Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
hocam buna karar verecek ben değilim sadece bana doğru cevaplar bunlar, senin yanlışların da aha bunlar dendi. ben de eyvallah dedim. napayım
-
SBB'den de tanıdığım kimse yoktur. Anküsem müdürü yerinde olmadığı için sınav kağıdıma bakıp bakamayacağımı, telefonunuzu bırakın sizi ararız dediler. Anküsem'deki yetkili Ahmet bey ile görüşmüş. Ahmet bey ismimi telefonumu oradan almış. Sınav kağıdına bakabilirsin diye aradı. hatta rica etti lütfen gidin bakın diye.
-
@AlimAydamak dostum kurum tekrar ilana çıkacağız dediğine göre mülakatta katliam yapmayacakları çıkarımında bulunabilir miyiz sence?
-
@preacher valla ben artık hiç bir çıkarımda bulunmak istemiyorum. forumlar çok gergin. Sadece Ahmet Bey'in söylediğini aktardım. ilana çıkacağız tekrar dedi o kadar.
-
bir de şu var. Anküsem'deki yetkili sorulara itiraz süresinin geçtiğini söyledi. sadece sınav sonucuna itiraz edebilirmişiz. Soru ve cevaplar yayınlanmadan sorulara itiraz edebilme durumu da bana garip geldi. sadece sınav sonucuna itiraz edebildiğimizi öğrenince itiraz etmekten vazgeçtim. neyse hayırlı geceler diliyorum herkese. sanırım girdiğim son sınavdı. herkese çalışma hayatında başarılar dilerim...
-
Giden arkadaşlar bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Ben açıkçası cevaplara detaylı olarak bakmadım sadece burada konuştuğumuz cevaplara ve büyük ihtimalle doğru kabul ettiğim cevaplara göre değerlendirdim. Zaten soruları da çok net hatırlamıyordum. Sorular açıklanmadığı için net bir değerlendirme olmamış belli ki.
Her ne olursa olsun işletme bölümünün sorularında; sınava giren - mülakata kalan kişi sayısına baktığımızda -bence- bir ölçme sorunu olduğunu düşünüyorum.
Mülakata kalan arkadaşlara başarılar diliyorum.
-
İŞLETME Bölümünden sınava giren arkadaşlar için bilgilendirme:
Geçen perşembe sabahı belirttiğim gibi kuruma gidip yazılı dilekçemi verdim. Öğleden sonra SBB'den arandım ve sınav sonucuma ANKÜSEM'e giderek bakabileceğim söylendi. Bugün ilgili kuruma gittim.
Optik kağıdımın fotokopisi elime verildi. 2 kere optik okuyucudan okutulduğu bir kere de el yordamıyla cevap anahtarından kontrol edilerek doğru sorulara + yanlış olanlara ise - verilerek manuel bir kontrol yapıldığı söylendi. Projeksiyondan test grubuma göre sorular açıldı. Yanlış sorular üzerinden ilerleyerek ve kurumun cevaplarını gördüm.
İçime sindi mi diye sorarsanız, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi konusunda içim rahatladı fakat soruların açık şekilde sorulmadığına kanaat getirdim. Bu aşamada, yapılabilecek herhangi bir itiraz şekli kalmadı. Yalnızca sınav sonucuna itiraz edilebiliyor ki bu da belirlenen cevap anahtarının değişmediği durumda aynı sonucun alınacağı gerçeğini tekrar doğuruyor.
Sınav sorularına itirazlar sınav yapıldıktan sonra 5 gün içerisinde yapılması gerekiyormuş. Burada da soruları yalnızca hatırlama suretiyle itiraz yapılabilir. Eğer sorular ve cevapları yayınlansaydı ve itiraz etme hakkımız olsaydı, yaklaşık 10 soruya itiraz edilirdi ve sınav sonuçları değişirdi diye tahmin ediyorum.
Sonuç olarak, yapılan yazılı sınavın adayların mesleki bilgilerini etkili bir şekilde ölçtüğüne inanmıyorum.
-
Hocam teşekkür ederiz burdan sunu anlayabiliriz ki kurum sinav sorularini yayinlayip, sorulara itiraz sürecini başlatmayarak yanlış yaptı ve olmasi gereken usule uymadi.
Bakin vakiflar genel müdürlüğüne adamlar hemen sorulari ve cevaplari yayinladi itirazi olan varsa sure verip itiraz etsin dedi sonra sonuc acikladi sonuca itirazi olan varsa buyursun dedi . Cok guzel sekilde itiraz mekanizmasi işletti. Sbb den de bu hassasiyeti beklerdik . -
Kurumdan aranan var mı?
-
@esraesra Arıyorlar mı ki ?
-
@esraesra evet şimdi bende merak ettim aranmak neden ?
-
@esraesra sizi aradılar mı ne dediler? Ben aranmadım.
-
@preacher yok 312 bir numaradan aranmışım görmemişim acaba kurumdan mı aradılar dedim. Sizi de birqz heyecanlandırdım sanırım
-
Bu pazartesi mülakatlar başlıyor. Öncelikle mülakata girecek herkese başarılar dilerim. Mülakat sonrası sorular olmasa bile ortam, komisyonun tavrı ve süre konusunda paylaşımcı olursak hem biz hem sonraki dönemlerde girecek arkadaşlar için çok makbule geçer. Şahsen ben mülakat sonrası yaşadıklarımı burada paylaşacağım. Herkese bol şans.
-
Arkadaşlar mulakata giren arkadaşlara ne sordular sorusu elbette haksız rekabete yol açar. Bu konudaki çekincelerini çok haklı buluyorum. Ancak komisyondaki insanların tavırlarını, adayı rahatlatıp rahatlatmamaları konusunda bilgi vermelerini nacizane rica ediyorum. Hakeden kazansın. Sevgiyle kalın. Hepinize iyi mulakatlar
-
Arkadaşlar durup durup en kritik yerde susalım diyorsunuz. Sitenin amacı paylaşmak hele ki en önemli safhada bunu yapmak. Merak etmeyin adayların hiçbirine tıpatıp aynı sorular sorulmuyor. Kaldı ki sorulan sorulardan ziyade sizin nasıl cevapladığınız önemli. Diğer topiklere bakarsanız insanların mülakat sorularının çoğunu paylaştığını görürsünüz. Lütfen mülakata giren arkadaşlar çekinmesinler. Örneğin ben girdikten sonra deneyimlerimi aktaracağım.
-
Son 3 mesajı yazan arkadaş da iktisat mezunu sanırım. Haftaya çarşambaya kadar iktisat mülakatları bitiyor. Kamu yönetimi mezunu olarak deneyimlerini bekliyorum.
-
Ben de mülakat sonrasında yazıcam arkadaşlar işinize yarayacağını düşündüğüm her şeyi. Şurada yazacağımız 2 cümle ile kimse kimsenin önüne geçmez. Herkesin kendi bileceği iş tabii ki ama mülakat aşamasına kadar her şeyi paylaşıp da mülakat aşamasında susmak bana hiç samimi gelmiyor. Herkese niyeti kadar diliyorum. Başarılar.
-
Yazacağını söyleyen iktisatçı ve işletmeci arkadaşlardan Allah razı olsun. Mülakatların kaçta başladığı, akşam kaçta bittiği ve ne kadar sürdüğü gibi mühim bilgileri de vermelerini bekliyoruz
-
Arkadaşlar merhaba,iktisat alanından mülakata girenlerdenim.Mülakat yaklaşık yarım saat sürdü ve kendini tanıtma-alan soruları şeklindeydi.Kişisel görüşüm ayrıntılı ve özenle hazırlanmış sorular olduğu,komisyonun da oldukça kibar ve güleryüzlü davrandıkları yönünde.Kurumun kalitesine uygun bir mülakat olduğunu düşünüyorum.Herkese bol şans.