Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
Arkadaşlar cumartesi günü mülakata girdim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gördüğüm en iyilerinden biriydi. Sorular yukardaki arkadaşımızın dediği gibi kişilik envanteriyle başlıyor ve alan sorularıyla devam ediyor. Hatta heyecanlı olan adayları rahatlatmak için adaptasyon bölümü bile koymuşlar. Alan sorularıysa son derece iyi hazırlanmış ve sizin sorulara yaptığınız yorumlardan yola çıkarak devamı da gelebiliyor. O yüzden bilmediğiniz ya da emin olmadığınız yorumları yapmayın derim. Oligopol piyasasının özellikleri ve örnekleri, getiri eğrisi yatay olursa ne ifade eder, rasyonel beklentiler teorisi sorulan sorulardan birkaç tanesi. Hepinize başarılar
-
@BluePhantom mulakat ne kadar sürdü hocam?
-
@BluePhantom sağol bro peki kalkınma planı orta vadeli program bütçeden falan soru soruyorlar mı
-
-
Sorulan sorular herhangi bir kelimenin tanimlanmasina yonelik mi yoksa konu bazli mi?
-
@BluePhantom öncelikle sağ olun. cumartesi yani hafta sonu olunca kaçta bitti ya da sizce kaçta biter?
-
@æon_flux Rica ederim. Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar. Sorunuza gelirsek gelip gelmeyenlerin durumuna göre değişir. Ben dördüncü sırada girdim ve 13:00 gibi çıktım. Sabah grubu için durum bu. Akşam grubuna bir şey diyemeyeceğim.
-
@BluePhantom mülakata gelmeyenler oluyor mu ki ilginç. İşletmede herkes gelir mülakata sağlık problemi olmazsa tabi. İnşallah kazanırsın bro bilgi veren tek kişisin eksik olma
-
@preacher Belli olmuyor insanlık hali malum. Teşekkürler dostum. Umarım en hak eden adaylar kazanır. Bu kurum bunu hak ediyor.
-
@BluePhantom hocam hangi bölümden girdiniz?
-
@russellwestbrook İktisat
-
@BluePhantom hocam sorulara cevap veremeyince yardımcı oluyorlar mı yoksa direk geçiyorlar mı?
-
@teta Yönlendirme var ancak ipucu tarzında değil.
-
@BluePhantom peki hocam alan sorularını size kaç kişi sordu? Tek kişi mi
-
@teta Evet tek kişi soruyor. Başkan yardımcılarından Kutluhan Bey.
-
Merhaba arkadaşlar iktisattan mülakata girmiş biri olarak gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Öncelik kurum personeli güleryüzlü ve yardımsever, ikramlar olsun ihtiyacınız var mı diye sormaları olsun kesinlikle övgüyü hakediyor . Benim mülakatım yaklaşık 40 dakika sürdü ama inanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bu anlamda tereddütleri olan arkadaşlar varsa içleri rahat olsun. Komisyona kendinizi okullarınızı ailenizi anlatmanız zaten biraz zaman alıyor (heyecanı olmayan arkadaşlar için bu aşama daha az sürebilir). Komisyon soruları bilgiden ziyade yoruma dayalı. Verdiğiniz cevaplara göre ardıl sorular soruluyor. Bu kapsamda vereceğiniz cevaplar tutarlı olmalı. Bir iki yerde doğrudan bilgi sordular. Uzun zamandır defter kitap karıştırmamış benim gibi adaylar zorlanabilir.
Neticede kurumun kalitesini hissettiğiniz güzel bir mülakat hazırladıklarını düşünüyorum. Herkese başarılar ve bol şans diliyorum. -
Merhaba arkadaşlar. İşletmeci olarak girdim mülakata, öncelikli olarak gerçekten ultra güleryüzle karşılanıyorsunuz hem çalışan memur arkadaşlar tarafından hem de komisyon tarafından. Öncelikli olarak 10-15 dk kadar süren bir kendini tanıtma faslı oluyor, komisyon bu noktada sizin hakkınızda yaşantınız aileniz hakkında bir izlenim edinmiş oluyor. Sonra alan sorular başlıyor. Yaklaşık 30-40 dakika arasında da bu kısım sürüyor. Bana ve diğer işletmeci arkadaşlarıma yoruma dayalı ama teorik olarak da desteklenen pek çok soru iletildi. Verdiğiniz cevaplara ya da veremediğiniz cevaplara göre mülakat şekilleniyor. Komisyonun tavrı bilmediğinize neden bilmiyorsun bunu şeklinde olmaktan ziyade bildiğiniz konudan ilerleyerek kendinizi ifade ediş tarzınızı anlayabilmek. Heyecanlı olabileceğinizin hatta heyecandan bildiğiniz her şeyi unutabileceğinizin bunun da çok normal olduğunun gayet farkında olduklarını size yansıtarak rahatlatıyorlar. Bundan sonraki mülakatlara girecek arkadaşlar için tavsiyem genel itibariyle alan bilgilerine yoğunlaşmaları. Ben çalışmalarımı daha çok ovp, yep, kalkınma planları çerçevesinde yürüterek kalkınma- büyüme çerçevesinde çalışma yapmıştım. Ancak bana sorulan soruların çoğu kendi alanımla ilişkiydi. Kendi alanımda olmayan sorular dahi işletmeci gözüyle değerlendirme olarak sonuçlandı. Hepinize başarılar diliyorum.
-
Kurumun heryerinden kalite akıyor maşallah. Ben de işletmeden girdim işletmeci arkadaşlar hepinizi çok beğendim kaliteli insanlarsınız belli. Umarım hepimizi alırlar. Bu girdiğim 15. Mülakat ama bu en ılımlı en insancıl mülakatımdı. Komisyon muhteşem zaten adamların paçasından kalite akıyor resmen.
-
Her giren olumlu konusuyor vay be. Keske tekrar alim yaptiklarinda mulakata kalabilsem
-
Mülakat yeri de başkanlık binasının olduğu yerde di mi