İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@kuf benim kendi ders kaynaklarimda mevcut ama size iki dk da internetten ulasabildigim bilgiyi kopyala yapistir yapayim.
Borçlanma: Devletler ister gelişmiş isterse az gelişmiş olsun ekonomik ve sosyal amaçlarını gerçekleştirebilmek için borçlanma yolunu tercih eder. Bu yöntem, geçici bir gelir kaynağı olsa da yine de hemen hemen her ülke tarafından kullanılmaktadır. -
19.soru hatali degilmi
-
@whshw işte soru da tam olarak buna yönelik. Hangisi sıklıkla elde edilemeyen bir kamu geliri olsaydı soru cevap açık olacaktı. Borçlanmaya sürekli kamu geliri diyemeyiz zaten. Özellikle de zorunlu borçlanmaya. Fakat senyoraj ve özelleştirme de kesinlikle sürekli değil. Arızilikten kastedilen bu soruda sanırım sıklıkla gelir elde edilememe
-
@kuf ya hocam lutfen acip okuyun bir devletin surekli ve arizi gelirlerini. Tamam kendi fikrinizle soru cozebilirsinizde yanlis bir soru yanlis yani. Cevap borclanma olcak neyi diretiyorsunuz bunun bencesi sencesi yok. Burda size bilimsel bir sekilde cevabi soyluyorum hala diretiyorsunuz. Lutfen birdaha bu konuda bana cevap yazmayin
-
@NeverLetGo kurum sınavı ve mülakat ortalaması alınıyor tercih yapıyoruz
-
74 doğrum var benimde
-
79 da bende var
-
Arkadaslar kaymakamliga benzemesin arkadas ekletme olmasin. Minik bir liste yapalim. Bu listeden ekleye ekleye devam edelim
1 @Willsmithh 74 net
2 @whshw 71 net -
@kuf, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@SonMaliyeci Size şöyle bir örnek vereyim Türkiye de 1940 tan beri bütçe açıkları için para basma yoluna gidiliyor. 2001 güçlü ekonomiye geçiş programına kadar. Özelleştirme ise çok daha nadir gerçekleşmiştir. Özellikle 83-93 yılları arasında yapılmış. Sınavda da bunu da düşünerek özelleştirme dedim. Dikkatle okursanız yazdığımı daha geçici dedim. Yani senyoraj ve borçlanmaya nazaran. Ayrıca geçiciliği keyfilikle bağdaştıramayız. Cebri, cebri olmayan demiyor soruda çünkü
Siz teori ile gerçekte olanı karıştırıyorsunuz. İsteğe göre Borçlanma arızi gelirdir evet borçlanma yapılıyor her sene ama bu sürekli gelir olarak tanımlanamaz İsteğe bağlı borçlanmaya sürekli gelir olarak bakılamaz. Özelleştirmeye gelecek olursak o da arızi gelirdir. Sizin mantığınızla bakarsak 1986 dan bu yana seneden seneye değişim göstersede az veya çokta olsa özelleştirmeden gelir sağlanıyoro halde sürekli gelir diyebilit miyiz onun içinde?
-
@whshw 78 de bende var
-
74 geldi benimde
-
@whshw Ne kadar mantıklı bir girişim. Bunu konuşalım daha iyi en azından bir tahmin çıkar. Benimde 73
-
1 @Bsr 78
2 @Willsmithh 74
3 @nairu 74
4 @Ertuğrul-Bey 73
5 @whshw 71Arkadaslar gelen kendini eklesin listeye
-
@whshw, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
1 @Bsr 78
2 @Willsmithh 74
3 @nairu 74
4 @Ertuğrul-Bey 73
5 @whshw 71
6 @kuruhasan 69-70
Arkadaslar gelen kendini eklesin listeye -
71 de benden hocam
-
@whshw 5 @pabloescobar 78
-
@kuruhasan 75
-
@kuruhasan 72 benimde
-
- Neverletgo – 81
- Pabloescobarr – 79
- Bsr – 78
- Godot37 – 75
- Nairu – 74
- Willsmith- 74
- Erdugrulbey- 73
- Marsiyal – 72
- Ankara0648 – 71
- Whswh – 71
-
bakıyorumda o kadar konu soru tartıştık bir kez bile yorum atmayan adamlar bugün direk net sorulunca zıtlayıp gelmişler hoşgeldiniz gençler helal size başarılar