soru hatalı olmasına rağmen 1 soru iptal oldu
-
Arkadaslar, paylasilan sorularin cevaplarının hepsi paylasildi mi sitede ?
-
Sağolsun arkadaşım attı 87. Soru buyrun
-
@errayn Hocam dershane notumda yok, Dönüşümden baktım onda da yok ama konsensusta yazıyor temiz soru kusura bakmayın
-
73 doğru 27 yanlışım var akıl erdiremedigim bı sürü soru var benimde bu kadar çok yanlış beklemiyordum
-
@MartinLuther soruda yanlış olanı soruyordu cvp yanlış verilmiş