İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@bizart, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@SonMaliyeci suçun ağırlığından ziyade münhasıran ağır ceza mahkemesi cümlesi önemli .Bu cümle doğrumu yanlış mı.Ağır ceza mahkemesinin kararı gerekiyor ve münhasıran demek özellikle demek özellikle ağır ceza mahkemesi gibi bir anlam çıkıyorki bu da yanlış gibi durmuyor.
Bu şık için ilgili kanunun maddesinden bizzat alıntı yaptım. Ağır ceza mahkemesi karar alır evet ama münhasıran karar alır ifadesi şıkkı yanlış yapıyor. Çünkü ağır ceza mahkemesi karar aldıktan sonra ilgili bakanlıklar görüşlerini bu kararla beraber Cumhurbaşkanına bildirir ve Cumhurbaşkanı onaylar veya onaylamaz. Münhasıran ifadesi sadece, yanlız anlamına geliyor. Halbuki ağır ceza mahkemesi kararını aldığında direkt o kişi iade edilmez. Bakanlıklar görüşünü ekler son kararı Cumhurbaşkanı verir.
-
@SonMaliyeci Şöyle olduğunu düşünüyorum hatta eminim diyebilirim,münhasır yazacakları yerde münhasıran yazdılar.Münhasır demek sadece sınırlı demek ama münhasıran özellikle demek münhasır deseydi eğer dediğin doğruydu ama münhasıran demek özellikle demek olduğu için doğru anlama geliyor özellikle ağır ceza mahkemesi yapar doğru bir yaklaşım münhasır deseydi sadece ağır ceza mahkemesi yapar olacaktı .Anlatabildim mi acaba bilmiyorum yanlış kelime kullanılmış gibi duruyor
-
@bizart illa dediğim doğru değil tabi yanılıyorda olabilirim ama keşke başka bir kelime kullansalardı
-
@bizart bu kelime biraz muallak kaldı
-
Şöylede bakmak lazım ekonomik olarakta edebi olarakta münhasır kelimesi farklı anlamda münhasıran kelimesi farklı anlamda kullanılmakta.Örneğin münhasır ekonomik bölge deniyor münhasıran değil çünkü anlam değişikliğine uğruyor münhasır sınırlandırma anlamında kullanılan bir kelime ama münhasıranda o sınırlandırmadan ziyade nitelediği kelimeyi ön plana alma var gibi duruyor .
-
arkadaslar cumaya kadar aciklanir mi
-
Arkadaslar dilekce vercek olanlar varsa en kisa zamanda versin. Dilekce erken degerlendirilse sinavin erken aciklanma ihtimali de artar
-
Benimde 71
-
@whshw Siz yarın vermeyi düşünüyor musunuz?
-
@bizart bende sizin gibi böyle düşünüp e şıkkını doğru kabul ettim
-
@felix-felicis evet yarin elden teslim etmeyi planliyorum bir isim cikmazsa
-
@adanali01 itiraz eden oldu mu acaba
-
@whshw hangi soru icin hocam
-
@çölkaplanı arizi kamu geliri
-
@Willsmithh 70 benimde
-
@whshw halkbankası sorusuda kesin hatalı
-
@Marsiyal hocam o sorudan emin olmadigim icin itiraz etmicem. Aksini iddia eden arkadaslar var
-
@whshw hocam tam olarak hangi sorulara itiraz edeceksiniz Dışlama sorusu var mı
Bence elden teslim edecek bı arkadaşın hesabına itiraz edilecek soruların parası atılsa oraya gitmisken kafaya takılan ne kadar soru varsa itiraz edilse daha iyi olur -
@primocarnera hocam ben sadece arizi kamu geliri sorusuna itiraz edicem. Yanlis olmadigini dusundugum sorulara itiraz edemem. Bence herkes sorunlu buldugu soruya itiraz etsin
-
@primocarnera, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@whshw hocam tam olarak hangi sorulara itiraz edeceksiniz Dışlama sorusu var mı
Bence elden teslim edecek bı arkadaşın hesabına itiraz edilecek soruların parası atılsa oraya gitmisken kafaya takılan ne kadar soru varsa itiraz edilse daha iyi olurÖyle biri varsa bende atarım hesaba para. Ki her bir soru için ayrı ayrı para yatirilmiyor bildiğim kadarıyla