İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@plansız hocam ilgocteki yabancılar hukuku neleri kapsıyor tam olarak
Kurum sınavı için nasıl bir çalışma yapmali hangi kaynaklardan faydalanmali -
@tuuba42 Dostum öncelikle şunu sormalıyım yanlış başlığa yazmadık değil mi, yabancılar hukukunu açıklamadan önce onu sormak istedim. Şu an yeni ilan için değil mülakat için soruyorsunuz sanırım ?
-
@sayidcerrah hocam 76 puana gelir mi sizce?
-
@Willsmithh öncelikle mülakatlarinz şimdiden hayırlı olsun. Komisyon öncelikle kendinizi tanitmanizi isteyecek ardından ardından komisyon üyesi birer soru sorar ve genel olarak göç mevzuatı ve bölüm bazlı sorular gelir dostlar.
-
@aroma teşekkürler hocam inşallah geçeriz
-
@plansız yeni ilan için hocam sanırım yanlış başlıktayim
-
@tuuba42 Evet fark ettim dostum özelden başka soran arkadaşlarımız da oldu, onlara da söyledim; geçtiğimiz yılların sınav başlıklarında bu konuya açıklık getirmiştim ancak takipte kalın 1-2 gün içinde 2020 başlığında yeniden anlatacağım.
-
Arkadaslar mulakatta anayasa ve idare sorarlar mi
-
Arkadaşlar başvuru mail attıktan sonra herhangi bi cevap gelıyo mu? Bana gelmedı de
-
@Zzeynep gelmiyor
-
@IS-LM teşekkür ederim
-
@whshw öncelikle mülakatlarinz şimdiden hayırlı olsun. Komisyon öncelikle kendinizi tanitmanizi isteyecek ardından ardından komisyon üyesi birer soru sorar ve genel olarak göç mevzuatı ve bölüm bazlı sorular gelir dostlar
-
Arkadaşlar hepinize hayırlı uğurlu olsun bende mülakattayım ama sgk denetmenliği olunca gitmeyeceğim. Eğer böyle arkadaşlar varsa benim gibi kendilerini belirtirse bekleyen bir çok arkadaşa en azından ön bilgi verip umut oluruz duyarlılğıınız için teşekürler şimdiden
-
@Caykovski hayırlı olsun hocam darısı bizlere
-
@Willsmithh teşekür ederim en kısa zamanda sizleride götürürüz inşallah
-
@Caykovski görürüz*
-
@Caykovski Götürün hocam, atanmışların kentine...
-
@Caykovski hocam öncelikle hayırlı olsun ben de mülakata kaldım sizin gibi duyarlı arkadaşlar yazarsa en azından mülakattaki şansımız kaç onu öğreniriz
-
arkadaşlar yabancılar kanununda ciddi değişiklikler var dikkat edelim..
-
Arkadaşlar herkese merhabalar, öncelikle malumunuz mülakat heyeti 5 kişiden oluşuyor. 1 genel müdür yardımcısı ve 4 daire başkanı olabileceği gibi, 5 daire başkanı da olabilir.
Şimdiye kadar bazı arkadaşlarımıza alandan ve mevzuattan 2 ya da 3 er soru şeklinde karışık sorulurken bazılarına ne alan ne mevzuat sorusu sorulmuş güncel gelişmeler/bilgiler, Göç İdaresine dair bildikleri sorulmuş. Bazılarına ise sadece mevzuattan sorular gelmiş.
6458'den kesinlikle soru gelecek Kanuna iyi çalışmanızı tavsiye ederim, Kurumun internet sitesini takip etmekte yarar var, bir girip karıştırın özellikle alanlara ilişkin başlıkları.
2017-2018’den arkadaşların paylaştığı mülakat soruları:
“Neden Göç İdaresi?
157 YİMER hakkında bilgi?
Ahıska Türkleri?
Mülteci-Şartlı Mülteci ayrımının sebebi nedir?
Göçmen politikası?
Türkiyede en çok hangi uyruklu yabancılar var?
Sivil toplum nedir? Göç alanına ilişkin STK'lar?
Anayasadaki seçim ilkeleri?
Genel oy? vs.
Göç alanıyla ilgili misin?
Kapıdaki maskotu tanıyor musun? (MUYU maskotu olur kendisi) -uyum-
İstisnai memuriyet nedir?
Sürdürülebilir kalkınma nedir?
Geri gönderme merkezi?
Kıyas nedir?
DMK ilkeleri?
İnternet sitemizin adresi?
Kanunun numarası ve ismi?
Para türleri? Kaydi para nedir?
Vatandaş sınırdışı edilebilir mi?
Ülkeye girişi yasaklı olanlar kimlerdir?
Uluslararası koruma nedir? Mülteci, Şartlı Mülteci? İkincil Koruma?
İdari işlemin unsurları?
Faiz dışı fazla?
Ua.koruma nedir, çeşitleri nelerdir?
Seçimler hangi durumda ertelenir?
O zaman başkanlık sistemi tartışılıyordu dolaylı bir soruyla başkanlık sistemi ve cumhurbaşkanlığı sistemi benzerlik ve farklılıkları?
Hemen her yıl gelen bir soru: İnsan ticareti nedir? Sadece yabancılar mı insan ticareti mağduru olur? Bir Türk vatandaşı da insan ticareti mağduru olabilir mi? Göçmen kaçakçılığı nedir? İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı aynı şey mi?
Ecxel ile ilgili iki soru sordular.
Vergi çeşitliliği. dolaylı vergi nedir örnek ver kdv dediğim için ilk hangi yıl alınmaya başlandı o dönem maliye bakanı kimdi
Uluslararası koruma başvurusu nereye yapılır
Sınır dışı etme kararını kim alır itiraz nereye kaç gün içinde yapılır
Tr nüfusu kaç yabancılar 82 milyona dahil mi
Tr de yaşayan yabancı sayısı kaç
Ram nedir
Başat güç nedir”