Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@piko hocam ona baktim da sanirim 1944 1973 olacaktı. Onu bende yanlış yapmışım. Tek fiyat kanunu ile ilgili soruya mutlak satin alma gucu paritesi dedim. Bu bir soru vardi ya cok kafami karistirdi. Klasiklerin miktar teorisini soruyordu. Fiyatlar para arzini belirler diyordu. tam tersi olmasi lazimdi dimi o? Yanlış olan sık bu yani
-
@Cura emin miyiz hocam 1870-1914 olduguna. Bende oyle yaptim da internette farkli yaziyor gibiydi
-
@teta, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@piko hocam ona baktim da sanirim 1944 1973 olacaktı. Onu bende yanlış yapmışım. Tek fiyat kanunu ile ilgili soruya mutlak satin alma gucu paritesi dedim. Bu bir soru vardi ya cok kafami karistirdi. Klasiklerin miktar teorisini soruyordu. Fiyatlar para arzini belirler diyordu. tam tersi olmasi lazimdi dimi o? Yanlış olan sık bu yani
Evet fiyatlar para arzini belirler diyen sik yanlisti tam tersi olmaliydi.Alti standardi sorusunun cevabini ne kabul edecekler ben de merak ediyorum cunku bretton woods(1944-1973 arasinda) zamaninda da para birimlerinin altina endekslenmesi var.
-
@Cura hocam altın standardi sistemi zaten dolarin altına endekslenmesi degil mi? O da 1944 bretton woodsla gerceklesti.
-
Asgari ücret ile alakalı soru taban fiyat mıydı?
-
@teta, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@Cura hocam altın standardi sistemi zaten dolarin altına endekslenmesi degil mi? O da 1944 bretton woodsla gerceklesti.
Iki donemde de altin standardi var ama soruda klasik altin standardi diyorsa cevap 1870-1914.Soyle bir ifadeye rastladim makalede "The classical Gold Standard existed from the 1870s to the outbreak of the First World War in 1914."
-
@hotellingtkare, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Asgari ücret ile alakalı soru taban fiyat mıydı?
Evet taban fiyatti hocam.Baska hatirladiklarim:
Gini katsayisi:0.408
Asimptotik ozellik
24 ocak 1980 kararlari
2001 yili sabit dov. kurunun en son uygulandigi yil
2018 haziran karari mb'nin 1 hafta vadeli repo -
@Cura vergi sorusu: 200 dü geliri soruyordu m ile m0 dolayli vermiş oda 2000 di. Kamu harcamasi çarpanı 4 tü
-
@Cura büyüme hedefi yüzde 5 ti sanirim. Toplam talep miktarı:50 ithalattaki değişimi naptınız? 10 dedim ben. Bir tane monopolcu rekabet işaretledim. Bir de marjinal fayda 0 ı isaretledim.
-
@piko hocam ikinci soruyu tam hatirliyor musunuz?
-
evet ithalat 20'den 10'a dusuyordu.Otomobil sorusu mon. rekabetti.Marjinal fayda sorusuna ne cevap verdigimi hatirlayamadim.Buyume hedefi de %5 evet.
-
@kpssınavı şu piyasa talep egrisi olan soru muydu hocam
-
@Cura hocam siz kaçla girdiniz p14 puaniniz kaçtı?
-
@teta yok arkadasin sordugu siklarda tek fiyat kanunu olan
-
@Cura hocam siz kaçla girdiniz p14 puaniniz kaçtı?
95 hocam.
-
@kpssınavı hocam ben ona mutlak satin alma gücü dedim. Doviz kurunda degisimlerin enflasyonlar arasindaki farkin falan filan birseyler diyordu
-
@Cura anladim hocam. Iyi bari. 70 lik olsaydın sorularin hepsini yapmana bozulacaktım:))
-
@Cura ya bu marjinal fayda sorusunda dikey eksende fiyat yatay eksende miktar var demiş. Yatay ekseni kestiği noktayı sormuş. Bu noktada sıfır fiyattan tuketilebilecek max mal miktarını gosterir. Max mal miktarıda marjinal faydayı 0 toplam faydayi max yapar diye düşündüm
-
Ben de altın standardına 1944-1973 dedim ama soruda uluslararası altın standardı diyodu klasik demiyordu. Cevaba baktım 1870-1914, yanlış yapmışım
-
@gsmg150 1870 1914 mü cevap hocam