Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
Dostlar merhaba, öğleden sonra Başkanlığa gidip İŞLETME sonuçlarıyla ilgili durumu anlattım.Fatma hanım ve yetkili Ahmet bey sağolsunlar ilgilendiler. Tüm optikler tekrardan okutulmuş. Anküsem bir hata olmadığını bildirmiş. Daha sonra Başkanlığın direktifiyle Ankuseme gidip yanlışlarımı bizzat gördüm. Birkaç soruda sorunun ya da cevabın hatalı olduğunu düşünsem dahi cevap anahtarına göre gelen sonuç doğru. ÖSYM nin soru stiline alıştığımdan olsa gerek çokça hata yapmışım. Başkanlığa soruların yayımlanmasını ve böylece herkesin rahatlayacağını aktardım. Yayımlama hakkı Ankuseme göre Başkanlığın takdirinde. Mülakata kalamayan, emek veren tüm dostlara geçmiş olsun. Kalanlara mülakatta başarılar.
-
@dufrense hocam teşekkurler elenmek onemli degil bir yanlislik olmasindi.sayenizde öğrenmiş olduk hayirlisi böyleymiş. Mulakata kalanlara başarilar dilerim
-
@dufrense bir soru veya cevabi bile hatali olsa cok seyi degistirir. Bir soruyla kaciranlar var 70 i hocam boyle ciddiyetsizlik mi olur. Ya adam akilli soru - cevap hazirla ya da hazirlama . Çocuk oyuncagi mi bu ! Insanlar emek, para ve zaman harcayarak giriyor bu sinavlara ne fadakarliklar yapiliyor. Bu kadar kolay olmamali
-
@Bahriye-Nazırı Anküsemden Hasan beyin verdiği bilgiye göre bir soruyla mülakatı kaçıran arkadaşlardan birisi gelip Anküsemde soru ve cevaplarına bakmış. Bir hata çıkmamış. Bu işin en temiz yolu soru kitapçıklarının hangi kurum olursa olsun yayımlanmasıdır.
-
@dufrense ben de 68 de kalmıştım gidip baksam mı acaba bilemedim şimdi bu mesajından sonra hocam
-
@elahmet Rica ederim. Herkes emek verdi ama kanaatimce dikkatli okuyan, konsantrasyonunu bozmayan arkadaşlar kazandı. Sorulara tekrar göz gezdirdiğimde farkettim: gerçekten zor ve çok zor sorular varmış. İnsan galiba cevap şıkkını işaretleyince doğru yaptım yanılgısına kapılıyor. Naçizhane benim için büyük ders oldu. Çok büyük...
-
@Estevez aynı durumdayim ben de.
-
@preacher hocam sen 74 ile geçtiysen bizim kalmamız normal o vakit
-
@dufrense hocam pazartesi günü ankusem'e gitmek için geç mi olur? En azından şu kadar gün boyunca yardımcı oluruz vs gibi bir şey dendi mi acaba?
-
Çelişkili yanıltmali sorular ve fransız kaldığım hic gormedigim sorular vardı kaldı ki kpss isletme sorularını 4 kez tekrar ettim konu tekrarını 4 kez yaptım kpss tarzı asla değildi aksine makale&ders kitaplarindan sorular vardi. Ileride girecek arkadaşlar için ipucu olsun.
-
@bsh Orada çalışan yetkili, 2004 yılından beri oradaymış ve sonuçların değiştiği bir örnek olay yaşanmamış Kendisi aynen böyle söyledi. Umut fakirin ekmeği başvurun tabiki derim.
-
Önceki yazdıklarım yanlış anlaşılmasın! Soru cevaplarına bakmama rağmen hala benim de yanlış olduğunu kabullenemediğim (reel-nominal faiz sorusu gibi) birkaç soru var. Ama sorular ve cevapları kamuya açık bir şekilde yayımlanmadığı sürece mevcut cevap anahtarına göre iddia edilebilecek bir durum yok. Elde soru ve cevabı olmadan bu soru yanlış denilemez. Çünkü herşey farazi.
-
@dufrense itirazların birşey değiştirmeyeceği kesin. Ancak optik formlar okunurken bir hata yapılmışsa (ki bu çokzor , sonuçta cihaz okuyor) bir anlam ifade eder. Soruların doğru olup olmadığını incelemeyecekler. İtirazımda yanlış yaptığım sorular ve cevaplarının bildirilmesini istedim. Ama bi sonuç alacağımı düşünmüyorum.
-
Optik formlarda bir yanlışlık oldugunu düşünmüyorum ama sistem olarak saçma bir sistem. Sınavdan herkes 70 üstü puan alsaydı en yüksek puandan sıralayıp 4 katini mülakata çağıracaktı. Ama 80 kişiden 79 unu baraji geçemedi diye eliyor. Birnevi hepiniz 70 alırsanız çan var ama alamazsaniz yok. 1 kişi haric hepinizi bile elerim diyor. (Yapılan sınavı o derece kusursuz görüyorlar heralde) 7 kişilik kadro verilmiş. 1 kişi mülakata çağırılıyor. Kalan 6 kişi ne olacak merakla bekliyoruz. Konuyu ben cimere yazıyorum. Gerekli mülakat sayısının sağlanmadığı her branş yazarsa ciddiye alınırız belki.
-
@dufrense hocam cevabının yanlış olduğunu düşündüğünüz ya da kendisinde sorun olduğunu düşündüğünüz soruların hangileri olduğunu sorabilir miyim acaba
-
@amenis Şu an aklıma sadece basit matematik hesabıyla yapılabilecek olan amortisman, reel faiz ve bsmv soruları geliyor. Ayrıca öncüllü sorular burada daha önce yazıldığı gibi cevaplanmamış. Un sorusunda da doğru yapmış olmama rağmen şıklarda ara malı ve direkt mal ikilisinin aynı anda olmaması gerekirdi diye düşünüyorum.
-
@nicksiz Daha önce cimere bakan kurum tarafından mülakatta elenmiş birisi olarak çok umutlu olamıyorum. Maalesef milletçe nereden nasıl geldiğimizi çabuk unutuyoruz. Duyar-sızlık konuma göre oluşuyor. Küçücük bir iltimas sağlamak adına Bakanlığın çaycısına genel müdür muamelesi yapanlar kuruma girdikten sonra benim hakkımdı diyor. Zor!
-
@dufrense anladım hocam teşekkürler
-
68 de kalıp cevap kağıdına bakmaya giden bendim arkadaşlar. sabah Anküsem'e gittim. cevap kağıdıma bakamayacağımı söylediler. daha sonra Cumhurbaşkanlığı sbb ve Anküsem arasında yazışma ve konuşma olmuş. Daire Başkanı Ahmet Bey bizzat arayarak cevap kağıdıma bakabileceğimi söyledi. Tekrar Anküsem'e gittim. Sorularda bir yanlışlık yoktu gördüğüm kadarıyla. tabi soru ve cevaplar yayınlanırsa daha tutarlı bir inceleme yapabilirdik. forumda çoğu arkadaşın doğru kabul ettiği öncüllü soruların, bizim tarafımızdan yanlış değerlendirildiğini gördüm. Ahmet Bey de gayet şeffaf davrandıklarını isteyen olursa cevap kağıdına bakabileceklerini söyledi. Anküsem'deki Hasan Bey de soruların yayınlanmasının SBB'nin inisiyatifinde olduğunu söyledi. sadece 'alternatif maliyet' ile ilgili soruda takıldım biraz. fakat itiraz etmeyi yine de düşünmüyorum. Ahmet bey yakın zamanda tekrar ilana çıkacaklarını söyledi. çalışmaya ara vermemekte yarar var. herkese başarılar. bu arada sınavdan sonra 'ara malı' ile ilgili soruda sermaye malı veya yatırım malı olabilir mi diye bir şeyler sormuştum. beni yakan son anda 'ara malı' cevabını afedersiniz mal gibi değiştirmem oldu. tekrar herkese başarılar.
-
Kurum yetkilileri Bu sınavdaki şaibeyi ortadan kaldirmak için sorulari açıklamali . Herkes görsün ne yaptigini. Sorular ve cevaplar yanlış mi herkes görsün madem hata yok diyosunuz buyrun.