Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@Bahriye-Nazırı evet muhasebe standartları yaptım ben.
-
2018de en çok harcama yapılan kalem gibisinden bir soru vardı iktisatta, devlet tüketim harcaması mı hanehalkı harcaması mı
-
@gsmg150 hanehalkı harcaması
-
@Bahriye-Nazırı soru muhasebe uygulamalari genel tebliğinin içeriği ile ilgiliydi vr trk düzen hesap planı seçeneklerdeydi diye hatirliyorum.bem o soruyu. Yoksa farkli bir dptu muydu?
-
@Estevez alternatif maliyet sorusunu ne yaptınız?
-
@mülkiye35 fırsat maliyet falan olan soruydu sanırım o. Aslında fırsat maliyet ile alternatif maliyet aynı ama o şıklar için de en mantıklı gelen alternatif maliyetti o yüzden onu işaretledim
-
Başabaş noktası ile ilgili bir soru vardı onu hatırlayan var mı ben bu şıkkı işaretledim ama yanlış sanırım.
-
@Estevez ben de alternatif dedim
-
@estyfn hocam tek kisitli yoneylem cozdurmustu 40 yaptim ek sip mikta soruyodu 2000 yaptim onundisinda yonde hoca ders atamali soru vardi : x11 x21 x31 x41 <= 1 yaptim ( her hoca en az bir derse atanmali)
-
Aklıma gelen bunlar var bir de işaretlediğim
Un - Ara mamul
İthala İhracat farkı - Net ihracat
Birim maliyet - 3,5
Kişi başına GSYİH - 400 -
@Estevez net ihracat ihracattan ihracat icin kullanilan ithal girdinin cikarilmasiyla bulunuyordu. Ithacat ihracak farki cari acik olmayacak miydi? Ben mi yanlis hatirliyorum acaba
-
@Rögaritma ithalat ihracat farkı*
-
onu ben de cari açık yaptm
-
@Rögaritma hocam ben formül üzerinden gitmedim net ihracat bir ülkenin yapmış olduğu ihracat ile ithalat arasındaki farktır üzerinden düşünerek yaptım. Belki de cari açıktır bilemedim şimdi
-
cari açık üretilenden fazla tüketim olması durumunda oluyor o yüzden hiç düşünmedim yani o şıkkı
-
Net ihracatı soruyordu( Yani NX - Net exports kavramını) o nun formülü de ihracat - ithalat. Cari açık farklı bir kavram.
-
Peki bsmv pesin odenen vergi mi finansman gideri mi ?
-
@cclark hocam ben cari hesabı dış ticaret dengesinden hatırlıyorum mal, hizmet, yurt dışı transferler falan hepsi vardı 0 dan küçük olursa açık büyük olursa fazla oluyordu işte
-
@Bahriye-Nazırı pövf yaptım hiçbir vergi finansman gideri olmaz finansman gideri para bulmak için yaptığın ödemedir.
-
@Estevez bu sorular iktisatta da vardı.
İşletme iktisat hariç başka bu sorularla karşılaşan grup var mı